Bez kompromisa ar lāci • IR.lv

Bez kompromisa ar lāci

2
Kāds ukraiņu kareivis ar izlūkdronu frontē Doneckas reģionā. Foto — Scanpix
Māra Miķelsone

Valsts prezidenta padomnieks Jānis Kažociņš vērtē aktuālo situāciju Ukrainas frontē, un kāpēc svarīgs ir kriminālprocess pret Krievijas vadību par kara noziegumiem

Ukrainas droni pirmdien trāpījuši Krievijas okupētās Krimas munīcijas noliktavā Džankojas rajonā. Pagājušajā nedēļā trāpījums bija citā Krimas noliktavā. 24. jūlija naktī Ukrainas spēki ar bezpilota lidaparātiem uzbrukuši Maskavai. Šie notikumi sekoja pēc nedēļu ilgas Ukrainas Melnās jūras ostas pilsētu apšaudes ar Krievijas raķetēm.

Par situāciju Ukrainas frontē un ārpus tās Ir iztaujā Valsts prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Jāni Kažociņu.

Rietumi ir satraukušies, ka ukraiņi tik ātri nevirzās uz priekšu pretuzbrukumā. Ukraiņi stāsta, ka pretuzbrukuma virzību ierobežo krievu mīnu lauki un aizsardzības konstrukcijas. Kā vērtējat situāciju?
Ukraiņiem ir ļoti nepatīkami, ka mīnu lauki ir izsēti. Krievi ir sapratuši, ka Ukrainas bruņotie spēki ir ļoti jaudīgi un var arī izsisties cauri. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu