Raidījums: Vairāki cilvēki nelikumīgi saņēmuši atbalstu no Zolitūdes traģēdijas fonda • IR.lv

Raidījums: Vairāki cilvēki nelikumīgi saņēmuši atbalstu no Zolitūdes traģēdijas fonda

8
Pavasarī pie sabrukušā lielveikala Zolitūdē. Foto: Zilgma Kukle, LETA

Ziedojumus nelikumīgi saņēmuši astoņi cilvēki – visi bijušie “Maxima” darbinieki

Vēršoties Valsts policijā ar iesniegumiem par nodarītajiem kaitējumiem saistībā ar traģēdiju lielveikalā “Maxima”, vairākas personas ir nelikumīgi saņēmušas atbalstu no labdarības organizācijas “Ziedot.lv” – 711 eiro katra, piektdien vēstīja TV3 Ziņas.

Ziedojumus nelikumīgi saņēmuši astoņi cilvēki, kuri visi ir bijušie “Maxima” darbinieki. Kā vēsta raidījums, šīs personas vērsušās ar attiecīgu iesniegumu Valsts policijā un pēc tam – labdarības organizācijā. Vēlāk, secinot, ka personas neatbilst cietušo statusam, policija anulējusi attiecīgās izziņas, raksta LETA.

Kā atzina “Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta, organizācija ir nepatīkami pārsteigta par notikušo un cer, ka krāpnieki izmaksātās naudas summas labprātīgi atdos labdarības fondam.

“Mēs paļāvāmies uz policijas izmeklētājiem un attiecīgajiem iesniegumiem. Ceram, ka šiem cilvēkiem pietiks godaprāta nelikumīgi saņemto naudu atdot atpakaļ,” sacīja Dimanta.

LTV ziņo, ka katrs no naudas izkrāpējiem ieguvis 711 eiro.

“Maxima” bijušo darbinieku krāpšana atklājās nesen un nejauši, informē LTV. Kāda sieviete ar policijas izziņu ieradās pēc 711 eiro pabalsta, ko “Ziedot.lv” izmaksāja katram Zolitūdes traģēdijā cietušajam. Tā gan ir mazākā summa, mirušo tuviniekiem maksāts daudz vairāk.

Sarunā izrādījies, ka viņa sagruvušajā veikalā gan strādāja, bet nogruvuma dienā darbā vispār nebija. Iesniegumu „Ziedot.lv” pieņēma, naudu – neizmaksāja.

Kā liecina “Ziedot.lv” mājaslapā pieejamā informācija, saistībā ar traģēdiju ziedojumos kopumā saņemti 1 462 031,48 eiro, no kuriem līdz 14.maijam atbalstos izmaksāts 1 100 922,01 eiro.

Pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

VDI saistībā ar šo traģēdiju izmeklē četru “Maxima” darbinieku nāves un divu darbinieku smagas satraumēšanās apstākļus.

 

Komentāri (8)

silvija 24.05.2014. 05.52

Padomju cilvēks nelaiž garām nevienu iespēju apzagt valsti un līdzcilvēkus, nesmādējot arī mirušos. Esmu pārliecināts, ka fotoattēlu un vārdu un uzvārdu publiskošana ar virsrakstu “Marodieri” būtu ļoti svētīgs pasākums.

+8
0
Atbildēt

1

    ILZE > silvija 24.05.2014. 20.36

    Aigars Brauns

    Kāds tam visam sakars ar NA? Domāju, drīzāk, katrs otrais RP/V pievāks visu, kas nav piesiets.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

piziks 23.05.2014. 23.51

Uzvārdus un vārdus –> studijā, bļin!

+7
0
Atbildēt

0

Kristīne 24.05.2014. 15.00

Par krāpšanu laikam parasti liek cietumā, ja attiecīgie ļautiņi to ir piemirsuši – jāatgādina.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu