NATO: Iebrukumam Ukrainā Krievijai vajag ne vairāk kā piecas dienas • IR.lv

NATO: Iebrukumam Ukrainā Krievijai vajag ne vairāk kā piecas dienas

46
NATO lidmašīnas Lietuvas lidlaukā Zokņos. Foto: AFP/LETA

Krievija: NATO lēmums apturēt sadarbību atsauc atmiņā Auksto karu

NATO apvienoto Eiropas spēku komandieris ģenerālis Filips Brīdlovs paziņojis, ka situācija pie Ukrainas un Krievijas robežām joprojām ir satraucoša. Viņaprāt, Krievijas bruņotajiem spēkiem pietiek resursu, lai iebruktu Ukrainā, un tāds iebrukums ilgtu trīs līdz piecas dienas, vēsta BBC.

Brīdlovs arī atzinis, ka NATO joprojām nav nekādu liecību, ka Krievijas armija atgrieztos kazarmās. To pašu, ko Brīdlovs šodien, iepriekš apliecināja arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens Briselē.

Par situāciju uz Ukrainas un Krievijas robežas Brīdlovs teica, ka tā ir “neticami satraucoša”.

Nedēļas sākumā Vācijas kanclerei Angelai Merkelei Krievijas prezidents Vladimirs Putins teica, ka Krievija atvelk savu karaspēku no Ukrainas robežas. Viņš esot devis tādu pavēli armijai.

Brīdlovs arī norādījis, ka NATO otrdienas vakarā novērojuši nelielu Krievijas armijas daļu pārgrupēšanos, taču nav nekādu pazīmju tam, ka šīs armijas daļas būtu atgriezušās karazmās.

Ģenerālis arī teica, ka NATO valstu ārlietu ministru tikšanās laikā Briselē viņu lūguši līdz 15.aprīlim sastādīt plānu, kā pastiprināt sauszemes, gaisa un jūras spēkus NATO Austrumeiropas sabiedroto teritorijās, ziņo UNIAN.

Savukārt Krievijas pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško trešdien nācis klajā ar paziņojumu, ka NATO lēmums apturēt sadarbību ar Krieviju atgādina Aukstā kara laiku, ziņo LETA/AFP. “NATO modušies Aukstā kara pamatinstinkti, attiecīgi ietekmējot arī retoriku,” tviterī pavēstīja Gruško. “”Alianse ir apdraudēta!” Šķiet, ka nodokļu maksātājiem nāksies atmaksāt militārās mācības.”

Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Rogozins NATO lēmumu uztvēris ar izsmieklu, norādot, ka tas pieņemts 1.aprīlī. “Pēdējo reizi viņi iesaldēja [sadarbību] uz trim mēnešiem, un tas tika atcelts līdz decembrim,” norādīja Rogozins, atsaucot atmiņā 2008.gada notikumus. “Ko es varu pateikt, tas ir Aukstais karš, tāpēc viņi joprojām iesaldē.”

Jau ziņots, ka NATO ārlietu ministri otrdien sanāksmē Briselē vienojās iesaldēt visu sadarbību ar Krieviju gan civilos, gan militāros jautājumos, šādi reaģējot uz Krievijas rīcību Ukrainā.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Neilgi pēc tam Krievijas parlaments ratificēja “līgumu” par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

 

Komentāri (46)

oktaavs 02.04.2014. 16.23

Rietumu pasaules un NATO aukstais karš pret Krieviju ir tieši tas, kas tagad vajadzīgs. Tas piespiedīs vāciešus, frančus, holandiešus u.c. kā arī mūs beidzot maksāt par savu aizsardzību adekvātu cenu. Ir pēdējais laiks nolaisties uz zemes un skaļi paziņot, kurš ir galvenais ienaidnieks. Pats jau pierādīja, ka ir. Pietiek vienreiz muļki laist.

Pirmais aukstais karš sagrāva PSRS, otrais nograus Putina režīmu.

Krievija nevar pavilkt auksto karu pret industriāli attīstītām rietumu valstīm. Tas būs tās pedējais kaps.

+17
0
Atbildēt

3

    ingazilunska > oktaavs 02.04.2014. 16.38

    “Rietumu pasaules un NATO aukstais karš pret Krieviju ir tieši tas, kas tagad vajadzīgs. Tas piespiedīs vāciešus, frančus, holandiešus u.c. kā arī mūs beidzot maksāt par savu aizsardzību adekvātu cenu.”

    – Lai tā galīgi izputētu jūs ar jūsu valsts kasi. Krievi jo vairāk atteiksies maksāt nodokļus, kas ies viņiem naidīgajās aktivitātēs.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    manatuja > oktaavs 03.04.2014. 09.20

    PSRS sagrāva ne jau pirmais aukstaiskarš, bet gad tie, kas vēlāk kļuva par kriminālajiem jaunkapitālistiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > oktaavs 02.04.2014. 21.07

    Kuras būtu “krieviem naidīgas aktivitātes”? Um kāpēc, piem., man būtu jāuztrucas par Krievijas nodokļu ieņēmumiem?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > Inese 02.04.2014. 16.43

    Latviešu karavīrs tā nedarītu, jo viņu vidū daudz sadistu un esesiešu mantinieku, kas moka dzīvniekus.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 02.04.2014. 16.49

    Nemaz jau nerunājot par banderoviešiem…

    Бандера – душитель котов

    А котов он душить обожал! Точь-в-точь, как булгаковский Шариков! Это было его любимое детское занятие — как другим мультфильмы смотреть. Он на кошаках силу воли и беспощадность к врагам нации оттачивал! Причем душил их маленький Степанчик публично — на глазах ровесников, внушая им ужас и уважение к своей куцой, но грозной персоне. Факт этот не отрицают даже его нынешние — самые благосклонные биографы. http://www.segodnya.ua/life/stories/ictorii-ot-olecja-buziny-bandera-%E2%80%94-dushitel-kotov.html

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > Inese 02.04.2014. 18.25

    Stiprie vīri nepilda muļķīgas pavēles, tāda ir tā atšķirība starp mentalitātēm.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    gunta > Inese 03.04.2014. 02.11

    Hehe, Taisnība :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristrun > Inese 02.04.2014. 18.20

    Jūs abi to stāstat mazgadīgajiem, vai tiem, kas sarkano armiju ir redzējuši no iekšpuses (un daži no ārpuses)? Ja komandieris pavēlēs, vai vienkārši uznāks zajobs, viņš uzšķērdīs i to kaķi, i puišeli. Jo vairāk tāpēc, ka bildē redzamais nav prasts salabons, bet specvienības rīkļurāvējs.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    kristrun > Inese 02.04.2014. 18.43

    Kā, Jūs nezināt, ka dzīvnieku nogalināšana ietilpst specvienību karavīru sagatavošanas programā? Kaut gan varētu arī uzreiz sākt ar cilvēkiem, jo tas kontingents lielākoties ar sevišķu inteliģenci neizceļas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Inese 02.04.2014. 19.04

    Tur jau nemaz nav redzams,vai to kaķi atdod, vai tieši otrādi – atņem specvienības spectreniņam.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Inese 02.04.2014. 16.09

p.s. Iesaku ikkatram noklausīties eiroparlamentārieša un Krimas referenduma novērotāja Ēvalda Štadlera sacīto:

http://www.youtube.com/watch?v=a6P8-aWMHM4

+1
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu