"Vienotība" vēl oficiāli neizvirza Vaivaru par premjera kandidātu • IR.lv

“Vienotība” vēl oficiāli neizvirza Vaivaru par premjera kandidātu

42
Diplomāts Pēteris Vaivars (no labās) pēc tikšanās ar "Vienotības" Saeimas frakciju. Viņam līdzās partijas Saeimas frakcijas priekšsēdis Dzintars Zaķis. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Vaivars gatavs uzņemties premjera pienākumus, ja būs Saeimas vairākuma atbalsts

Pašlaik pāragri izdarīt secinājumus par to, ka jebkurš kandidāts, kurš parādās diskusijās, automātiski tiek kronēts par premjeru, trešdien pēc iknedēļas tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu izteicās demisionējošais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). Intriga, vai diplomāts Pēteris Vaivars varētu būt nākamais premjera amata kandidāts, joprojām ir gaisā, jo parrja “Vienotība” Vaivaru vēl nevirza šim amatam.

Arī Valsts prezidents, jautāts, vai Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Vaivars tiks virzīts par kandidātu Ministru prezidenta amatam, atbildēja izvairīgi, vien paužot, ka abi ar Dombrovski vienojušies – “tikko kā būs reāls kandidāts, neatkarīgi no tā, kura diena tā būs, tas tiks paziņots”, ziņo LETA.

Par Ministru prezidenta amata kandidātu lems partijas “Vienotības” valde, un trešdienas tikšanās ar potenciālo kandidātu diplomātu Vaivaru ir tikai “iepazīšanās tikšanās”.

Pats Vaivars būtu gatavs uzņemties premjera pienākumus, ja viņam būs Saeimas vairākuma atbalsts. Pēc tikšanās ar “Vienotības” frakcijas vadību viņš atklāja, ka šim amatam viņu uzrunāja demisionējošais premjers Dombrovskis.

Taujāts par prioritārajiem uzdevumiem, ja viņš kļūtu par premjeru, Vaivars skaidroja, ka tā būs koalīcijas valdība un partijām būs jāvienojas par valdības deklarāciju, kur norādīti galvenie uzdevumi un arī sadalītas atbildības jomas. Vaivaram ir arī sava vīzija, tomēr vispirms būtu jāvienojas par valdības deklarāciju, un tad viņš varētu komentēt prioritārus uzdevumus.

Vaivars piekrīt viedoklim, ka nākamā koalīcija būtu jāveido pašreizējiem koalīcijas partneriem, piesaistot Zaļo un zemnieku savienību.

“Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pēc tikšanās ar Vaivaru sacīja, ka trešdien notika “iepazīšanās tikšanās”, tika apspriesti viedokļi dažādos jautājumos. Tā ir bijusi “ļoti laba, vērtīga un konstruktīva tikšanās”, piebilda Zaķis. Par to, vai Vaivaru virzīs par premjera amata kandidātu, lems ”Vienotības” valde, norādīja Zaķis, piebilstot, ka partijas valdes sēde varētu notikt rīt, 19.decembrī.

Jau ziņots, ka tieši Vaivars no publiski izskanējušajiem potenciālajiem premjera amata kandidātiem tiek uzskatīts par ticamāko pretendentu valdības vadītāja amatam.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka Vaivars Ārlietu ministrijā (ĀM) sācis strādāt 1992.gadā un bijis Ziemeļeiropas valstu nodaļas vadītājs, 1995.gadā viņš bijis Latvijas vēstniecības Somijā pirmais sekretārs, bet 1997.gadā kļuvis par Latvijas vēstnieku Ukrainā. Vaivars bijis arī Latvijas vēstnieks Japānā, bet pašlaik viņš pilda ĀM valsts sekretāra vietnieka pienākumus.

Vaivars arī bija Latvijas komjaunatnes centrālkomitejas studentu sektora vadītājs, savukārt 5.Saeimas vēlēšanās viņš startējis “Saskaņa Latvijai – atdzimšana tautsaimniecībai” sarakstā.

Prezidents otrdien Latvijas Radio atklāja, ka premjera amata kandidāti ir vairāki, starp tiem ir ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, Latvijas pastāvīgais pārstāvis NATO Māris Riekstiņš un bijušais Latvijas vēstnieks Japānā Vaivars.

Prezidents arī pauda pārliecību, ka līdz Ziemassvētkiem Latvijas iedzīvotāji uzzinās Ministru prezidenta kandidātu. “Paziņojums var būt jebkurā brīdī, arī šonedēļ,” atklāja prezidents.

 

Komentāri (42)

    Inese > Inese Birzniece 18.12.2013. 16.22

    Nu, no tā raksta vien izriet tas, ka pats Šņore bijis dedzīgs komjaunietis ;)

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese Birzniece 18.12.2013. 19.37

    A ko tad viņš komjaunatnes pakalpojumus izmantoja?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Inese Birzniece 18.12.2013. 19.26

    Nebija Šņore komjaunietis vispār, tāpat kā es.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Inese Birzniece 18.12.2013. 19.25

    Vienotība grib čekistiem atdot Latviju!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Inese Birzniece 18.12.2013. 22.05

    Paldies, es arī izlasīju. patiešām tas Vaivars tad iznāk ne tikai diplomāts un komjaunatnes Ck darbonis, bet, vai pareizi sapratu, pat čekists.
    bet ģīmis gan viņam baiss- tantēm nepatiks.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > Inese Birzniece 18.12.2013. 15.52

    Kolosāls raksts. Paldies par linku.

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > Inese Birzniece 18.12.2013. 16.16

    Paldies, Sirtaki! Protams, ka vaivara pagātne bija zināma, bet Šnore uzrakstījis ļoti labi.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Inese Birzniece 18.12.2013. 15.35

    Šnore kā parasti trāpīgs un precīzs !

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

Ojārs 18.12.2013. 15.38

Apollo labs Šnores raksts par vaivaru un citiem okupācijas laika nomenklatūras darbiniekiem pāšreizējā Latvijas vadībā.

+15
-1
Atbildēt

2

    Ieva Priedenfelde > Ojārs 18.12.2013. 19.30

    Es jau kopš 1993.gada sludinu, ka visiem komunistiem un komjauniešiem, kas saņēmuši algu par darbu partijā un komjaunatnē, līdz mūža galam jāaizliedz jebkādi amati valsts un pašvaldību iestādēs, valsts uzņēmumos un divas reizes nedēļā jāatzīmējas policijas iecirknī.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Ojārs 18.12.2013. 15.41

    Vairums VDR komunistu aparačiku un darboņu pēc apvienošanās tika patriekti ar sū….nu mietu un vai nu pratās aizlaisties vai arī sēdēja cietumā. Latvijā nekas tamlīdzīgas nav noticis, tāpēc valsts nīkuļo un diemžēl latviešu tauta Latvijā līdzās tai !

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

lebronj2356 18.12.2013. 15.39

Lai Vienotība padomā visas 10x pirms virza padlaiku aparačikus un komunistus konkrētos posteņos. NA jau caur puķēm izteicās par šo cilvēku :
http://www.apollo.lv/zinas/dzintars-atsauksmes-par-vaivaru-ir-pretrunigas/628038

Vienotībai derētu ļoti padomāt pirms stutēt moskaļu koalīciju un padomāt derētu par Zatlera tankiem un ZRP skuju taku….

Savukārt Kājiņam ir viens vienīgs vārds ko teikt – impīčments !

+15
-1
Atbildēt

1

    Ojārs > lebronj2356 18.12.2013. 17.04

    Savukārt Kājiņam ir viens vienīgs vārds ko teikt – impīčments !
    —————
    nepietiek balsu. vajag divas trešdaļas – tas ir 67 balsis

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu