Deivids Bovijs - labākais britu dziedātājs • IR.lv

Deivids Bovijs – labākais britu dziedātājs

23
Deivids Bovijs. Foto: AFP/LETA

 

67 gadus vecais britu popmūzikas mākslinieks Deivids Bovijs ikgadējā britu mūzikas balvas „Brit Awards” ceremonijā trešdienas vakarā atzīts par labāko Lielbritānijas dziedātāju, ziņo BBC.

Bovijs, kurš pats gan nevarēja ierasties uz ceremoniju, ir kļuvis par vecāko Lielbritānijas mūziķi šīs balvas vēsturē. Balvu viņa vietā saņēma supermodele Keita Mosa, kas arī nolasīja Bovija pateicības vārdus.

Bovijs savā uzrunā paziņojis, ka šī prēmija ir „lielisks veids, kā pabeigt dienu”. Viņš arī aicinājis Skotijas vēlētājus šogad septembrī nebalsot par neatkarību no Lielbritānijas. 

Pērn Bovijs laida klajā savu 24.mūzikas albumu „The Next Day”. Šis mūzikas albums tika arī izvirzīts apbalvošanai, taču balvu saņēma grupas „Arctic Monkeys” albums. „Arctic Monkeys” arī atzīti par gada labāko britu grupu.

Par labāko britu dziedātāju atzīta Ellija Goldinga, bet popgrupa „One Direction” saņēma balvu par labāko videoklipu dziesmai „Best Song Ever”.

Par labāko singlu atzīts grupas „Rudimental” darbs „Waiting All Night”, bet par starptautiski labāko grupu kļuvis franču elektroniskās mūzikas „Daft Punk”.

Grupa „Bastille”, kas bija izvirzīta četrās nominācijās, saņēma tikai vienu balvu – „britu gada izrāviens”.

„Brit Awards” ir galvenais Lielbritānijas populārās mūzikas notikums, balva tiek piešķirta kopš 1977.gada, bet katru gadu – kopš 1982.gada.

 

Komentāri (23)

Signija Aizpuriete 20.02.2014. 09.24

——-

“Mūsu atbilde Čemberlendam/Kamerūnam un visiem Skotijas neatkarības pretiniekiem”:

Viktors Lapčenoks – izcilākais latviešu dziedātājs.

http://www.kasjauns.lv/lv/bildes/Latvija/05_06/lapcenoks_galvena.jpg

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu