FOTO: Taruta: Ukrainas austrumos tiek īstenots mērķtiecīgs valsts apvērsums (papild.) • IR.lv

FOTO: Taruta: Ukrainas austrumos tiek īstenots mērķtiecīgs valsts apvērsums (papild.)

89
Prokrieviskie demonstranti uzbrūk Ukrainas miličiem Doņeckā. Foto: AFP/LETA

Doņeckas un Luganskas separātistus atbalsta miljonārs Ahmetovs un Reģionu partija; Krievijas atbalstītāji pasludina “neatkarīgu Doņeckas republiku”

Ukrainas austrumos tiek īstenots mērķtiecīgs valsts apvērsums, lai sašķeltu Ukrainu, paziņojis Doņeckas apgabala valsts administrācijas pārstāvis Sergejs Taruta.

Paziņojumā Taruta norāda, ka „lēmumi, kurus pieņēmuši valsts iestādes sagrābušie cilvēki, ir nelikumīgi”. Likumīgu ceļu no pastāvošās krīzes situācijas jārod ievēlētajai apgabala deputātu padomei, norāda Taruta.

Tikmēr prokrieviskie separātisti pirmdien izsludinājuši jau otro „tautas republiku” – šoreiz tā ir Harkovas „tautas republika”. Harkovā pašpasludinātie tautas pārstāvji paziņojuši, ka uzņemas arī valsts institūciju pilnvaras, vēsta UNIAN.

Prokrieviskie separātisti, kuri svētdien ieņēma Harkovas apgabala ēku, pirmdienas vakarā jau otro reizi no Brīvības laukuma padzina Eiromaidana atbalstītājus, kuri tur pulcējās mītiņā. Eiromaidana atbalstītājiem vakarā uzbruka vairāki simti prokrievisko federālistu, kuri bija uzlikuši maskas un bruņojušies ar rungām.

Ahmetovs un Reģionu partija atbalsta separātistus

Prokrievisko separātistu akcijas Doņeckā un Luganskā notiekot nevis ar tiešu Krievijas atbalstu, bet gan ar Ukrainas miljonāra Rinata Ahmetova un Ukrainas parlamentā pārstāvētās Reģionu partijas fracijas līdera Aleksandra Jefremova līdzdalību, ziņo Ukrainas aģentūra UNIAN, atsaucoties uz avotiem Doņeckā.

Kā vēsta medijs, separātistu vidū ir daudz kriminālistu, bet akcijas savstarpēji koordinējot Ahmetova un Jefremova cilvēki.

Pirmdien Jefremovs paziņoja, ka separātistu iebrukums valsts pārvaldes ēkā Luganskā neesot vis provokācija, bet daudzu cilvēku pozīcija un “viņi vēlas savu viedokli aizstāvēt”.

Savukārt žurnālists Sergejs Ļeščenko uzskata, ka pašreizējie notikumi Doņeckā ir Ahmetova tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu rezutāts. Kā zināms, Ahmetovs ir arī bijis ikgadējs viesis Latvijā notiekošajā prokrieviskajā festivālā “Jaunais vilnis”.

Pasludina “neatkarīgu Doņeckas republiku”

Doņeckas prokrieviskie demonstranti no ieņemtās apgabala administrācijas ēkas sliekšņa pirmdien paziņojuši, ka Doņeckā tiek pasludināta neatkarīga republika, kas “iekļausies” Krievijas sastāvā, ziņo “Ukrainskaja pravda”. Savukārt Harkovā ar mītiņotājiem sarunas ved Harkovas mērs Genādijs Kerness, referendums par iekļaušanos Krievijas sastāvā esot neiespējams.

Jau ziņots, ka brīvdienās prokrieviskie separātisti organizēti devās uzbrukumā Doņeckā, Harkovā un Luganskā.

Doņeckā pirmdien prokrieviskie demonstranti noņēmuši no ēkas Doņeckas apgabala karogu un uzvilkuši savu – “Doņeckas republikas” karogu.

Kā vēsta vietējais medijs “Ostrov”, par to izlēmusi pašpasludinātā Doņeckas “tautas sapulce” savā sesijā, ko sasauca pirmdien. Pašpasludināto Doņeckas republiku pūlis pie apgabala ēkas uzņēmis ar saucieniem: “Urā!” un “Krievija, Krievija”.

Militāri politisko pētījumu centra pārstāvis Dmitrijs Timčuks “Facebook” raksta, ka “Doņeckas separātisti darbojas stingri pēc plāna, ko saņēmuši no Maskavas”. “Tikai pirms pāris stundām mēs ziņojām, ka Kremlis nolēmis izveidot “Doņeckas republiku”, bet no skatuves Doņeckā pie apgabala administrācijas ēkas jau tiek paziņots par “neatkarīgu Doņeckas republiku”,” raksta Timčuks.

Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka līdzās ieņemtajai Doņeckas valsts administrācijas ēkai turpina atrasties aptuveni 2000 cilvēku, no kuriem daļa ir bruņoti. Savukārt Ukrainas tīmekļa medijs “Korrespondent.net” vēsta, ka tur joprojām sapulcējušies aptuveni 1000 cilvēku.

Ieeja telpās ir apjozta ar dzeloņdrātīm. Ir izveidotas aptuveni divus metrus augstas barikādes. Virs ēkas pacelts Krievijas karogs, pie nama ieejas uzturas cilvēki maskās.

Ukrainas mediju pārstāvjiem ieeja administrācijas ēkā ir liegta. Nama sānu ieejas apsargā milicija. Blakus ielās daļēji slēgta satiksme.

Doņeckas gubernators Sergijs Toruta aicinājis valdību sasaukt uz ārkārtas sēdi reģiona nacionālās drošības un aizsardzības padomi.

Tikmēr Harkovas mērs Genādijs Kerness sācis sarunas ar savas pilsētas separātistiem, kuri ieņēmuši pilsētas apgabala padomi. Kerness paziņojis, ka referendums par Harkovas pievienošanos Krievijai nav iespējams.

Pārrunas ar separātistiem notiek aiz slēgtām durvīm.

Savukārt Luganskā, ziņo UNIAN, separātistu ieņemtajai apgabala drošības padomes ēkai atslēgta elektrība un ūdens. Ēkā iebarikadējušies prokrieviskie separātisti vāc naudu ūdenim un atzīstot, ka ir grūti iztikt bez elektrības.

Pagaidām pie ēkas joprojām atrodas vairāk nekā tūkstotis protestētāju, ziņo vietējie mediji.

Tikmēr Luganskas apgabala administrācijas ēka pirmdien slēgta, vēsta “Ukrainskaja pravda”. Tas tiek darīts tāpēc, ka pastāv “liels drauds darbinieku dzīvībām un briesmas, ka ēka var tikt ieņemta”.

Patlaban Luganskas apgabala administrācijas ēku apsargā Ukrainas iekšlietu karaspēka vienība.

Doņeckas žurnālists Oleksandrs Miščenko televīzijai “espresso” pirmdien stāsta, ka tā saucamo separātistu ir ļoti maz – pāris simti cilvēku, kuri savu “darbu” dara par naudu. Esot zināmi arī tie, kuri apmaksā šos separātistus. “espresso” arī vēsta, ka patiesībā tā saucamie separātisti darbojas tikai trijās pilsētās, bet ne citur Austrumukrainā. 

Tādējādi, pēc “espresso” ekspertu domām, Austrumukrainas iedzīvotāju viedoklis nav pārliecinoši par pievienošanos Krievijai. Drīzāk otrādi.

Miščenko arī “espresso” teica, ka separātisti bija sagaidījuši, ka Ukrainas milicija dos pretsparu apgabalu ēku ieņemšanai, taču tas nav noticis. 

Kļičko aicina slēgt robežu Krievijas “politiskajiem tūristiem”

Ukrainas partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko aicinājis slēgt robežu ar Krieviju “politiskajiem tūristiem”, pirmdien pavēstīja viņa preses dienests. “Visiem drošības struktūru vadītājiem tagad ir jābūt austrumos. Nekavējoties ir jāpārņem kontrole pār situāciju. Mēs nedrīkstam pieļaut Krimas scenāriju,” brīdināja politiķis.

Viņš pauda sašutumu par milicijas bezdarbību. “Un kāpēc milicija vēro, kā tiek ieņemtas administratīvās ēkas? Nepieciešams rīkoties ātri un stingri. Un ir jānoskaidro un jāsauc pie atbildības tās “vietējās autoritātes”, kas visādā veidā sekmē separātiskās provokācijas. Un beidzot ir jāslēdz robeža politiskajiem tūristiem,” uzsvēra Kļičko.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs un Ukrainas drošības dienesta vadītājs Valentīns Naļivaičenko pirmdien dodas uz Luhansku, bet pirmais vicepremjers Vitālijs Jarema – uz Doņecku. Iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs jau atrodas Harkovā, ziņo LETA/Korrespondent.

Svētdien Ukrainas austrumos notika plaši prokrieviski mītiņi. Doņeckā un Harkovā mītiņotāji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas, bet Luhanskā – Ukrainas drošības dienesta ēku. Sākotnēji parādījās informācija, ka Luhanskā ieņemta arī valsts bankas ēka, tomēr vēlāk izrādījās, ka tas neatbilst patiesībai.

Harkovā separātisti no administrācijas ēkas pirmdien padzīti, savukārt Doņeckā pie administrācijas nama viņi izveidojuši barikādes no riepām un dzeloņstieplēm.

Ja separātisti, kas Ukrainas austrumos ieņēmuši administrāciju ēkas, tajās noturēsies 48 stundas, Ukrainā iebruks Krievijas karaspēks, pirmdien brīdināja bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Jau ziņots, ka Doņeckas prokrieviskie separātisti, kuri svētdien ielauzās Doņeckas apgabala padomē, draud izveidot „apgabala tautas padomi” un sarīkot referendumu par apgabala pievienošanos Krievijai, ziņo UNIAN.

Čehijas prezidents: NATO jāiejaucas, ja Krievija anektēs Ukrainas austrumus

Ja Krievija anektēs Ukrainas austrumu reģionus, NATO būtu jāiejaucas visstingrākajā kārtībā, paziņojis Čehijas prezidents Milošs Zēmans intervijā radio. Viņš uzskata, ka tādā gadījumā NATO Ukrainā būtu jāieved savs karaspēks.

„Ja Krievija nolems paplašināt savu teritoriju Austrumukrainā, nebūs vairs joku. Šādā gadījumā ierosinu Eiropas Savienībai ne tikai ieviest maksimālās sankcijas pret Krieviju, bet arī NATO jābūt augstākajā kaujas gatavībā, piemēram, lai Ukrainas teritorijā ievestu karaspēku,” teica Zēmans.

Jau ziņopts, ka aptuveni 50 ar petardēm bruņoti demonstranti svētdien iebruka administrācijas ēkā Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā un virs 11 stāvu mājas uzvilka Krievijas karogu, ziņo LETA/AFP. Arī Luganskā un Harkovā notikuši prokrieviskas demonstrācijas.

Doņeckas milicija savu bezdarbību skaidro ar to, ka nav vēlējusies sākt asinsizliešanu, ziņo UNIAN.

Grupējums atdalījās no aptuveni 2000 prokrieviski noskaņoto demonstrantu, kas svētdien sapulcējās Doņeckas centrā. Apmētājot policistus ar petardēm un klaigājot “Doņecka ir krievu pilsēta!”, daži desmiti demonstrantu izlauzās cauri policijas rindām un iebruka ēkā.

Kā ziņo AFP korespondents no notikumu vietas, policistu rīcībā ir ūdens lielgabals, taču likumsargi nepielietoja spēku pret prokrieviskajiem demonstrantiem.

Ukrainas likumsargi nobloķējuši administrācijas ēku, nelaižot laukā aktīvistus, kas ēkai dauza logus un lauž mēbeles. Sākoties vardarbībai, ārpusē mierīgi protestējošie demonstranti izklīduši.

Tikmēr Ukrainas prezidenta p.i. Oleksandrs Turčinovs paziņojis, ka situāciju Doņeckā un Luganskā ņēmis personīgā kontrolē. Viņš sakarā ar saasinājušos situāciju Ukrainas austrumu rajonos atcēlis savu vizīti Lietuvā.

Prokrieviski noskaņotu demonstrantu pulcēšanās svētdien notika arī Harkovā, bet Luganskas pilsētā demonstranti iebrukuši Ukrainas drošības dienesta SBU galvenajai mītnei.

Demonstranti izgāzuši ēkas durvis un apmētāja drošības spēkus ar akmeņiem un dūmu bumbām. SBU sestdien Luganskā aizturēja 15 vīriešus, kas iepriekš pielietojuši ieročus valsts ēku ieņemšanā.

Kā vēsta UNIAN, Luganskas protestētāji ieņemtajā drošības dienesta ēkā gaida papildspēkus no Artjomovskas Doņeckas apgabalā. Viņiem atvestas arī automašīnu riepas, un mediji ziņo, ka protestētāji vāc naudu benzīna iegādei. Kādām vajadzībām, pagaidām nav skaidrs.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs „Facebook” paziņojis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs pasūtījuši un apmaksājuši kārtējos separātismu nemierus valsts austrumu rajonos – Luganskā, Doņeckā un Harkovā.

„Cilvēkus savākuši maz, taču agresivitāte pieņemas spēkā. Doņeckā pūlis ieņemtajā ēkā ievedis arī daudz bērnu un sieviešu. Provocē konfliktu, lai sāktos asinsizliešana un būtu upuri,” raksta Avakovs.

Ministrs vērsies pie separātistiem, norādot, ka situācijā kontroli bez asinsizliešanas pārņems varas struktūras. „Tāda ir komanda tiesībsargiem – tā ir patiesība. Taču patiesība ir arī tā, ka neviens negrasās miermīlīgi pieciest nekārtības. Šo nekārtību ierosinātājiem un kūdītājiem noteikti būs jāatbild,” raksta Avakovs.

Ministrs arī norāda, ka nešaus uz iedzīvotājiem – „uz saujiņu nožēlojamu provokatoru”, kuru vidū ir daudz apmānītu, naudas dēļ pievilinātu cilvēku.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (89)

Silvija Zvejniece 06.04.2014. 21.38

Odesas joks: Vairs nerunāju krieviski.

Kadēļ? Baidies, ka Tevi piekaus?

Nē, baidos, ka krievi mani nāks aizstāvēt ;) (zaļie cilvēciņi)

+39
-2
Atbildēt

0

dace_ampermane 06.04.2014. 21.19

tie nav prokrieviskie demonstranti, tie ir putļera diversanti, tie ir putļera fašistu piektā kolona. arī Latvijā tādi ir, pateicoties mūsu tiuvredzīgajai un gļēvajai valsts politikai, tie tikai gaida maskavas signālu

+32
-1
Atbildēt

21

    Dina > dace_ampermane 06.04.2014. 22.39

    Aha. Diversanti gan. Un baigi daudz. Pēc pēdējā slepenā CIP ziņojuma datiem viņu skaits pārsniedz 20 miljonus, to vidū sievietes, sirmgalvji un bērni … :)))

    +1
    -30
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 06.04.2014. 23.22

    Viewing the Ukraine Crisis From Russia’s Perspective » CounterPunch: Tells the Facts, Names the Names

    http://t.co/RE08g7zyqz

    Autors: FLOYD RUDMIN is Professor of Social & Community Psychology at the University of Tromsø in Norway.

    Tas pats krieviski, mūsu mazāk saprotošajiem krieviskā nīdējiem

    Рассматривая украинский кризис глазами России

    http://xn--80ajoghfjyj0a.xn--p1ai/rassmatrivaya-ukrainskiy-krizis-glazami-rossii

    +2
    -20
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 07.04.2014. 09.53

    Jā, skaidrs, iebildumi beigušies – pārejam uz personībām. Paldies par augsto novērtējumu :)

    +1
    -18
    Atbildēt

    0

    Dina > dace_ampermane 07.04.2014. 11.23

    >> WAT

    Hi, hi, hi, hi, hi, … ha, ha, ha, ha …. pārsmējos …. zviedri esot „aizstāvējuši savas zemes” … Poltavā …. ! ?? …. : )))

    Tavs pārējais teksts arī – pārsvarā murgoloģisks sviests. Nu vismaz palasi nedaudz to vēsturi kaut Internetā, ja reiz muti vaļā ver. Mongoļu jarliku Ņevskis Moskovijas pārvaldīšanai saņēma jau PĒC mongoļu iebrukuma un krievu zemju pakļaušanas.

    Bet par šito – „Ukrainas teritorija nekādā sakarā nav bijusi ar krieviem”, vispār puncis sāka sāpēt no smiekliem! A interesanti, tu par tādu pilsētu kā Kijeva esi ko dzirdējis? Un kurš un kad to dibināja? Kurš tur valdīja līdz mongoļu iebrukumam ? … :)))

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 07.04.2014. 13.18

    Ar sāpīgi skumjām jūtām es vedu savus lasītājus uz apsūnojušo, kluso būdu, kurā mīt posts un bēdas; uz kluso būdu, es saku, jo varmācīgo spaidu dēļ pašcieņas izraisīta kurnēšana vairs neuzdrīkstas atskanēt tās apkvēpušajās sienās. Visa senāk tik kareivīgā latviešu tauta tagad mierīgi nes savas važas, tā ir trula kā lauva, kas jau gadiem krātiņā vadāts apkārt dīkdienīgiem zēniem par izpriecu un kas tikai šad tad, klusi un drūmi rūkdams, izrāda savu nepatiku, – vai, pareizāk, tā ir mierīga kā mirējs, kas, iekšēju krampju mocīts, vairs nespēj vaimanāt par savām ciešanām, tikai viņa mirēja izskats, pārgrieztās acis un briesmīgās, lai gan retās krampju lēkmes izteic klātesošajiem, ko viņš jūt. Latvietim važas iegriezušās līdz pat dvēselei, ar dragātu garu viņš guļ zemē, līdz viņu uzraus kājās drudzis. Tomēr, iekam aplūkosim, cik dziļi šī tauta ir grimusi, atskatīsimies atpakaļ, kāda tā bijusi un kā kļuvusi par to, kas tā ir.

    Pēc visām ziņām, divpadsmitā gadsimteņa sākumā latvieši un igauņi jau stāvējuši uz augstākas izglītības pakāpes nekā ģermāņi tai laikā, kad tie karoja ar Cēzaru, tomēr liekas, ka igauņi bijuši visvairāk attīstīti. Abas tautas valdīja sīki valdnieki, kuru vārdi tika uzskatīti par padomiem miera laikā, bet par pavēlēm — kara laikā. Par savu augstāko soģi latvieši atzina virspriesteri – krīvu, kurš dzīvoja prūšu zemē, Romnovē. Igauņu tautiņas ik gadu visas sapulcējās noteiktā vietā, lai spriestu par kopīgajām lietām.

    Vētras dzenāti un bojāti Brēmenes tirgotāju kuģi, kuru mērķis laikam bijusi Visbija, ierauga nezināmu krastu un iebrauc kādā upē, pa kuru varbūt vēl nekad nav peldējis neviens kuģis. Kuģinieki izkāpj malā, un viņus tūlīt aplenc ļaudis, kuru mežonīgā vīrišķība un spēks liek tiem drebēt, bet drīz šie lētticīgie dabas bērni nomet savu naidu un savus ieročus. Vai viņiem jānodrošinās pret nelaimīgajiem, kuriem vajag viņu līdzcietības un kuri lūdz palīdzību? Naids ir pirmais, ko sajūt katrs mežonis, ieraugot svešinieku, kura nolūkus viņš nezina, jo tikai karā viņš iepazīst citas tautas, bet, ja svešinieks nedraud, ja tam vajadzīga palīdzība un tas palīdzību lūdz, tad naida jūtām seko uzticība un viesmīlība. Latvieši sanesa visu, ko tiem deva viņu ganāmpulki, lauki un meži. Viņi ēdināja svešiniekus, palīdzēja tiem izlabot kuģus un beidzot ļāva tiem aizbraukt jo bagātākiem, labsirdīgā vientiesībā aicinādami, lai tie viņus atkal apciemo.

    Jā, viņi atkal atbrauca, šie laipnie, patīkamie ārzemnieki, taču ne vairs kā mierīgi tirgotāji, bet gan kā mantkārīgi laupītāji, kas nodedzināja latviešu sējumus un aizdzina to ganāmpulkus. Viņi atveda sev līdz bruņotus karapulkus un, kas bija vēl ļaunāk, viltīgus garīdzniekus. Latvieši varonīgi cīnījās par savu mantu un zemi, bet, ja arī viņi spēja turēties pret svešinieku labākajiem ieročiem un vairāk attīstīto karamākslu, tad tomēr pret priesteru viltu viņi bija bezspēcīgi. Tie drīz radīja šķelšanos viņu starpā. Tie tūkstošus prata pierunāt kristīties, tie viņiem pavēra nākamības pasauli un par to tikai atņēma – cik pieticīgi! – visu, kas viņiem piederēja šai pasaulē. Tie sev izlišķēja atļauju celt pilis un pēc tam augstprātīgi un ļauni izsmēja nabaga pieviltos, kad viņi saskrēja ar virvēm, gribēdami briesmīgos mūrus ievilkt upē.

    To raksta vācietis vēršoties pie vāciešiem.

    http://letonika.lv/literatura/read.aspx?f=1&r=162#2190779

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 07.04.2014. 13.25

    WAT: Ja jau Jūs uzskatat, ka LR nav tiesību leģitīmi savās saknēs likt Livoniju, Kurzemes-Zemgales hercogisti, Pārdaugavas hercogisti, tad jau iznāk ka Francija arī ir leģitīma tikai no Ceturtās republikas?

    To WAT rakstīja, ne es. Es vērsu uzmanību, ka WAT piedāvātais vēstures apskats neietver jēdzienus Latvija un latvieši. Ne tādēļ, ka WAT slikts (atbildu uz laipnību), bet tādēļ, ka skata punkts ir no jebkuras galvaspilsētas, tikai ne no vācu-poļu-zviedru-krievu un visur esošo ebreju Rīgas. Tādēļ ka mums pašiem galvās nav Latvija kā centrs, ir Latvija kā vienas otras vai citas mīlētas vai nīstas impērijas nomale.

    Starp citu, piedāvātie valstiskie veidojumi ir labs pamats, bet lai tā māja būvētos, tas jāpārvērš ideoloģijā, kura spētu pieņemt Ketlerus, Bīronus, Armistadu… un Ušakovu!

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 07.04.2014. 11.35

    Paldies par izklāstu. Varu pievienot vizualizāciju

    http://www.youtube.com/watch?v=qyRmLBx_SWc

    Oriģināls laikam šis:

    http://www.liveleak.com/view?i=890_1367106116&use_old_player=0

    Ar šo versiju ir viena maza problēma – tajā nav ne Latvijas, ne latviešu. Tāda versija leģitimizē Varšavu, Stoholmu un pat Maskavu. Ja Rīgu, tad kā Livonijas, Polijas, Zviedrijas vai Krievijas pilsētu.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 07.04.2014. 16.24

    WAT: “Ideālists ar tā laika sapratni par lietām,klišejām, par to, ka ir kaut kādi kritušie,kaut kādi nabadziņi, tumšie mežoņi, kaut kādi atpakaļrāpuļi, apgaismotāji utt..Dziļākās vēstures izpratne džekam bija uz tiem pašiem mītiem, ko vācbaltu aristokrātijai, tikai pagriezta tā laika apgaismības manierē. ”

    Vai Tu varētu man īsumā pateikt, ko domā par vidējo Krievijas provinces iedzīvotāju šodien?

    WAT, atļaušos novērtēt Jūsu skatījumu, ja reiz man norādat, kur man neapgrozīties.

    Manuprāt, Jūs esat pārlieku apkrāvies ar “tradicionālās vēstures faktiem”. Domāju, kuru vārdu likt pēdiņās, sanāca tā. Tādas zināšanas var būt lietderīgas, bet var būt ierobežojošas. Cilvēki lidot nevar, tāds ir fakts. Brāļi Raiti (lai nu viņiem tiek) šo faktu ignorēja, un tagad mēs meklējam jau pazudušu Malaizijas boingu.

    Krievi vai vācieši Latvijā – labi vai slikti? Es saprotu, ka tikai viņu savstarpējā konkurence par latviešu simpātijām deva mums pirmos dziesmusvētkus un turpmāko. Ja vācu muižniekiem nebūtu jākonkurē ar krievu ierēdņiem un buržujiem… Kad atbrīvojāmies no abiem, izvēlējāmies Ulmani, pieļāvām Pelši un nonācām pie erzac Ulmaņa. Vai atlikušo nočakarēsim, kliedzot par netaisnībām visā pasaulē?

    “Nacionāla valsts” – cik procentiem viena etnosa pārstāvju jābūt? Šis termins ir mākslīga konstrukcija, tādēļ manuprāt izmantojams tikai aprakstoši, ilustrējoši, nevis kā definīcija. Nezinu, protams, kā tas ir pareizo vēsturnieku tusiņā, šeit oponēju tikai komentāram. Vai Zviedrija kļuva par nacionālu valsti 20. gs? Japāna?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > dace_ampermane 08.04.2014. 07.28

    как только …… спустя 15 минут

    kaut kā … neveikli uzrakstīts :)

    Koncertzāli atrada, bet uzrakstu pie durvīm neieraudzīja? Arī Google Maps nevienam telefonā nebija? Varbūt pat telefonu nebija? Tad jau laikam Harkovā ar izpletņiem nomesti, jo staciju, lai atbrauktu ar vilcienu, tādi noteikti arī neatrastu. Kaut gan, ja ir tiešais vilciens no Ļvovas vai no Kijevas… :)

    Nu labi, smejos. Tādus rakstus nevar nopietni lasīt, tādi no visām pusēm tiek mesti kā granātas informatīvās kaujas laikā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > dace_ampermane 08.04.2014. 08.35

    …Doveik, Tevis tur pietrūka, kas pareizo virzienu parādītu….tagad Tavas dienas te paiet tukšgaitā, mēģinot apliecināt savas “kvalitātes” – varbūt kāds Tevi pamanīs un iztrūkstošo bezdarbnieka pabalstu aizpildīs ar kapeikām par komentāru rakstīšanu….diez’ vai….

    …Tu pats sev šķieties milzīgi gudrs un asprātīgs?….latviešiem ir ļoti labs apzīmējums tādiem kā Tev….bet to jau mēs visi zinām, tikai tas līdz Tavām smadzenēm vēl nav aizgājis….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 08.04.2014. 10.00

    Doveika k-ngs!

    Ko es domāju par Krievijas vidienes iedzīvotājiem?

    Neko, uztveru neitrāli, viņi ir savā Dzimtenē, un dzīvo tādu dzīvi kā paši uzbūvējuši, ieskaitot “zomboTV”, “fīrers Putlers”, “OTKAĶIŠČES” utt.. Ja viņi mani netraucē un neiejaucās manā dzīvē:” Lai Dievs viņus svētī”. Ja sāk man un manai Dzimtenei radīt problēmas augstākminētās viņu iekšējās dīvainības, tad es gribu,lai jebkuriem līdzekļiem tās paliktu viņu pašu iekšienē-tas ir RUS, nevis šķērsotu robežas.Skaidra nostāja?

    Protams ,Juma piekrītu, ja nebūtu KrImp radījusi iekšējo berzi Baltijā(pareizāk sakot savā labā izmantojusi Eiropas tautu pašnoteikšanās vēsmas), tad 1918.gadā mēs nedibinātu LT,LR,EE, bet būtu pabeigta Baltijas hercogistes izveide, tagad runātu pamatā vāciski, vistiešākie kultūrsakari ar Vāciju utt., kaut kas līdzīgs kā Īrija un GB. Bet vēsturi nemaina, tur var piekrist. Tāpēc mums tagad uz kartes ir LT,LR,EE, FIN, nevis BALT

    Būtiski Moskovijas krievvalodīgā kultūra nav Rietumeiropas kodolvalsts kultūra( Vācija, Sv.Romas impērija), tā šeit NEKAD nav nostiprinājusies, un tad, kad +-izdevās nostiprināties(sovoks), sekas bija šausmīgi postošas. Tā pamatā ir stepju klejotāju kultūra (guļai poļe, noganam vienu pļavu dodamies tālāk, izmantojam dabas resursus, paši neveidojam neko, čem Bog požaloval), ar bizantiskiem rotājumiem( Pareizticība, viltus diplomātija, Centrālāzijas stepju lopkopju kultūra). Nevar zemkopju civilizācijas pārstāvji(Eiropas kultūra, Tālo Austrumu kultūras utt..) veidot ilglaicīgu kopēju valsti ar lopkopju klejotāju kultūrām(Krievijas, Centrālāzijas valstis). Tās var veidot tikai grupas civilizācijas ietvarā, respektīvi soms ar zviedru, dāni,norvēģi, polis, leitis ar vaisruteni, ukraini, bulgārs ar grieķi, letiņš ar ēstu,somu utt.., tieši tāpat kā krievs ar mongoli, kazahu, uzbeku, kirgīzu. Nekas nesanāks, ja to darīs hunnis-sarmāts( krievs) ar romieti( ģermāni), būs posts un tā rezultātā taps vienas civilizācijas valsts-vai nu huņņu, vai nu romiešu. Kārtība-haoss, pretstats.

    Zviedrija, japāna par nacionālām valstīm kļuva 19.gs, kad feodālisms zaudēja savas pozīcijas. Pastudējiet Japānas iekšējos konfliktus 19.gs. sākumā kamēr vēl EDO rullēja, ja kas.

    Zviedri pēc pakāstās FIN 19.gs, vairs neko, nekad nav gribējuši ārpus savas kodolzemes, iegāja sevī.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dace_ampermane 07.04.2014. 20.04

    “Protestētāji” sajaukuši Domes ēku ar Operas teātri, un ieņēmuši tohttp://www.echo.msk.ru/blog/echomsk/1295362-echo/.

    Saprotams, ka viņi ir “vietējie”, kā savādāk.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dace_ampermane 07.04.2014. 13.32

    Kurmītis apmelo pat CIP, jau tādi skaitļi, kur ir redzami, ko Kurmīt? Vai tavos sapņos, ja pat Odesas krievi negrib dzīvot putinijā.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 07.04.2014. 14.50

    Par to Ušakovu. Lai arī viņu ievēlēja demokrātiski, un kā vietējo, tomēr zinot Kremļa vēsturisko un aktuālo politiku, arī faktus par līgumu ar jeģinorosiem ir skaidrs, ka viņš ir ieliktenis, kuru balsta ar kolonistu balsīm.

    De jure čalis ir leģitīms LR g.pilsētas mērs, bet de facto viņš ir nekas cits kā 5.kolonna.

    Vēlreiz ,lai mēs nepārprastu viens otru, periods no Kurzemes-Zemgales aneksijas 18./19.gs mijā līdz 1918. manā uztverē bija Kr.Imp. jūgs, kur lojalitāte agresoram tika pirkta ar milzīgiem materiāliem resursiem, kurus galu galā tāpat izveda 1914.-15. gadā uz Krieviju un atpakaļ neatdeva.

    Pieņemu Ukraiņi tieši tāpat vērtē savas valsts vēsturi.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 07.04.2014. 14.38

    Doveik, Garlībs Merķelis, savu garadarbu būvēja Fr. republikānisma manierē, un pārstāvēja tās pašas idejas(ja gribi bija arī Baltijas Masonu ložas spilgtākais pārstāvis), par apgaismošanu un par visa vēsturiskā-iedibinātā tumsonību. Ideālists ar tā laika sapratni par lietām,klišejām, par to, ka ir kaut kādi kritušie,kaut kādi nabadziņi, tumšie mežoņi, kaut kādi atpakaļrāpuļi, apgaismotāji utt..Dziļākās vēstures izpratne džekam bija uz tiem pašiem mītiem, ko vācbaltu aristokrātijai, tikai pagriezta tā laika apgaismības manierē.

    Tai laikā jaunajai valdošai klasei(buržuā) bija nepieciešams diskreditēt feodālo bruņniecību,kur tā pa labam nepadevās, nu tad deva vaļā tā, lai pie reizes savā pusē dabūtu topošo zemniecību( tas garadarbs tapa pēc dzimtbūšanas atcelšanas), vai leišiem, poļiem, čehiem, ukraiņiem, slovākiem, rumāņiem, tiem pašiem vāčiem -zemniecībai bija labāks stāvoklis?

    LR,EE, FIN, LT teritorijā vēl pasākumam piparus piemeta KrImp problēmas ar vietējo pašpārvaldi, kas nepačum negribēja pakļauties centram un kļūt par “jeģīnaja, ņeģelīmaja, pravoslavnutaja”, un centram dikti izdevīgi bija kacināt šo proto-soc.dema. tēmu, lai destabilizētu savstarpējās attiecības starp sociālajiem slāņiem Baltijā, skaldi-valdi.

    Jūsu pēdējie divi nosauktie kungi īsti neietilpst kopējā Baltijas vēstures perspektīvē, lai arī priekšpēdējais- kā britu cilmes ļautiņš daudz darījis Rīgai, viņu iesēdināja Pēterburga-centrālā vara, vietējā bruņniecībā vienkāŗsi pieņēma to.

    Vēlreiz Jums, Doveik, piezīmēju, nacionālas valstis radās TIKAI 19.gs. Atpalikušākās valstīs -Otomāņu, Austroungārijas, Krievijas impērijās pat tikai 20.gs 2.dekādes beigās. Tāpēc velti meklēt Latviju un latviešus pirms 19.gs.. LETTIA( latgale- Jersika pirmskristietības periodā, tā ka ja jau vajag dokumentus ,lūdzu , Latvija). Zemgaļu, sēļu, lībju zemes pārņēma kā reizi letti, jo karos cieta vismazāk.

    Tieši tāpat kā lieki meklēt pirms 19.gs. Vāciju, čehiju, Slovākiju,Austriju, Slovēniju utt.., un protams šīs valstsnācijas, atradīsiet vien konkrēto firstistu, hercogistu, zemju iedzīvotājus.

    Mazāk imho-šovikos un līdzjutējos apgrozaties, tur ne to vien saklausīsiet, arī to ka krievi īztenībā ir valdījuši visu Eirāziju, un ka ļaunie katoļi, ir padzinuši tos no Eiropas, un nozaguši nabadziņiem “brīvības grāmatas”.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 07.04.2014. 12.03

    Apdalīdais, homo talpensis frigorius, feodālisms ar teritorijas piederību karaļnamam nevis nācijai, pasaulē darbojās līdz 19.gs. Secinām ja Zviedru karalim bija likumīgas tiesības ieņemt Rečpospoļitas troni(ja jau izdevās tronēties , tātad gluži nedibinātas tās nebija), tātad viņš aizstāv savas zemes, pret smakojošajiem moskovītiem. Poltava-Rečpospoļita uz to laiku.

    Imbecili, kas ir Gardarīke un kāda bija tās struktūra?

    Kāpēc tad jarliku nesaņēma Kijeva, kā seniors?

    Tāpēc ka Kijeva, Vaisrutēnija, Smoļenšina APVIENOJĀS ar radniecisko Dižkunigaištiju(paskaties ībli, kādi karaļnami valdīja Naugārdē, Pliskavā, Polockā utt..) un saglabāja neatkarību, sakaujot mongoļtatārus ar visiem viņu Moskovijas sabiedrotajiem. Moskovija ir uzurpātorvalstele, kas uz vēdera lienot, čelobitijot, Sarajā ietirgoja sev labvēlību no Hana, glumas pretīgas niecības.

    Kas ir krievi? Paņem tos pašus KF apmaksātos( tīklā atradīsi) mūsdienu pētījumus par ģenētisko izcelsmi krieviem un varēsi savu punci( deminutīns kaut ko liecina ,ja kas… ej pie gastrologa, kamēr laiks) paturēt. asimilēti somugru -tjurku, ar nelielu baltu un slāvu piemaisījumu, izcelmes ļautiņi, kuriem bulgāri uzstutēja baznīcslāvu valodu, un zviedri-rusi piespieda lietot, kā jau stingri feodāļi.

    Respektīvi mongoļiem izdevās iekarot un noturēt TIKAI malienas, kuru tautas bija iekarotājiem daļēji radniecīgas, kuras neapdzīvoja slāvi, bet dažnedažādas mežu un stepju tautiņas. Slāvi ar leišiem un poļiem savas rebes taisīja līdz pat Rečpospoļitas dalīšanai.

    Tad nu šis “sbrods”, nosauca sevi par Moskoviju un uzmetās par īstenajiem Kijevas mantiniekiem…. he,he,he

    Kijeva ir slāvu – ukraiņu pilsēta, bet ne krievu.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 07.04.2014. 12.23

    Doveik, kuršu,letgaļu, zemgaļu, sēļu, līvju, ēstu feodāļi savstarpējo cīņu veikšanai līga dažādas koalīcijas, no sākuma zemgaļi Viestarda vadībā apvienoja spēkus ar zobenbrāļiem un nokārtoja rēķinus ar lībjiem( seniem pāridarītājiem, kas to patrenkuši bija no Gaujas lejasdaļas, un iesēdušies Daugavas lejtecē), tad Tālavas letgaļi sadīloja ordeni un bīskapu lai varētu tikt galā ar agresīvajiem Sakalas, Ugandijas ēstiem, tad sēļi savstarpējo dinastisko cīņu rezultātā līga par vācu aizstāvību no atriebīgajiem leišiem uttt.

    Protams karu rezultātā vietējie vīri krita un tapa aplaimoti vācu kara algādži ar vietējām feodām.Pārvaldes struktūra gan palika tā pati,pirms kristiāniskā. Respektīvi Livonija ir valstisks pēctecis pirmskristiāniskajiem veidojumiem, tieši tāpat kā Kurzemes-Zemgales hercogiste ir pēctecis Livonijai, Pārdaugavas hercogiste tieši tāpat.

    Vācbaltu pašpārvalde Latvijā, Igaunijā nodrošināja valstiskā mantojuma saglabāšanos līdz 1918.gadam.

    Ja jau Jūs uzskatat, ka LR nav tiesību leģitīmi savās saknēs likt Livoniju, Kurzemes-Zemgales hercogisti, Pārdaugavas hercogisti, tad jau iznāk ka Francija arī ir leģitīma tikai no Ceturtās republikas? Vai čehiem nav tiesības savu valstiskumu definēt no Sv.Romas impērijas pirmssākumiem? Kas tad ir Prāga?

    Tā ka impēristu, sovoku ievazāto tabula-rasa principu sevis iekarotajām zemēm varat lietot domu biedru kopā, tur tad Jums arī piekritīs ,ka līdz 1918.gadam nebija ne latviešu, ne valstiskuma, nekā , tikai mūžīgs pazemojums, un vergi.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > dace_ampermane 07.04.2014. 02.03

    Kāds tur var būt “Russia’s Perspective”? Cilvēki grib izrauties no autoritārā, korumpētā sovjetisma, tāpat kā 1956 un 1968 gadā, un tāpat kā toreiz, krievija ar spēku mēģina viņus pakļaut/apspiest.

    +21
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > dace_ampermane 07.04.2014. 11.04

    Beidz, Doveik, te publicēt kaut kādus socioloģijas profesorus, kam no vēstures zināšanas tik cik cūkai no aviācijas:

    1. Kā tad tā Krievija nonāca zem Mongoļ-tatāriem, kas tad bija Gardarīke pirms mongoļiem? Kaut kā vecais palaida garām, ka galvenais Mongoļu emisārs Krievijā, kas veica visu pārvaldi(saņēma jarliku no Saraja) bija nekas cits kā Sv.Aleksandrs Ņevskis, tā laika malienas kņaziņš, Kijevas vasalis-uzurpātors.

    2. Kā tad tā Krievija tapa tik liela? Sociologam laikam liekas ka tas tā bijis vienmēr? Viņš vienkārši nezin(izliekas), ka Moskovija uzurpēja čingizīdu impēriju. Pēdējais čingizīdu likumīgais veidojums kā reizi -Krimas haniste, ko “gudrenieks” kaut kā nosaucis “iskonna russkie zemļi”,akurāt tādā pašā manierē kā Baltiju impēristi sauc par “iskonno”

    3. Kāpēc tad poļi bija juku laikos Maskavā? Nezina jefiņš, ka Krievijas monarķijā līdz sakrateņiem ( nevar īsti saprast Romanovi- Kabilas, Koškas, prūši, somugri, tatāru carēviči), bija tikai divas karaliskās dinastijas Rjurihoviči, Ģediminoviči. Tam sociologam ‘”tjipo leitim” vajadzēja zināt kas ir pēdējie, pat par pirmajiem ir aizdoma, ka prūšu cilmes_Kaupas saimnieki. Loģiski, ka noliekot karoti pēdējam likumīgajam Rjurikovičam varai būtu jāpāriet nākošajai leģitīmajai karaliskajai dzimtai-Ģediminovičiem- tas ir tā laika poļu-leišu ūnijas valdnieka dzimtai, to arī mēģināja leģitīmi panākt Rečpospoļita.

    4. Zviedrija vienkāŗsi mēģināja atsist no savām Baltijas zemēm kāro Moskovijas jefiņu, ko veica jau no Livonijas kara sākuma, pēc tam mantojuma jautājumi par Rečpospoļitas, Zviedrijas troni(divi Vāsas diskutēja), kur zviedru ķēniņš patrenca poļu Vāsu, un leģitīmi aizstāvēja no agresora petjkas nr.1. Rečpoļitas teritoriju( “sociologs”, kaut kā nemanīja ka Ukrainas teritorija nekādā sakarā nav bijusi ar krieviem), diemžēl neveiksmīgi-Poltava. Tavs sociologs nepamanīja ka no Zviedru puses tas bija aizsardzības karš, bet ko tik”sociologi” var palaist garām.

    5. Napaleona armijā 1/6 poļu-leišu ir likumsakarība, jo stulbai “sociologs” kārtējo reizi nepamanīja, ka 18.gs beigās tika iznīcināts Polijas-Lietuvas valstiskums, un Napaleons darīja to pašu ko tagad ASV, solīja atjaunot valstiskumu zem Napaleona justīcijas vairoga( mūsdienu likumu sistēma starp citu).

    utt.,utt.

    Doveik mazāk lasi un izplati Kremļa sārņus, bet ķeries klāt starptautiski atdzītie akadēmiskiem pētījumiem, par vēsturi.

    Savukār “leišu pēctecim-profesoram Tromso” novēlu darīt to ko viņš ir mācījies, nevis pievērsties tādām haltūrām(protams naudiņa jau nesmird), jomā ko galīgi nepārvalda.

    +22
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dace_ampermane 06.04.2014. 23.03

    aizvieto ločmeli, gnīda?

    +27
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Leinerte > dace_ampermane 07.04.2014. 03.07

    Doveik nu ko tu te mums linkus un videao. Labak pastasti kas tev liek to Krieviju taa miileet.

    +27
    0
    Atbildēt

    0

Malda 06.04.2014. 21.48

Tulīt atkāks Ločmelis un jums visiem izskaidros ka to organizējuši Rietumi un noteikti ir iesaistīti ukraiņu ultranacisti.

Realitāte ir tāda ka KF ir sakūdījusi bariņu idiotu lai atkal varētu ievest “laipnos zaļos vīriņus” un izveidot “neatkarīgas” vēlēšanas lai pievienoties KF.

+26
-1
Atbildēt

10

    Andris Jautriņš > Malda 06.04.2014. 23.49

    Oi, cik agresīvi no profila, kam agrāk bija sievietes bilde! Nu jā, dzimumu var nomainīt, bet raksturu… Starp citu, video redzamais Gizi ir cits cilvēks, ne es :)

    Vai neesi pamanījusi ziņu (baumas jau nokaltušas no vecuma), ka vācieši grib atbrīvoties no peļņu nesošās Latvijas Gāzes? WHY? Vai krievi jau virs Reihstāga karogu atkal pacēluši?

    0
    -18
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Malda 06.04.2014. 22.56

    Participants from a large pro-Russian rally seized control of the state administration building in Donetsk on Sunday.

    They’re demanding a referendum on the region, similar to the one that led to the annexation of Crimea by Russia.

    They’re also angry at the arrests of high-profile pro-Russian activists.

    One protester felt the West ignored Russian sympathisers in Ukraine:

    “I want to support my people. We are against the Kiev government, we are against fascism. I want a customs union with Russia. Kiev doesn’t hear us, the European Union doesn’t hear us. I want to appeal to the EU – let them come to Donetsk, to Donbas, and hear our voices. They only hear voices in Kiev.”

    Many pro-Russian Ukrainians simply believe the current government does not represent their interests.

    Aysa, another protester, told euronews:

    “I care about what will happen tomorrow to our country. I’m not against separation but I do not recognise the current government because we now have oligarchs in charge again.”

    Elsewhere, Russian flags were also carried, and Russian songs sung in the eastern city of Kharkiv. The security agency headquarters in Luhansk were occupied.

    Ukraine’s mainly Russian-speaking southern and eastern regions have been emboldened by Russian troops, which are still stationed near Ukraine’s eastern border.

    Euronews

    Ļaudis, ja jūtaties piederīgi Europai, tad pasekojiet Europas trendam. Tas nav tik agresīvs. Ir pat daži, kuri mēģina ari saprast!

    http://www.youtube.com/watch?v=e2hLpIl-FX0

    +1
    -18
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Malda 06.04.2014. 23.58

    super_e-y-e_Ločmelis_uc troļļi rakstīja: Tik pat labi var uzprasīt kāpēc Sibīrijā netaisa referendumu par neatkarību – tur ir gana daudz naftas un gāzes lai viņi dzīvotu labāk kā tagad, barojot visus tos maskaļus. netaisa, jo baidās ka apslaktēs.

    PILNĪGI PAREIZI – APSLAKTĒS! Ja kādam ir daaaaaudz kaut kā, bet nav atombumbas vai ļoooooti liela armija, tad viņu sauc Huseins vai Kadafi. Ja tev gadījies dzīvot tādā valstī, tu esi ļoti bēdīgs vai miris. Čukči negrib būt ļoti bēdīgi vai miruši, tādēļ netaisa referendumu un dzīvo ar krieviem. Tāds ir mans viedoklis.

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Malda 07.04.2014. 09.21

    Galakķionam

    Ja divi režīmi saņem algu no vienas kases, tad nav brīnums, ka tie var strādāt kopā.

    http://www.youtube.com/watch?v=TnHnjmCYjy4

    http://www.youtube.com/watch?v=cX8i-QriYIU

    Izklaidei

    http://www.youtube.com/watch?v=sjpXZ01CDX0

    Par Šroderu pareizi piemini, bet tupa kārtējo reizi nepareizus secinājumus izdari. Vai tad Šroders rietumos notiesāts kā tāds tautas nodevējs? Vai tad ir kas būtiski mainījies, lai domātu, ka rietumi mūsu dēļ sev kreklu plēsīs, ja kas? Varbūt jāapdomā, kā pareizi rīkoties, lai neizrādītos par graudiem starp diviem, trim, N dzirnakmeņiem? Vienkārši nelīst visās pudelēs – vai tā Irāka, vai Ukraina.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Malda 07.04.2014. 09.31

    Pētniek, ja būtu painteresējies, tad zinātu, ka abiem minētajiem personāžiem , pretēji tiražētajam viedoklim, bija ĻOTI LABAS ATTIECĪBAS AR RIETUMIEM. Sadams 10 gadus karoja ar Irānu, kura bija apkaunojusi ASV, bet Kadafi pat skaidrā naudā maksāja, piemēram Sarkozī vēlēšanu kampaņai.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Inese > Malda 07.04.2014. 02.55

    Galaktion, iesaku noklausīties eiroparlamentārieša un Krimas referenduma novērotāja Ēvalda Štadlera sacīto:

    http://www.youtube.com/watch?v=a6P8-aWMHM4

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > Malda 07.04.2014. 09.21

    Andris Doveiks bet nav atombumbas vai ļoooooti liela armija, tad viņu sauc Huseins vai Kadafi.

    =================

    Ja esi krievu draugs, tevi sagaida Huseina vai Miloševiča liktenis, bet ja vēl nepaveiksies, piesmies kā Kadafi, pirms nāves. Ja esi krievs, sava soda lauvas tiesu jau esi saņēmis.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > Malda 07.04.2014. 01.28

    :

    “Ir pat daži, kuri mēģina ari saprast!”

    /

    Kamēr samērā jaunais Gyzi “mēģina ari saprst”, simtgadīgais smagsvara teutonis Schmidt’s jau ir sapratis:

    http://www.zeit.de/politik/2014-03/schmidt-krim-putin

    Par Putler’a draugu Schroeder’u runāt lieki. Tāpat kā par NSDAP un VK(b)P vadoņu savstarpīgo sapratni Otrā pas. kara sākumposmā.

    Aber: saprotam arī Gregor’u Gysi – vien jāizlasa viņa biogrāfija.

    /

    “Andris Doveiks Oi, cik agresīvi no profila”

    “Oi” nav vārdnīcās – ne Mīlenbaha un Endzelīna, ne daudzsējumu Latvju literārās valodas vārdnīcā. Latvji tā nerunā un neraksta. Ko tas varētu nozīmēt? Kurš Doveiku ietekmē?

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars > Malda 06.04.2014. 23.01

    Sauci? Ierados! Mēs Andri Doveiku aicinājām ar pārējiem kooperatīva biedriem ietusēt. Viņš nē. Patstāvīgs. Lai jau, mums nebūs jādalās ne ar vienu jēlībās. Savu santīmus varēsim iekasēt paši. Mums vēl latos maksā. Principā. Lai mēs zinātu savu vietu.

    +20
    -1
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 06.04.2014. 23.21

    Doveik, tu kārtējo reizi esi palaidis garām iespēju paklusēt. Vāciešiem vajag gāzi ko krieviem, kādus tekstus tad tu gaidītu no viņiem :)

    Tik pat labi var uzprasīt kāpēc Sibīrijā netaisa referendumu par neatkarību – tur ir gana daudz naftas un gāzes lai viņi dzīvotu labāk kā tagad, barojot visus tos maskaļus. netaisa, jo baidās ka apslaktēs.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Russia

    KF ir reģioni kur krievi ir mazākumā.

    +25
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu