Rietumukrainā noslepkavots "Labējā sektora" aktīvists (papild.) • IR.lv

Rietumukrainā noslepkavots “Labējā sektora” aktīvists (papild.)

17
"Labējā sektora" Rietumukrainas koordinators Oleksandrs Muzičko. Foto: EPA/LETA

 

Rivnē, Ukrainas rietumos, naktī uz otrdienu noslepkavots “Labējā sektora” Rietumukrainas koordinators Oleksandrs Muzičko, paziņojis Ukrainas parlamenta deputāts Oleksandrs Donijs.

Krievijā pret Muzičko, kurš bija pazīstams arī kā Saško Bilijs, bija ierosināta krimināllieta par apsūdzībām par Krievijas karavīru spīdzināšanu Čečenijā. Maskava viņu bija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā un aizmuguriski arestējusi, vēsta LETA/UNIAN.

Par Muzičko slepkavību Donijs paziņojis sociālajā tīklā “Facebook”. “Tikko paziņoja, ka Rivnē nogalināts Saško Bilijs. Divi automobiļi nobloķējuši ceļu viņa automašīnai, izvilkuši, pārsēdinājuši pie sevis. Tad izmetuši laukā – rokas rokudzelžos aiz muguras, divi šāvieni sirdī. Informācija ir apstiprināta.”

Slepkavība notikusi pirmdien ap plkst.23.40 Rivnē pie kafejnīcas “Trīs karūsas”, vēsta Ukrainas tīmekļa ziņu portāls “VSE”. Pagaidām nenoskaidroti cilvēki sarīkojuši apšaudi un tās rezultātā nogalināts Muzičko, portālam apliecinājuši tā informācijas avoti. Nolaupīti seši cilvēki, arī trīs “Labējā sektora” aktīvisti. Nolaupīto vidū ir Rivnes nodarbinātības centra direktors Volodimirs Dacenko.

Ukrainas nacionālās asamblejas-Ukrainas tautas pašaizsardzības (UNA-UNSO) Rivnes apgabala nodaļas priekšsēdētājs un “Labējā sektora” aktīvists Jaroslavs Graņitnijs apstiprināja, ka Muzičko nogalināts, vēsta vietne “ChaRivne.Info”.

Atbilstoši Graņitnija teiktajam viņš redzējis Muzičko līķi. Viņa apģērbs bijis saplēsts. “Tie, kas viņu nogalināja, pārliecinājās, ka viņam nav bruņuvestes, un tad iešāva sirdī,” sacīja Graņitnijs.

Ir izteikti pieņēmumi, ka slepkavību pastrādājusi “Krievijas diversantu grupa”, vēsta “VSE”. “Labējais sektors” bija viena no radikālākajām un kareivīgākajām organizācijām Ukrainas protestu kustībā, kuras rezultātā tika gāzts līdzšinējais prezidents Viktors Janukovičs.

Rivnes “Labējā sektora” aktīvisti paziņojuši, ka Muzičko nogalinājuši specdienesta “Sokol” kaujinieki un vaino iekšlietu ministru Arsēnu Avakovu, ziņo UNIAN.

Pēc tam kad janvārī “Labējais sektors” uzbrukumā ieņēma apgabala administrācijas ēku, organizācijas pārstrāvji atzina, ka “Muzičko mēģinās nogalināt Krievijas diversanti”. Tagad viņi šā plāna īstenošanā vaino iekšlietu ministru Avakovu.

Rivnes labējie paziņojuši, ka par Muzičko slepkavību vērsīsies pie starptautiskās sabiedrības. Nolikt ieročus un padoties pēc šā gadījuma neviens no viņiem negrasās.

Iekšlietu ministrs Avakovs “Labējam sektoram” atbildējis, ka viņš “pieņem izaicinājumu”: “Ja kaut kādi bandīti draud ministram, es šo izaicinājumu pieņemu un esmu gatavs pieņemt jebkuru izaicinājumu, jo tāds ir mans amats.”

Ministrs teicis, ka arī turpmāk viņa pozīcija pret bandītiem būs pietiekami stingra, “pret tiem, kuri ar ieročiem rokās apdraud kārtību”, ziņo UNIAN.

Uz precizētu jautājumu, vai ministrs par bandītiem sauc “Labējā sektora” pārstāvjus, Avakovs atbildējis, ka bandīts ir jebkurš, lai kādu uniformu viņš nēsātu. “Īsti patrioti ar ieročiem rokās sargā valsts robežu (..), bet tie, kuri ložņā pa uzņēmumiem vai privātīpašumiem, ir bandīti. Turklāt ja viņiem ir nereģistrēti automāti,” teica iekšlietu ministrs.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

 

 

Komentāri (17)

mariam 25.03.2014. 16.42

Es ar īsti nesaprotu, kāpēc IR pirmajā teikumā uzsver, ka “aizdomas, kaslepkavas bijuši Krievijas diversanti”, ja citur lielākoties raksta par milicijas operāciju un apšaudi. Vai IRam kādi uzticamāki avoti?

+6
-1
Atbildēt

1

    Dina > mariam 25.03.2014. 17.10

    Nea. Viņiem ir „pagātnes mantojums” jēlertes patiesības ministrijas izskatā un izkompostrētas smadzenes sorozīdā mērcē … :)))

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

ievuliitis 25.03.2014. 13.22

Raksta tev detalizētu atskaiti. Darba daudz, katru dienu jauni izaicinājumi, tāpēc atskaites rakstīšana kavējās.

+9
-4
Atbildēt

0

Kristīne 25.03.2014. 13.20

Sapiņķerēta lieta.

В Ривне убили координатора “Правого сектора” Сашка Белого. Подозревают Авакова

http://rus.newsru.ua/ukraine/25mar2014/sasha.html

Милиция признала, что убила Сашу Билого во время задержания

http://rus.newsru.ua/arch/ukraine/25mar2014/ubili.html

Луценко прокомментировал убийство Саши Билого: лучше бы Аксёнова

http://rus.newsru.ua/ukraine/25mar2014/priority.html

“Правый сектор” обещает отомстить Авакову

http://rus.newsru.ua/ukraine/25mar2014/pravaotomst.html

+3
0
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu