Rīgā sākas starptautiskais ielu mākslas festivāls • IR.lv

Rīgā sākas starptautiskais ielu mākslas festivāls

29
Publicitātes foto. Foto no Foto no 123inspiration.com

Festivālā „Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground” pulcēsies atzīti grafiti mākslinieki

No otrdienas, 13.maija līdz 17.maijam Rīgā notiks starptautiskais ielu mākslas festivāls “Blank Canvas: Art-ground, play-ground, crime-ground”, raksta aģentūra LETA. 

Festivāla mērķis ir raisīt diskusiju sabiedrības un profesionāļu vidē par ielu mākslas vietu pilsētvidē, kā arī izglītot sabiedrību par ielu mākslu, iepazīstināt ar veiksmīgiem citu Eiropas pilsētu piemēriem, kur ielu māksla ir integrējusies pilsētas vidē, veidojot kultūras kvartālus, tādējādi ne tikai piesaistot tūristus, bet arī ļaujot attīstīties mākslas formai, kuru līdz šim ir novērtējis šaurs sabiedrības loks. 

Festivāls sniedz iespēju ikvienam interesentam iepazīties ar ielu mākslas žanra dažādību. Festivālā paredzētas vairākas starptautiski atzītu mākslinieku un teorētiķu lekcijas, apaļā galda diskusija un darba grupas, kurās profesionālu ielu mākslinieku vadībā ikvienam būs iespēja piedalīties legālu mākslas objektu izveidošanā Rīgas pilsētvidē.

Festivāla laikā lekcijas par ielu mākslu vadīs ielu mākslas teorētiķis Tobiass Barentins Lindblads, urbāniste un pilsētpētniece Evelīna Ozola un Gdaņskas ielu mākslas kvartāla pārstāvis. Kvalitatīvus ielu mākslas objektus Rīgas pilsētvidē kopā ar darba grupas interesentiem veidos “Roa”, “M-City”, “Hop Louie”, “Matthew Tully”, “Moneyless”, “Kiwie”, Dainis Rudens, “Frost”, Aigars Mamis, “Tron” un Paulis Liepa. Interesentiem būs iespēja izveidot arī Rīgas urbāno alfabētu.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā un Rīga 2014 portālā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu