Igaunija atsakās izdot ASV kibernoziegumos apsūdzētu pilsoni • IR.lv

Igaunija atsakās izdot ASV kibernoziegumos apsūdzētu pilsoni

35
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

ASV instances vēl var iesniegt apelāciju Igaunijas Augstākajā tiesā

ASV Tieslietu ministrija saņēmusi oficiālu paziņojumu, ka Igaunija atsakās izdot savu pilsoni Vladimiru Čaščinu, kurš tiek apsūdzēts hakeru uzbrukumu organizēšanā tīmekļa meklētājprogrammai “Google”, ziņo LETA.

“Igaunijas tiesa pieņēmusi lēmumu noraidīt Manhetenas prokuratūras prasību par Čaščina izdošanu,” ziņu aģentūra ITAR-TASS citē advokātu Arkādiju Bušu, kurš pārstāv apsūdzētā intereses Ņujorkā.

“Pieprasījums par izdošanu atzīts par nepamatotu, un jebkurās juridiskās darbības pret Vladimiru atbilstoši verdiktam ir jāveic tikai Igaunijas teritorijā,” uzsvēra Bušs.

Tiesa gan, jautājums par Čaščina izdošanu līdz ar to nav slēgts galīgi. ASV instances vēl var iesniegt apelāciju Igaunijas Augstākajā tiesā. Šīs tiesības var tikt izmantotas tuvāko mēnešu laikā.

ASV Temīda apsūdz 32 gadus veco Čaščinu, ka viņš izveidojis hakeru grupu ar mērķi atmazgāt naudu. Grupā bijusi seši Igaunijas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis.

Viņi esot izstrādājuši vīrusa programmu, kas tīmekļa lietotājus no “Google” lapām pāradresējusi uz hakeru izraudzītiem portāliem.

Savas darbības rezultātā grupa tikusi pie vairāk nekā 14 miljonu dolāru lielas peļņas.

 

Komentāri (35)

Kaspars Špūle 27.12.2013. 11.47

Sīkāk par Čaščina un Co. “ģeniālo biznesu” – igauņu avīzes “Postimees” krievu versijā

rus.postimees.ee/2640…

Krievija ir ļaunuma perēklis.

+6
-5
Atbildēt

2

austrisv 27.12.2013. 11.18

Interesanti, ka šie krievvalodīgie hakeri strādā no Baltijas valstīm. dzenot ķīli starp mūsu valstu un ASV starptautiskās attiecībās. Advokāti arī tiek nolīgti tādi paši un mierīgi kompromitē Baltijas valstis.Bet hakeri tiek aizstāvēti, sak strādājiet mīļie krieviņi, bet mēs savējos neizdosim!

+7
-7
Atbildēt

2

    Inese > austrisv 27.12.2013. 11.20

    ASV ir ļaunuma impērija.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Vineta > austrisv 27.12.2013. 12.17

    Ločmelis

    Sātana sūtņa, Pētera I mākslīgi izveidotā krievu pasaule ir absolūtais ļaunums. Atšķirās tikai tā pakāpes. Staļinisms, PSRS(ļaunuma impērija) un WWII bija tā apogeja, tomēr tā smirdīgais “ogrizoks”, bidlostāna, vēl rada nopietnus draudus cilvēcei.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

peerku 27.12.2013. 12.22

Vēlreiz apstiprinās, ka valsts kam ir pašcieņa (šoreiz Igaunija) tik vienkārši neizdod savus pilsoņus tiesāšanai ārzemēs, it īpaši, ja, kā Latvijas gadījumā, iespējamais noziegums pastrādāts Latvijā un iespējamais noziedznieks pat nekad nav bijis ASV. Un šī galīgi nav tā reize, ka jāšķiro, vai viņam mātes valoda ir pamatnācijas valoda vai krievu valoda.

+3
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu