Latvijas kamaniņu sporta stafetes komandai - bronza • IR.lv

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komandai – bronza

33
Brāļi Andris un Juris Šici pēc finiša. Foto: ITAR-TASS/LETA

Komandu stafete olimpiskajā programmā šogad iekļauta pirmo reizi

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ceturtdien izcīnīja trešo vietu Soču olimpiskajās spēlēs, atnesot valstij otro godalgu šajā Olimpiādē, ziņo LETA.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī brāļi Andris un Juris Šici, kuri dienu iepriekš paši tika pie olimpiskās bronzas.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas sportisti Ziemas olimpiskajās spēlēs tagad izcīnījuši trīs bronzas un divas sudraba medaļas. Visas godalgas iegūtas ledus trašu sacensībās.

„Ledus patiesi ir Latvijas stihija, un mūsu kamaniņbraucēji uz tā spēj panākt brīnumu. Bronza jaunajā olimpiskajā disciplīnā – kamaniņu sporta komandas stafetē – turpina kaldināt Latvijas kamaniņbraucēju pasaules līmeņa vārdu un priecēt līdzjutēju sirdis,” sportistus apsveicis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Latvieši trasē devās kā sestie, finišā uzrādot tobrīd labāko laiku – divas minūtes un 47,295 sekundes.

Uzreiz pēc Latvijas starta pirmo vietu pārņēma Krievijas komanda, bet pēc tam startējušie amerikāņi piekāpās latviešiem par 0,260 sekundēm. Neilgi pēc tam Latvijas komandas rezultātu nepārspēja arī Itālijas kamaniņu braucēji, zaudējot 0,125 sekundes.

Vēlāk par jaunajiem līderiem kļuva Vācijas izlases sportisti – Natālija Geisenbergere, Fēlikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts -, sasniedzot jaunu trases rekordu un atbīdot Latviju uz trešo vietu, savukārt kā priekšpēdējie startējušie kanādieši zaudēja Latvijas komandai tieši 0,1 sekundi.

Tīruma kopumā uzrādīja piekto labāko laiku, Rubenis bija ceturtais, bet Šiciem arī ceturtais labākais laiks.

Visiem četriem Vācijas komandas pārstāvjiem šīs ir otrās zelta medaļas Sočos. Viņiem 1,030 sekundes zaudēja krievi Tatjana Ivanova, Alberts Demčenko un Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs, bet latvieši līderiem zaudēja 1,646 sekundes.

Komandu stafete olimpiskajā programmā šogad iekļauta pirmo reizi.

 

Komentāri (33)

Inese 13.02.2014. 20.47

Neticami, bet fakts. Malači!

+6
-2
Atbildēt

0

piziks 14.02.2014. 08.11

piziks 13.02.2014. 22.04

Kurš tagad grib atcerēties, ka Elīzai Tīrumai ne tik sen bija jāvāc ziedojumi, lai aizbrauktu uz mačiem ārpus Latvijas?!

No IZM neviens nepieteiksies, — tur par sportu atbildot? Vēl kāds?

+1
-1
Atbildēt

23

    garausiitis > piziks 14.02.2014. 00.01

    OT – redz Ločmelis uzrakstīja ar informatīvām atsaucēm …

    Bet nu paralēli par rezultātiem – ui kā iecirtās ausīs distanču slēpotājas teksti par 400 EUR un speciālajām slēpēm :) pieļauju ,ka esmu muļķis pēdējais , bet tā arī nesapratu kādas īpašās slēpes vajag siltam laikam distanču slēpošanā … varbūt ar radzēm , lai var kalnā uzskriet … :) :) :) , bet varbūt problēma ( mazākā ) smērēs , bet lielākā tomēr pašas spējās ? :) :) :)

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 14.02.2014. 08.33

    OT – neviens nestrīdas par tehniskā atbalsta dažādo lielumu , bet jautājums konkrētajā gadījumā bija par īpašājām slēpēm . Es atzīstu ,ka tiešām neko nezinu par dažādiem slēpju modeļiem lieliem temperatūru soļiem , bet cik nu es atceros , tad pieminētais stāsts par to , ka meitenei slēpes “šāva” atpakaļ ejot kalnā un neslīdēja no kalna , tad man kaut kā domāt ,ka problēma bija nevis īpašājās slēpēs , bet gan pareizās slēpju ziedes un sagatavošanas jautājumā :) Bet varbūt problēmas sāls par rezultātiem daļēji atrodams šinī rakstā izklāstītajā ? – http://www.diena.lv/sports/soci-2014/zembergs-par-latvijas-distancu-slepotajiem-neslides-kamer-stridesies-14043808

    P.S. OT – nepaskaidrosi ar ko atšķiras fūres un puspiekabes ? :)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 13.02.2014. 22.15

    Mediji, Klusais, mediji. Tolaik i mediji paši, par komentētājiem nerunājot, Elīzu izsmēja.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > piziks 14.02.2014. 00.51

    Varbūt Zane, ka liela sniega profesionāle, pastāstīs, cik un kā, un no kurienes tajā pašā Vankuverā pirms 4 gadiem sniegu trasēs piegādāja? Un tas, ka apstākļi itin visiem sportistiem trasē ir vienādi, visādas zanes jau nesaprot ;)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > piziks 14.02.2014. 00.56

    Optiskais Daži smējās par Rastorgujevu, kad pēc pirmās distances ierunājaš par kaut kā kaisīšanu uz sniega.

    ====================

    Tēmēkļa k-gs, vai Rastorgujeva k-gs nekad sev neuzdod jautājienu, kāpēc citi uzvarēja tajos pašos apstākļos, kuros es pats nepratu vinnēt? ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.02.2014. 15.30

    ….Klusais…. Jēkabs Nākums?….vai gadījumā Nākums nav Latvijas distanču slēpošanas izlases galvenais treneris, kuram – teiktais tā pamatīgi godam kantis nostrīķēja?…. :)

    …un….tā strīķēšanās ir pāraugusi savstarpējos konfliktos jau krietni sen, bet strīdiņi – nevar palīdzēt sasniegt rezultātus….no malas grūti pateikt, kuram taisnība, bet…viena pagale nedeg….

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 14.02.2014. 13.39

    Jānim Paipalam arī laikam 400 EUR slēpēm pietrūka lai finišētu 15 km klasikā

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 16.02.2014. 02.34

    Un par Daukšāni ,ja protams interesē var palasīt – http://www.infoski.lv/distancu-sleposana/jaunumi/116323/inga-dauskane-man-nebija-400-eiro-isto-slepju-iegadei/#comments

    man teiksim patika pāris komentāri , bet nu intereses pēc var palasīt visus , jo infoski.lv nav īsti delfi.lv , domāju tur var atrast arī šādu tādu info :) :) :) –

    pag, vai Ingai izlases sakarā slēpes, zābakus nesponsorēja Fans un Rossignol? Vai es kaut ko jaucu? Citās bildēs te tak redzams ka brauc ar Rossignol… Labi, droši vien tur ne vienmēr ir tas labākais priekš topa, bet mūsu līmenim to neizmantot vai stāstīt ka neiedeva 400 eiro, kaut kā liekas izklausās smieklīgi…

    Traki….7 pāri un visi aukstam laikam.

    esot LSS valdē, lemjot, kam un cik piešķirt, nosakot, kur pati brauks trenēties….un pēc tam tam vēl šādi izrunāties???

    Tā ir necieņa augstākā mērā.Šoruden Fans baltās slēpes Dauškānei bija uzsaucis… Starp citu pat pašas dārgākās tik daudz nemaksā.

    Nevajag meklēt atrunas,cik redzēju Kovaļčika un Kalla brauca ar melnajām apakšām.Turamība nemaz nav atkarīga no šī faktora,bet gan…….

    ko var te šūmēties :D

    ja kas Bjergena klasikā brauca ar 3-4 gadus vecu Fischer modeli….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 16.02.2014. 02.17

    zane – pārdomām :) –

    Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) pirmsākumi meklējami 1923. gadā, kad Latvijā tika izveidota pirmā organizācija, kura pārstāvēja ziemas sporta veidos ieinteresētās biedrības un klubus — Ziemas sporta savienība (LZSS)

    LSS ir vienīgā valstiski un starptautiski atzītā organizācija Latvijā, kurai ir piešķirtas ekskluzīvas tiesības rīkot Latvijas čempionātus visos slēpošanas sporta veidos.

    LSS Valde

    (ievēlēta 22.09.2011)

    Valdes priekšsēdētājs, prezidents

    VAIRIS BRĪZE

    Valdes priekšsēdētāja vietnieks

    GUNTIS ČIVČS

    Valdes loceklis, atbildīgais par snovbordu un frīstail slēpošanu

    EINĀRS LANSMANIS

    Valdes locekle, atbildīgā par distanču slēpošanu

    INGA DAUKŠĀNE

    Valdes loceklis, atbildīgais par kalnu slēpošanu

    DINĀRS DORŠS

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 15.02.2014. 15.10

    zane – par profiem ( ja protams Nākumu pie tādiem pieskaitam ) – vakar TV viņš diezgan konkrēti pateica ,ka slēpes laikam ir pēdējais uz ko nogrūzt vainu par rezultātiem :) :) :)

    lno – te mēs dažādas lietas runājam … te nedaudz par citu tēmu stāsts … interesanti vai hokeja meitenes presei par to pasūdzējās ? :) :) :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 14.02.2014. 09.02

    OT – spogulīt, spogulīt :) :) :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 14.02.2014. 08.47

    Klusais, Tu gan reizēm esi sīkmanīgs kašķis. :) Bet vari tā turpināt, reizēm interesanti.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 16.02.2014. 09.41

    lno – pēc skolas 95 gadu jubilejas tusiņa miegs uzreiz nenāca un padomāju paskatīties kas LSS lācītim vēderā :) :) :) nebija tālu jāmeklē … tajā rakstā smuka bilde , kur varone nobildēta Sočos kopā ar 7 slēpju pāriem :) :) :)

    Jāatzīst , ka pats ar izglītojos un uzzināju ,ka ir slēpes ar balto apakšu siltam laikam , tiesa paralēli uzzināju ,ka zelta un sudraba ieguvējas tajā distancē slēpoja ar melno apakšu … , tā ka gandrīz kā tam dejotājam :)

    Vēl man likās ievērības cienīgi komentāri –

    “Lai cik tas ar nebūtu skarbi – arī slēpes pa 400€ neko nerisinātu.. ja nomestu minūti….wow…jau 64vieta.. nu labi…slēpes krutas un dārgas – nedaudz pašas lido uz priekšu – nometam 2 minūtes… nu jau jāsaka WOOW…super…61 Un ??????” – uzziņai no pirmās vietas +7:55 :) , kas deva 65 vietu finišā

    “Bagāta līgava, gandrīz 900 EUR armijā, no LSS 355 EUR par valdi, treniņnometņu finansējums, šis tas atlec no bonusiem “sakārtojot” slēpošanas savienibai inventāra un uztura piegādes… Nav slikti…

    Un taisnība par slēpju dārdzību: pasaules kausa posmos, čempionātos no FISCHER pārstāvja sacensību vietā var nopirkt jaunas slēpes par 350 EUR, pasaules klases sportistu atgrieztās par 150-200 EUR (un tās ir ļoti labas kvalitātes slēpes, jo elites sportisti, kurus apgādā FISCHER, testē un maina slēpes saņem notestē un maina slēpes, saņem vai par īpašu cenu iegādājas jaunas).

    To taču Inga zin! :))” – tas par cenām un iespējām …

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > piziks 16.02.2014. 11.43

    klusais. Es jau izlasīju visus komentārus. Uz polietes fona, kura izcīnīja zeltu ar lauztu pēdu, armijas kapteine izskatās pavisam slikti…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 14.02.2014. 15.11

    …Klusais…zini, kas mani visvairāk kretinē?….gudrīšu gudrā sprēgāšana, ja paši nav spējīgi pāris kilometrus noskriet, bet netā gatavi apriet visus, kas pagadās pa kājai un spējīgāki par viņiem….kā Tev šķiet, cik no pasaules valstu sportistiem nespēja pat kvalificēties Olimpiskajām spēlēm?…

    ….P.S. …nekā personiska!…. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > piziks 13.02.2014. 22.28

    Tēmēkļa k-gs, Tīrumas k-dze kopš 2011. gada ir Latvijas Olimpiskās vienības locekle, tāpēc runas par kaut kādu naudas vākšana, lai brauktu uz sacensībām, nezin vai būs patiesība. Par māsu Maiju gan bija šitāds stāsts:

    “Kad atgriezos, man bija skaidrs, ka pirms tam es biju “uzmetusi” federāciju, un zināju, ka mani tur nesagaidīs ar atplestām rokām, dodot visu ko es gribu. Tāpēc pirmais, ko es darīju, pa savu naudu uzbūvēju vasaras kamanas, tālāk tika veidotas ziemas kamanas, bet slieces es atļauties nevarēju, tās man iedeva Mārtiņš Rubenis. Uz pasaules kausiem, kas nenotika Eiropā, es arī maksāju no savas kabatas, taču es uzskatu, ka tas bija tikai godīgi, jo es nestartēju iepriekšējā sezonā, biju izkritusi no Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāva. Kāpēc viņiem būtu jāņem nost citiem cilvēkiem, kuri ir trenējušies, strādājuši, lai mani kaut kur aizvestu? Es uzskatu, ka tas bija godīgi, plus, man palīdzēja arī viesnīcas “Santa” īpašnieks Aigars Rūja, kurš šobrīd jau ir aizsaulē, tā arī to gadu es izvilku.” http://www.delfi.lv/sports/archive/print.php?id=43201086

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > piziks 15.02.2014. 16.56

    klusais…te mēs dažādas lietas runājam … te nedaudz par citu tēmu stāsts … interesanti vai hokeja meitenes presei par to pasūdzējās ? :) :) :)

    _______________

    Tēma it kā tā pati. Vai meitenes sūdzējās, nezinu. Zinu, ka dažas strādā austrumos – Krievijā un Baltkrievijā.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > piziks 13.02.2014. 22.09

    OT – Tīruma, ziedojumi … ? Nebiju dzirdējis … ir kāds informatīvs avots ?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > piziks 16.02.2014. 05.33

    klusais. Nu ko, visu cieņu! Vismaz mani pārliecināji. Esi labi pastrādājis /nakts maiņā/:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 14.02.2014. 00.40

    ….Klusais….pirms vīpsnā, varbūt, apjautājies profiem….

    …un palasi, ko par sniega kvalitāti saka citu valstu sportisti…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > piziks 14.02.2014. 14.09

    klusais. Esmu diletants, bet, cik esmu runājis ar labāk informētiem, laikam taisnība OT. Mūsu sporta vadītāji reizēm ir unikāli. LV dāmu hokeja izlase atgriežoties no /Japānas?/, bija spiesta sēsties lidmašīnā pilnā ekipējumā, lai nepārsniegtu atļautās bagāžas svaru…To man stāstīja izlases hokejistes tēvs. Ja vajag detaļas, varu precizēt:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 14.02.2014. 07.56

    Ločmeļkungs, salīdzini tehnisko rezervju apjomus un apkalpojošā personāla atbalsta komandu lielumus, painteresējies, ar kādām fūrēm un puspiekabēm piebrauc norvēģu, vācu, francūžu atbalsts: cik slēpju pāru, katram ar dažādiem slīdklājumiem, tiek sagatavots. Arī par Latvijas komandu atbalsta lielumiem painteresējies, — arī par tiem, kuri pirms pasaules mačiem uz nākamo etapu brauc pie stūres. Arī Andreja Rastorgujeva un mūsu bobslejistu gadījumos. Ja nu kādam ar pašmotivācijas atbildīgumu nav problēmu, tad Andrejam Rastorgujevam noteikti.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 14.02.2014. 00.39

    Klusais, lieliem temperatūru soļiem ir katram savas slēpes. Un ne kopš vakardienas.

    Daži smējās par Rastorgujevu, kad pēc pirmās distances ierunājaš par kaut kā kaisīšanu uz sniega. Sniega ķimiskā stiprināšana notika jau kopš pirmās distances, šodien par to sāka runāt LV žurnālisti. Lielās komandas ar lielajām tehniskā atbalsta brigādēm spēja reaģēt, mūsējiem bija jāiztiek. Arī Dauškānei bija taisnība, — kaut viņa būtu ar atbilstošām slēpēm varbūt par 15 — 18 vietām augstāk, ne vairāk/iespējams, tomēr…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu