Voika pārtrauc pildīt "Delnas" padomes priekšsēdētājas pienākumus • IR.lv

Voika pārtrauc pildīt “Delnas” padomes priekšsēdētājas pienākumus

17
Inese Voika. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņa grib pilnībā pievērsties Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas darbam

Inese Voika pārtraukusi pildīt “Delnas” padomes priekšsēdētājas pienākumus, lai turpmāk pilnībā pievērstos Zolitūdes traģēdijas komisijas darbam. Par to aģentūrai LETA pavēstīja “Delnas” direktors Gundars Jankovs.

Voika norāda, ka pēc Zolitūdes traģēdijas sabiedrībai bija vajadzīgas atbildes, kas valstī un sistēmā līdz šim ir bijis nepareizi, tāpēc tika rosināta sabiedriskās komisijas izveide. No valdības puses tam bijis atbalsts, un “Delnai” bija uzrauga un priekšlikumu sniedzēja funkcija Sabiedriskās komisijas izveides posmā, un Voika kā “Delnas” padomes priekšsēdētāja uzņēmusies iniciatīvu.

“Saprotot, ka tas ir apjomīgs un sabiedriski nozīmīgs darbs, esmu pieņēmusi lēmumu pārtraukt pildīt “Delnas” padomes priekšsēdētājas amatu un turpināt darboties tikai Zolitūdes komisijā,” sacīja Voika.

“Delnā” darbs no tā nemainīšoties, jo organizācijai esot jauna un spēcīga komanda. “Delnas” ikdienas darbu turpinās kolektīvs direktora Jankova vadībā.

Jankovs izteica pateicību Voikai par ieguldīto darbu “Delnā”, virzot organizāciju uz kopīgu mērķu sasniegšanu. Viņš augstu vērtējot Voikas lēmumu darboties tikai Zolitūdes komisijā, lai profesionāli palīdzētu sabiedrībai atbildēt uz jautājumiem par Zolitūdes traģēdijas iemesliem. “Delna” gan turpināšot neatkarīgi sekot līdzi Zolitūdes traģēdijas notikumu izmeklēšanas attīstības gaitai.

Organizācijas padomē vēl ir korupcijas pētnieks Valts Kalniņš, atvaļināts aizsardzības un labas pārvaldības speciālists Jānis Ātrens, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš un žurnālists Pauls Raudseps. Voika bija “Delnas” padomes priekšsēdētāja kopš 2010.gada aprīļa, kā arī laika posmā no 1998.-2004.gadam.

“Delna” ir sabiedriska organizācija, kas kopš 1998.gada cenšas veidot atklātu, taisnīgu un demokrātisku sabiedrību, lai tā būtu brīva no korupcijas politikā, biznesā un savstarpējās attiecībās.

Jau ziņots, ka iepriekš izstrādātā Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas izdevumu tāme sabiedrībā raisījusi diskusijas par komisijas izšķērdīgumu. Saskaņā ar minēto tāmi komisijai būtu jāpiešķir vairāk nekā 150 000 latu. Komisijas vadītājs Jānis Kažociņš pirmdien paziņoja, ka pašreizējā komisijas izdevumu tāme tiks pārskatīta.

Valdība iepriekš atbalstīja Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisijas izveidi, par tās vadītāju ieceļot bijušo Satversmes aizsardzības biroja priekšnieku Kažociņu. Komisiju aicināja izveidot “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

Komisijā piekritušas darboties bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte un uzņēmēja Baiba Rubesa, kā arī ”Sabiedrības par atklātību – Delna” pārstāve Inese Voika.

 

Komentāri (17)

maija_ancite 17.12.2013. 16.48

Izskatās ka te veidojas vēl viens KNABis, jo Zolitūdes traģēdija nav tikai viena lokāla traģēdija, bet ir sistēmas nespējas sekas. Nemainot sistēmu nevaram izbēgt no jaunām zolitūdēm nākotnē, no jaunām Parex krīzēm un kopumā brūkošas valsts agonijām. Kad kādu brīdi tai izdodas izbāzt galvu no šī zaņķa un sākt kaut cik attīstīties, tā tūliņ notiek atkal kādas nelietības un tā atkal ir pazudusi dubļu zaņķī, bet mēs kopā ar to. Ja salīdzinām sevi ar abām kaimiņienēm pie Baltijas jūras, tad tieši šeit tas zaņķis ir visdziļākais, bet iedzīvotāji visnabadzīgākie, kā sekas pastāvīgai pārvaldes iestāžu bezdarbībai un mantraušu lobijam no viņiem.

+10
0
Atbildēt

0

piziks 17.12.2013. 18.33

Būtu bijis labāk, ja Voika aizietu no Šteinertes un Kažociņa komisijas un līdzi paņemtu Rubesu. Bet no Voikas nav vērts gaidīt tik saprātīgu gājienu, — nebaidīsies spēlēt līķumušu, ka tik nauda.

+6
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 17.12.2013. 16.51

Arī tajā komisijā viņas iztrūkums nāktu tikai par labu.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu