Trešdien pirmizrāde Latvijas Radio kora koncertuzvedumam "Rakstītāja" • IR.lv

Trešdien pirmizrāde Latvijas Radio kora koncertuzvedumam “Rakstītāja”

16
Broņislava Martuževa. Uzveduma publicitātes foto

Veltījums Broņislavas Martuževas 90.gadu jubilejas piemiņai

Šodien Lubānas pilsētas klubā pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums “Rakstītāja”, raksta aģentūra LETA. Koncertuzvedumā Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā sadarbībā ar komponistiem Mārtiņu Braunu, Imantu Kalniņu, Jāni Lūsēnu un Valtu Pūci ir apzinājuši Broņislavas Martuževas literāro mantojumu. Šī notikuma režisors ir Roberts Rubīns. Piedalās instrumentālā grupa un solisti – Ieva Kerēvica un Daumants Kalniņš. 

Muzikālais stāsts vedīs pa Martuževas dzīves takām, atklājot dažādas dzejnieces mūža epizodes, viņas pārdzīvojumus, sapņus un ilgas. Martuževa aizgāja mūžībā 2012.gada februārī, atstājot deviņus dzejoļu krājumus, kuros izjustā, vienkāršā valodā un ar vissvētāko mīlestību runājusi par savu dzimteni un Latvijas vēstures notikumiem. 

Dzejniece ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece. Kā Nacionālās pretošanās kustības dalībniece un atbalstītāja izcietusi sodu dažādās nometnēs Sibīrijā. Viņa bija arī folkloras teicēja ar skaistu balsi, muzikāli apdāvināta, spēlējusi cītaru un akordeonu un sacerējusi Atmodas laika plaši pazīstamo dziesmu “Jaunība, jaunība, sārtais vīna trauks”. 

Koncertuzvedumā piedalīsies arī Gundega Krūmiņa un Jānis Strazdiņš. Uz skatuves kāps arī vijolnieks Indulis Cintiņš, pianists Aldis Liepiņš, sitaminstrumentālists Ivo Krūskops, akordeonists Artūrs Noviks un kontrabasists Mareks Auziņš. Programmā būs Lūsēna, Brauna, Pūces un Kalniņa dziesmas ar Mārtuževas dzeju. 

Rīt koncertuzvedums notiks Latgales vēstniecībā “Gors”, bet parīt – mūzikas namā “Daile”, Rīgā. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietās.

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu