ES atkal gatavojas pastiprināt sankcijas pret Krieviju • IR.lv

ES atkal gatavojas pastiprināt sankcijas pret Krieviju

31
Bijušie - Ukrainas valdības vadītāja Mikolas Azarova (pa labi) un eksprezidenta Viktora Janukoviča portreti Maidana laikā šogad. Foto: AFP/LETA

Austrijā arestēti bijušā Ukrainas premjerministra dēla nekustamie īpašumi

Kamēr Eiropas Savienība (ES) atkal gatavojas lemt par nākamo sankciju soli pret Krieviju, Austrijā likumsargi uz jau pieņemto sankciju lēmuma pamata arestējuši uzņēmuma “L.A.D.A. Holding Anstalt” nekustamos īpašumus Vīnē un Štīrijā aptuveni piecu miljonu eiro vērtībā. Šie īpašumi pieder bijušā Ukrainas valdības vadītāja Mikolas Azarova dēlam, ziņo APA.

Savukārt ES dalībvalstu pārstāvji apsprieduši situāciju Austrumukrainā un esot nolēmuši paplašināt ierobežojumus, kas vērsti pret Krieviju, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Kāds Eiropas diplomāts medijam pavēstījis, ka jautājums apspriests pirmdien. Jau trešdien, 9.jūlijā, ES pārstāvji lemšot par to personu sarakstu, pret kurām varētu vērst aizliegumu iebraukt ES un iesaldēt viņu aktīvus bankās.

Tiesa, pēc sarunbiedra teiktā, runa esot tikai par sankciju otrā posma paplašināšanu. „Domāju, ka tās pārsvarā būs fiziskās personas, nevis uzņēmumi,” teicis diplomāts.

Tikmēr Austrijas likumsargi noskaidrojuši, ka uzņēmums “L.A.D.A. Holding Anstalt” pieder bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča valdības vadītāja Azarova dēlam Aleksejam, pret kuru arī vērstas jau iepriekš ES pieņemtās sankcijas.

Austrijas aģentūra АРА atgādina, ka Ukrainas žurnālisti jau iepriekš izvirzīja versiju, ka Lihtenšteinas uzņēmums patiesībā pieder Azarovam. Uzņēmuma “L.A.D.A. Holding Anstalt” konts Lihtenšteinas bankā jau tika iesaldēts uzreiz pēc sankciju stāšanās spēkā.

Lihtenšteinas prokurors pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ukrainas bijušo politiķu aktīvi, kas pēc ES ieviestajām sankcijām iesaldēti Lihtenšteinā, kopumā ir 27 miljoni Šveices franku jeb 22,23 miljoni eiro.

Patlaban Azarova juniora vārds ES sankciju sarakstā atrodas 14.vieta, atgādina medijs. Pēc APA ziņām, Austrijas varas iestādes izmeklēšanā grasās Ukrainai lūgt tiesisko palīdzību.

 

Komentāri (31)

janis17 08.07.2014. 11.24

ES atkal gatavojas pastiprināt sankcijas pret Krieviju!

Šajā teikumā gramatiskais centrs ir ATKAL GATAVOJAS.

ATKAL GATAVOJAS.

+4
0
Atbildēt

1

    gliters > janis17 08.07.2014. 11.49

    Padomju laiku anekdote:

    – Atkal gribu uz Parīzi…

    – Vai tad esi tur kādreiz bijis?

    – Nē, pērngad gribēju…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 08.07.2014. 12.57

Tā “vecā” Eiropa cenšas saglabāt seju, bet kārpu zem grima nenoslēpsi.

+2
0
Atbildēt

0

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 08.07.2014. 12.04

Tad būtu ieviesuši pa īstam, lai fašistiskais Putina pahanāts beidzot nogrimst. No tā, kas paliks pāri, iespējams, varēs atjaunot kaut ko mazāku, bet sakarīgāku.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu