Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" izstāde "Japāna eiropieša acīm/Japāna šodien, 16.izdevums" • IR.lv

Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” izstāde “Japāna eiropieša acīm/Japāna šodien, 16.izdevums”

27

Izstādē skatāmi fotogrāfu Aleksandra Gronska un Nina Korhonena darbi

Līdz 15. jūnijam kultūras pilī “Ziemeļblāzma” var apskatīt izstādi “Japāna eiropieša acīm/Japāna šodien, 16.izdevums”, aģentūru LETA.

Fotoprojekts “Japāna eiropieša acīm/Japāna šodien” sākts 1999.gadā. Ik gadu divi Eiropas fotogrāfi tiek aicināti iemūžināt Japānas cilvēkus un viņu šodienas dzīvesveidu. Projekta mērķis ir sniegt iespēju japāņiem atklāt pašiem sevi, uz savu ikdienu paraugoties no malas, savukārt eiropiešiem iepazīties ar to, kas līdz šim, iespējams, bijusi tālumā esoša austrumu valsts. Izstādē būs skatāmi fotogrāfu Aleksandra Gronska un Nina Korhonena darbi, kas uzņemti Koči prefektūrā. Izstāde bez maksas būs skatāma līdz 15.jūnijam. Vairāk informācijas kultūras pils mājas lapā

Vairāki Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumi ļaus Latvijas iedzīvotājiem tuvāk iepazīt Japānas kultūru un vēsturi. 

Jūnijā Kalnciema kvartālā notiks “Papīra festivāls”, kur varēs iepazīt seno papīra mākslu no Japānas. “Papīra festivālā” tiks veidoti un izstādīti deviņi inovatīvi mākslas objekti no papīra. Paralēli objektu veidošanai Kalnciema kvartālā notiks papīra darbnīcas, lekcijas, performances un filmu vakari. Šos pasākumus vadīs japāņu mākslinieki un Latvijas papīra meistari. 

Jūlijā Pasaules koru olimpiādes laikā Japānu pārstāvēs bundzinieku apvienība “Yamato” un Latvijā viesosies Japānas bērnu koris. 

Savukārt augustā trīs nedēļu garumā Grīziņkalnā ar Latvijas dejotājiem strādās Japānas horeogrāfu kolektīvs “Contact Gonzo”. Horeogrāfi Rīgā viesosies “Rīga 2014” notikuma “Deja iziet pilsētā” laikā, veidojot jauniestudējumu. 

Septembrī Japānas mākslinieki piedalīsies starptautiskajā laikmetīgās mākslas festivālā “Survival Kit”, piedāvājot savu redzējumu par pilsētu kā utopiju. 

Plānots, ka oktobrī rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs japāņu mākslinieka Hajaši Jasuhiko un latviešu mākslinieka Aigara Bikšes kopīgi veidotā interaktīvā instalācija “Onsen”. Japānā došanās uz “Onsen” jeb publisko pirti ir ļoti sena, taču joprojām populāra tradīcija. Iepazīstinot ar šo tradīciju, oktobrī Esplanādē būs novietots guļbaļķu namiņš, kur ikviens varēs baudīt siltu vannu rudenīgajā Rīgā. Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar ES-Japānas festivālu komiteju, plānots, ka Rīgā būs skatāmi arī Japānas gaismas mākslinieku darbi, fotomākslas lekcija un citi kultūras notikumi. Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu