Dukurs izcīna olimpisko sudrabu Latvijai • IR.lv

Dukurs izcīna olimpisko sudrabu Latvijai

45
Foto: AFP. Latviešu skeletonists Martins Dukurs izcīna sudrabu Soču olimpiskajās spēlēs.

Sīvā cīņā skeletonists Martins Dukurs iegūst vicečempiona titulu, brālis Tomass izcīna ceturto vietu

Latviešu skeletonists Martins Dukurs sestdien Soču olimpiskajās spēlēs piekāpās vienīgi Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam un izcīnīja savu otro olimpisko sudraba medaļu karjerā, ziņo LETA.

Četru braucienu summā Martins Dukurs zaudēja Tretjakovam 0,81 sekundi. Pirmajos divos braucienos piektdien Martins uzrādīja otro rezultātu, jo Tretjakovs ieguva būtisku pārsvaru startā un divu braucienu summā atrāvās no Martina par 0,56 sekundēm. Trešajā braucienā Martins bija trases līderis, tomēr kopvērtējumā Tretjakova atrāviens tikai palielinājās un arī pēdējais brauciens, kurā Martins atkal bija otrais, nespēja izmainīt līderu secību.

Bronzas medaļu skeletonā izcīnīja Metjū Entuāns no ASV, kurš uzvarētājam zaudēja 2,97 sekundes. Tomasu Dukuru no bronzas medaļas šķīra 0,32 sekundes. Viņš kopvērtējumā pakāpās no piektās uz ceturto vietu, kad pēdējā braucienā rupju kļūdu startā pieļāva amerikānis Džons Deilijs.

Tretjakovs nostiprināja savas līderpozīcijas jau pirmajos divos braucienos piektdien, kad trasē nezināmu iemeslu dēļ bija mainīga ledus temperatūra un līdz ar to slīdamība, sagādājot Krievijas sportistam izdevīgāku starta pozīciju nekā sīvākajam konkurentam uz zelta medaļu – Martinam Dukuram.

Latvieši bija stabili pretendenti uz olimpiskajām medaļām, jo Martins šobrīd pelnīti tiek saukts par pasaules labāko skeletonistu – viņš ir uzvarējis visos piecos Pasaules kausa posmos šajā sezonā. Savukārt Tomass kausa izcīņā četrreiz bijis otrais. Pēdējos piecos gados Martins ir kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju un Eiropas čempionu, kā arī divās no trim reizēm triumfējis pasaules čempionātā. Tikmēr Tomass pēdējās divās sezonās ieguvis otro vietu Pasaules kausā un pēdējos trijos gados kāpis uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla.

Brāļi Dukuri ir šogad Sočos atkārtojuši savu pirms četriem gadiem sasniegto rezultātu, jo Martins arī  Vankūveras spēlēs kļuva par vicečempionu, bet Tomass izcīnīja ceturto vietu.

Šī ir veiksmīgākās ziemas olimpiskās spēles Latvijai – Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, bet Sočos jau ir iegūts sudrabs skeletonā un divas bronzas kamaniņbraukšanā. Olimpiskajā elitē triumfē divi latviešu ziemas sporta dueti – brāļi Dukuri skeletonā un brāļi Šici kamaniņbraukšanā.

Komentāri (45)

andris902 15.02.2014. 19.42

….Apsveicu!….

…malači brālīši Dukurīši…un viņu Tētis – arī!… :)

…paldies par lieliskajām emocijām un lepnumu par Latviju…

+19
-3
Atbildēt

1

Līna Kārkliņa 15.02.2014. 23.03

Tretjakovs ir vienas trases čempions, M.Dukurs visu pārējo….pie tā arī paliksim…..

+15
0
Atbildēt

1

    piziks > Līna Kārkliņa 15.02.2014. 23.52

    Skeletona maču kontekstā interesanti, kā mainīsies vai nemainšises KF labāko — it īpaši Zubkova — bobsleja divnieku un četrnieku starta laiki? Turklāt to jau varēsim ar interesi sākt vērot/uzmanīt rīt.

    (Skeletons un bobslejs ir vienā starptautiskajā federācijā.)

    Kurš būs vienas trases čempions un kurš visu pārējo, par to būs vērts parunāt jau pēc gada, pēc nākamās skeletona sezonas. :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Andris 15.02.2014. 23.48

Lepojos, lepojos, lepojos! – Martina Dukura sudrabs šoreiz mirdz spožāk par zeltu, arī Tomasam paldies par braucieniem! Lai veicas arī turpmāk! Ja, pārējo valstu sportistus un trenerus iepriekš neinformējot, trases saimnieki uztaisa „mīksto ledu”, diez vai to var nosaukt par tīru spēli. Arī Tretjakova 4×4.47 sek. ir īpatnējs rezultāts. Vēlreiz paldies brāļiem Dukuriem!

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu