Porošenko uzdod Ukrainas austrumos izveidot humānos koridorus • IR.lv

Porošenko uzdod Ukrainas austrumos izveidot humānos koridorus

32
Ukrainas prezidents Petro Porošenko un ASV viceprezidents Džo Baidens Porošenko inaugurācijas dienā. Foto: AFP/LETA

Valdībai uzdots nodrošināt vietējām varasiestādēm transportu, kā arī pārtikas un medikamentu krājumus

Ukrainas jaunais prezidents Petro Porošenko uzdevis valsts austrumu daļā izveidot humānos koridorus, pa kuriem civiliedzīvotāji varētu pamest nemieru plosītos apgabalus, ziņo LETA/AFP.

“Lai izvairītos no jauniem upuriem pretterorisma operācijas zonā, prezidents uzdevis atbildīgajiem ministriem nodrošināt visus nepieciešamos apstākļus civiliedzīvotājiem, kuri vēlas doties prom,” teikts otrdien izplatītajā prezidenta biroja paziņojumā.

Porošenko uzdevis valdībai nodrošināt vietējām varasiestādēm transportu, kā arī pārtikas un medikamentu krājumus, lai varētu uzņemt cilvēkus, kuri dosies prom no nemieru pārņemtajiem rajoniem.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu