Ušakovs "rīdzinieka kartes" līdz 31.decembrim nepaspēs izdalīt • IR.lv

Ušakovs “rīdzinieka kartes” līdz 31.decembrim nepaspēs izdalīt

22
Galvaspilsētas iedzīvotāji stāv rindā pie "Rīgas satiksme" Klientu apkalpošanas centra pie Rīgas Starptautiskās autoostas, lai saņemtu "Rīdzinieka kartes", kas dos iespēju lētāk izmantot sabiedrisko transportu. Foto: Gunita Kļava, LETA

Janvārī un februārī par sabiedrisko transportu Rīgā visi varēs maksāt 0,60 eiro

“Rīdzinieka kartes” līdz 31.decembrim visiem nepaspēs izdalīt, tāpēc janvārī un februārī visi par sabiedrisko transportu Rīgā maksās 0,60 eiro, pirmdien sociālajā tīklā “Facebook” saviem sekotājiem paziņojis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Sākotnēji tika plānots, ka “Rīdzinieka kartes” tiks ieviestas divu mēnešu laikā – novembrī un decembrī -, taču “ir absolūti skaidrs, ka apkalpot visus rīdziniekus, kas vēlēsies saņemt “Rīdzinieka kartes”, līdz 31.decembrim vienkārši nebūs iespējams,” norādījis Ušakovs.

Neveiksmi “Rīdzinieka kartes” ieviešanas procesā Rīgas mērs skaidro ar Saeimas neveiksmīgo mēģinājumu ierobežot pašvaldības tiesības, ziņo LETA.

Tā kā visiem “Rīdzinieka kartes” līdz 1.janvārim saņemt nebūs iespējams, pieņemts lēmums ieviest pārejas periodu – divu mēnešu laikā, janvārī un februārī – gan rīdzinieki, gan nerīdzinieki par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā maksās tikai 50% no pašizmaksas jeb 0,60 eiro. Arī abonementa biļešu atlaides, kas paredzētas tikai rīdziniekiem, janvārī un februārī būs pieejamas arī nerīdziniekiem.

Ušakovs atzīst, ka šis solis saistīts ar papildu izdevumiem pašvaldībai, taču “rīdzinieku komforts un sociālā labklājība Rīgas domei ir svarīgāka”, norādījis Rīgas mērs.

Domes priekšsēdētājs uzsver, ka no 1.janvāra tarifs paliks nemainīgs – 1,20 eiro -, bet pēc pārejas perioda 50% atlaide tiks saglabāta tikai Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Kā ziņots, Rīgas dome septembra nogalē nolēma no nākamā gada vienas biļetes cenu palielināt no 50 santīmiem uz 84 santīmiem jeb 1,20 eiro, vienlaikus nosakot, ka Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem pienāksies 50% atlaide. Noteikumi par šiem atvieglojumiem vēl nav stājušies spēkā.

Lai atlaides varētu saņemt, rīdziniekiem jākļūst par “Rīdzinieka kartes” īpašniekiem – e-talonus no jauna jāsaņem vai jānomaina tūkstošiem sabiedriskā transporta lietotāju, tāpēc gada nogalē galvaspilsētas iedzīvotājiem ilgs laiks jāpavada milzīgās rindās pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” klientu apkalpošanas centros.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 8.novembrī, izvērtējot Rīgas domes pieņemtos grozījumus saistošajos noteikumos, kas nosaka diferencētas biļešu cenas pilsētas sabiedriskajā transportā, uzdeva pašvaldībai šo normu atcelt. Savukārt Saeima pieņēma grozījumus “Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā”, kas paredz aizliegt deklarēto dzīvesvietu izmantot kā vienīgo nosacījumu atlaižu piešķiršanai.

19.novembrī Rīgas domes valdošā koalīcija pieņēma jaunus noteikumus par diferencētām biļešu cenām, papildinot to ar frāzi, ka atlaides Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā attieksies uz Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem “līdz 75 gadu vecumam”, taču VARAM savu atzinumu vēl nav sniegusi.

 

Komentāri (22)

silvija_vitina 16.12.2013. 18.51

Es domāju, turpmākais scenārijs būs apmēram šāds. Divus mēnešus ušmeriks dos iespēju pabaudīt nosacīti haļavu, pa to laiku VARAM beidzot dzemdēs lēmumu, kas atzīs šādu normu par neliģitīmu, un ušmeriks ierubīs uz pilnu katušku, ar atrunu, ka, ziniet, rīdzinieki, sorry – karti es jums apsolīju, bet tie tur – sliktie, visu lietu ir sačakrējuši.

+19
-1
Atbildēt

5

    Vineta > silvija_vitina 16.12.2013. 23.51

    andrejs
    noskatās, kā okupantu pēctecis par nodokļu maksātāju

    “Okupantu pēctecis”, “bijušais čekists”. Vai nav smieklīgi?
    Ušakovs, kaut būtu desmitajā paaudzē, ir okupants, ar visām no tā izejošām sekām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > silvija_vitina 16.12.2013. 22.20

    zanE ….protams, ka Ušmeriks visā vainos valdību
    ————-
    Vai Zanei nešķiet, ka valdības rīcība pret Ušaku ir tomēr paŗāk bezzobaina. Nu var taču iedarbināt visu mašinēriju – KNABu, SABu, nopietnu revīziju uzsūtīt. Atcelt visas Ušakova “bezmaksas” biļetes. Bet nē – vienaldzīgi noskatās, kā okupantu pēctecis par nodokļu maksātāju naudu taisa sev reklāmu.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 16.12.2013. 20.03

    ….protams, ka Ušmeriks visā vainos valdību un jau pašos pirmsākumos tas bija ieplānots – izdosies, labi!…neizdosies, arī labi!…centās, bet ļaunie nobremzēja…un it īpaši vēlēšanu gadā tas ir trumpis Ušmerika rokās abos gadījumos….melot Ušakovs prot aci nepamirkšķinot, kā viņš to šobrīd dara TV un radio reklāmās – par Rīgas miljarda dāvināšanu pārējām pašvaldībām, kas ir absolūtie meli, bet tādam populistam kā Ušakovam skaitīt it kā negūto peļņu no IIN, kuru nesaņem no Rīgā strādājošajiem “pāķiem” – pieņemami un pat nosarkt neliek…
    …neatkarīgi no visa, būs ļautiņi, kas Ušakova priekšā ceļos kritīs un roku bučos…reizē ar biļetēm kādreiz izkompostrētas arī smadzenes…

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > silvija_vitina 16.12.2013. 19.27

    …sapratu, ka tiek izskatīta arī tarifa paaugstināšanas pamatotība…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 16.12.2013. 19.40

    tas būtu tikai loģisks pretsolis ušmerika caurejai. Jo tikai ar reāliem cipariem var atspēkot vai vismaz vērst uzmanību uz bespreģelu.

    Man gan šķiet, ka ušmeriks jau no laika gala apzinājās, ka čiks vien būs no šī pasākuma, bet reklāmas naudiņa ir “apgūta”, rīdzinieku aktivitāte – pārbaudīta. Bet fantāzija šitiem strādā un gan jau atradīs jaunus veidus, kā tracināt un likt uz nažiem sabiedrību.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

andris902 16.12.2013. 17.50

….rakstam nav pievienoti Ušakova pateicības vārdi rīdziniekiem: “Vēlos atsevišķi pateikties tiem, kuri jau ir saņēmuši „Rīdzinieka karti”. Man tas ir kā apliecinājums tam, ko Rīgas dome dara savu iedzīvotāju labā.”

…nu, ko – Rīdzinieka kartes saņēmēji – esat paspējuši jau apliecināt savu uzticību Ušakovam?…. :)

+12
-3
Atbildēt

2

dzintarz 16.12.2013. 18.44

============
Piebildīšu, ka tuvojoties 2014.gada 1. janvārim aizvien pieaug išaka elektorāta rindas pēc “rīdzinieka statusa”.
Šodien redzēju apm. divus dučus “ierindotu rīdzinieku” pie Rīgas Satiksmes bezmaksas siera slazda Šmerļa galapunktā.

Sociālā Zivs pūst no astes, nevis galvas.
Sieri-brigādisti laikam jau “atprečojušies” išaku kabinetos.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu