Islāmisti aizdedzina Kairas universitātes fakultātes ēku • IR.lv

Islāmisti aizdedzina Kairas universitātes fakultātes ēku

25
Vīrietis pie aizdedzinātās augstskolas ēkas Kairā. Foto: AFP/LETA

Pagaidu valdība trešdien Musulmaņu brālību pasludināja par teroristu organizāciju

Musulmaņu brālību atbalstošie studenti sestdien iebrukuši Kairas universitātes “Al Azhar” fakultātes ēkā, kur tobrīd notikuši eksāmeni, un to aizdedzinājuši, ziņo drošības dienestu amatpersonas.

Ugunsgrēks izplatījās divos tirdzniecības fakultātes stāvos, taču vēlāk to ugunsdzēsējiem izdevās savaldīt, ziņo LETA/AFP.

Islāmistu uzbrukums universitātei noticis dienu pēc tam, kad sadursmēs starp policiju un Musulmaņu brālības atbalstītājiem Ēģiptē gāja bojā trīs cilvēki, bet 265 arestēti.

Kopš trešdienas, kad Musulmaņu brālība tika oficiāli pasludināta par teroristu organizāciju, aizturēti daudzi Musulmaņu brālības atbalstītāji.

Jau vēstīts, ka pagaidu valdība trešdien Musulmaņu brālību pasludināja par teroristu organizāciju. Dienu iepriekš Mansuras pilsētā, uz ziemeļiem no Kairas, sprādzienā pie policijas iecirkņa tika nogalināti 16 cilvēki. Kaut arī par sprādziena sarīkošanu atbildību uzņēmies kāds Sīnāja džihādistu grupējums, Ēģiptes pučistu valdība par vainīgu uzskata Musulmaņu brālību.

3.jūlijā Ēģiptē notika armijas apvērsums, kurā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Mursi. Pēc apvērsuma izvērstas plašas represijas pret gāztā valsts galvas pārstāvēto Musulmaņu brālību.

Arestēti aptuveni 2000 brālības biedru, arī visa organizācijas vadība. Aptuveni tūkstotis brālības biedru nogalināti, drošības struktūrām apspiežot apvērsuma pretinieku protestus.

2011.-2012.gada parlamenta vēlēšanās lielāko balsu skaitu un teju pusi vietu parlamenta apakšnamā saņēma Musulmaņu brālības politiskā spārna Brīvības un taisnīguma partijas vadītais bloks. Tiesa vēlēšanas vēlāk atzina par “antikonstitucionālām”, un parlaments tika izformēts.

 

Komentāri (25)

Vineta 29.12.2013. 09.54

Prokremliskā padla, Pirmais ASV “geju prezidents”, melnādainis Obama, Tuvajos austrumos visu ir salaidis dēlī. Karību krīzes izraisītāja, nodevēja Kenedija liktenis pēc tā nelieša raud gaužas asaras.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu