Rīgas dome sola līdz novembrim novākt veikala drupas Zolitūdē • IR.lv

Rīgas dome sola līdz novembrim novākt veikala drupas Zolitūdē

33
Sabrukušais veikals Zolitūdēun tam līdzās esošais nepabeigtais dzīvojamais nams. Foto: Edijs Pālens, LETA

Arī Valsts policija ekspertu atzinumus Zolitūdes traģēdijas lietā gaida uz rudens pusi

Ņemot vērā, ka Valsts policijas plānotie izmeklēšanas eksperimenti Zolitūdes traģēdijas vietā ir beigušies un nedēļas vai divu laikā izmeklētāji veikala drupas atdos apsaimniekotājiem, Rīgas pašvaldība apņēmusies panākt, ka sagruvušais lielveikals tiks nojaukts jau līdz oktobrim vai novembrim.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) aģentūrai LETA pastāstīja, ka Rīgas dome uzmanīgi seko līdzi izmeklēšanas procesam, jo ļoti daudzi iedzīvotāji pašvaldībā prasa, cik ilgi grausts tur vēl atradīsies.

Ņemot vērā, ka policija savu darbu traģēdijas vietā ir pabeigusi, Ameriks uzdevis Rīgas domes Īpašuma departamenta direktoram Oļegam Burovam (GKR) jau nākamnedēļ, 4.jūlijā, sasaukt Vidi degradējošu būvju komisijas sēdi, lai lemtu par dubulta nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu veikala drupām, kā arī nepieciešamības gadījumā sagatavotu domes lēmumprojektu par ēkas nojaukšanu piespiedu kārtā.

“Sagaidām, ka īpašnieki rīkosies atbilstoši solītajam un oktobrī, novembrī šī grausta vairs nebūs,” uzsvēra Ameriks.

Patlaban veikala drupas klasificētas kā A kategorijas grausts, kas vērtējams kā vidi degradējošs un bīstams apkārtējai sabiedrībai.

Valsts policija ekspertu atzinumus Zolitūdes traģēdijas lietā gaida uz rudens pusi, šorīt Latvijas Televīzijā stāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. “Atbilstoši mūsu prognozēm uz rudens pusi saņemsim ekspertu slēdzienus, lai varētu lemt par atbildīgo saukšanu pie kriminālatbildības,” teica policijas vadītājs.

Ķuzis atgādināja, ka pašlaik ir noslēgušies plānotie izmeklēšanas eksperimenti traģēdijas vietā un nedēļas vai divu laikā izmeklētāji pametīs veikala drupas un atdos tās apsaimniekotājiem. Tagad darbs ir ekspertiem, piebilda Ķuzis.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam “Maxima”, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu