Krimā atbrīvots sagūstītais Ukrainas jūras spēku komandieris • IR.lv

Krimā atbrīvots sagūstītais Ukrainas jūras spēku komandieris

13
Ukrainas Jūras spēku karavīri un virsnieki pamet savu kara daļu Novozernā. To pārņēmuši Krievijas spēki. Foto: AFP/LETA

Atbrīvoti vēl septiņi sabiedriskie aktīvisti

Krimā atbrīvots Ukrainas jūras spēku komandieris kontradmirālis Sergejs Gaiduks, apstiprinājis Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs. Mediji ziņo, ka atbrīvoti vēl septiņi sabiedriskie aktīvisti.

“Kontradmirālis Sergies Gaiduks atbrīvots kopā ar pārējiem civilajiem gūstekņiem (..), kurus bija sagrābuši Krievijas karavīri un Krimas pašpasludināto varasiestāžu pārstāvji,” teikts Turčinova paziņojumā.

Gaiduks tika aizturēts, kad Krimas aneksijas atbalstītāji un Krievijas karavīri trešdien Sevastopolē ieņēma Ukrainas flotes štābu. Tika ziņots, ka viņu aizveduši Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki, ziņo LETA/AFP.

Ukrainas aģentūra UNIAN ziņo, ka atbrīvoti arī citi ķīlnieki – sabiedriskie aktīvisti. Uz Krimas robežas ar Hersonas apgabalu pie Čongaras ciema atbrīvoti Anatolijs Kovaļskis un Andrejs Ščekuns. Viņus esot apmainījuši pret kādiem citiem aizturētajiem, taču Kovaļskis nezināja teikt, kas tie par cilvēkiem, vēsta “Radio Svoboda”.

Kopumā atbrīvoti septiņi sabiedriskie aktīvisti, kuru vidū ir arī Mihails Vdovčenko, kas pazuda pēc antimilitāra mītiņa. Kā savā “Facebook” lapā raksta Augstākās Radas deputāts Anatolijs Gricenko, kura dēls Autmaidana aktīvists Aleksejs bija to vidū, kurus aizturēja Krimas pašaizsardzības vienības, “tikko saņēmu dēla zvanu: esmu Čongarā, viss kārtībā, ķīlniekus atbrīvoja! Visiem paldies par atbalstu!”.

Kopā ar komandieri Gaiduku atbrīvoti Ščekuns, Kovaļskis, Mihails Davidenko, Maksims Trividenko, Sergejs Supruns, Jurijs Ševčenko un Aleksejs Gricenko.

Vēl divi citi aktīvisti tika atbrīvoti jau iepriekš. Savukārt vēl divu cilvēku atrašanās vieta pagaidām tiek precizēta.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Eiropas Savienība un ASV pirmdien noteikušas sankcijas vairākām augstām Krievijas amatpersonām, šādi sodot Maskavu par Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

 

Komentāri (13)

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 20.03.2014. 14.34

Pēc tādiem gājieniem nav brīnums, ka atslēdza. Putlerieši tur uzvedās labākajā 1990-to gadu bandītu stilā. Reiderisms, cilvēku nolaupīšana, vienkārši laupīšana un zādzības, nāves draudi, slepkavības – kā lai vēl to nosauc?

+3
0
Atbildēt

2

    Jā, vakar redzēju TV, kā krimiešu bandīti ielauzušies kādā ukraiņu īpašumā stiepa prom televīzoru! tipiski sovoku garā- ne kauna ne goda.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Viņu izpratnē sazagtā manta skaitās godīgi nopelnītās trofejas. Savus vectēvus, kuri pa ceļam uz Berlīni savākto mantību sūtīja uz mājām veseliem vagoniem, viņi vēl nav pārspļāvuši.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 20.03.2014. 14.32

Laikam jau uz Putinu iedarbojā stas, ka Ukraina solīja piegriezt šiem krimiešiem saldūdeni, gāzi un citus labumus.

Tā ir ka ar neliešiem un agresoriem, jāizmanto viņu pašu paņēmieni- nogriezt šiem “skābekli”.

Vēl taču krievija iedomājās paņemt Ukraiņu kaujas tehniku un prihvatizēt sev ukraiņu īpašumus.

gan jau Krievija svirsnieki ar savām sievām ievācās ukraiņu pamestajos īpašumos, kā agrāk Latvijā.

+3
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 20.03.2014. 12.27

Kurmīt, tik tiešām neaptver, ka šeit tevi par pilnu rubli neviens nepieņem. Jābūt megasuper pridurkam, lai par pusglāzi semočku tā pazemotos. Jebšu tā ir putinjugend internacional goda lieta? Tad tevi var saprast.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu