Trešdien "Splendid Palace" notiks Gidonam Krēmeram veltīts kino vakars • IR.lv

Trešdien “Splendid Palace” notiks Gidonam Krēmeram veltīts kino vakars

26
Vijolnieks Gidons Krēmers. Foto Evija Trifanova, LETA

Pirms kinovakara Krēmera grāmatas „Vēstules jaunajai pianistei” atvēršana

Trešdien, 2.jūlijā, kinoteātrī „Splendid Palace” notiks kinovakars „Rīgas Gidons”, informē “Rīga 2014”.  Tajā tiks atspoguļota rīdzinieka, izcilā vojolnieka un orķestra “Kremerata Baltica” vadītāja Gidona Krēmera dzīve un darbs dokumentālajā un mākslas kino. Tiks demonstrētas gan dokumentālās filmas par Gidonu Krēmeru un „Kremerata Baltica”, gan fragmenti no mākslas filmām ar Gidonu Krēmeru Paganīni u.c. lomās. Kinovakars sāksies plkst.20. 

Foto, kino, video arhīvu apkopojumu sagatavojusi kinorežisore Laima Žurgina. No bagātā Rīgas kinostudijas arhīvu, Latvijas Televīzijas un neatkarīgo studiju arhīvu klāsta režisore izvēlējusies tikai nelielu daļu, kas raksturo Gidona Krēmera Rīgas sajūtu. Tieši šī netveramā Rīgas kā māju sajūta starp mīļām, bet tomēr tālām metropolēm ir atslēga “Rīga 2014″ projektam ar devīzi „Dzimuši Rīgā”. 

Pirms kinovakara notiks Gidona Krēmera grāmatas „Vēstules jaunajai pianistei” atvēršana. „Vēstules jaunajai pianistei” ir ceturtā Gidona Krēmera grāmata, kas iznāk latviešu valodā. Kā parasti, pirmizdevums ir Krēmera dzimtajā ģimenes valodā – vācu, kam seko tulkojumi dažādās pasaules tautu valodās. Grāmatā izcilais mūziķis dalās pārdomās, kas viņu ir nodarbinājušas visu mūžu – kāds ir ceļš uz panākumiem, kāda mēdz būt maksa par to un vai panākumi var būt mākslinieka mērķis. Grāmatas atvēršana paredzēta pirms kinoseansa, būs iespēja saņemt mākslinieka autogrāfu. 

Koncertu un pasākumu cikls „Dzimuši Rīgā” akcentē Rīgu kā šobrīd izcilās pasaules mūzikas zvaigznes vienojošo vietu. Vietu, kurā izcilie mākslinieki ir uzsākuši muzikālās gaitas, un vietu, kas devusi Eiropai un visai pasaulei tik daudz lielisku mūziķu. Koncertcikla „Dzimuši Rīgā” kulminācija būs 6.jūlija koncerts skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, kad uz īpaši veidotas brīvdabas skatuves satiksies Rīgā dzimušās pasaules mūzikas zvaigznes. 

Biļetes uz kinovakaru maksā 3 eiro un tās iegādājamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu