KNAB sāk kriminālprocesu un veic kratīšanu Stradiņa slimnīcā • IR.lv

KNAB sāk kriminālprocesu un veic kratīšanu Stradiņa slimnīcā

23
Foto: Edijs Pālens, LETA

Kratīšana notikusi valdes priekšsēdētājas Valteres kabinetā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki piektdien veikuši kratīšanu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres kabinetā, aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts – visi turpinot pildīt savus pienākumus. Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

Veselības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Egita Pole informēja, ka jau jūlija vidū ministrija saņēma iesniegumu par iespējamiem amatpersonas pārkāpumiem un koruptīvām darbībām. Ministrija izveidoja izmeklēšanas grupu, kā arī informēja par to KNAB. Piektdien slimnīcā ir notikušas arī nopratināšanas, taču visa slimnīcas valde turpina darbu.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Šajā kriminālprocesā veiktas atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs KNAB plašāku informāciju nesniedz.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai LETA teica, ka patlaban KNAB nav pieteicis tiesai sankciju par kādas personas apcietināšanu, taču pagājušajā nedēļā birojs bija iesniedzis četrus pieteikumus par izmeklēšanas darbību apstiprināšanu. Kādā lietā tās bija nepieciešamas, Jaksons nevarot atklāt.

Stradiņa slimnīcu vada Rūta Valtere, kura slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā tika apstiprināta pagājušā gada 28.aprīlī. Kopš pērnā aprīļa beigām slimnīcas valdē darbojas arī reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

 

Komentāri (23)

kkristaps 14.12.2013. 15.27

Cik atceros, izmeklēšana Stradiņos tika sākta jau agrā pavasarī. Baidos, ka slimnīcās joprojām ir ieperinājušies Dieva nolādētās un velna parautās Taukmūļu Partijas kadri, kuriem apzagt slimniekus, ieskaitot slimus bērnus, ir kā divus pirkstus aplaizīt. Atcerēsimies to traci ap Bērnu slimnīcu, kur darboņi bija nozaguši pāri par pusmiljonu latu un nebija ne mirkli kavējušies iebāzt nagus pat ziedojumos. Jāteic, ka slimnieku apzadzējus nebūtu par skādi pakārt visaugstākajā laternas stabā.

+8
-4
Atbildēt

3

    Vineta > kkristaps 14.12.2013. 22.20

    aivarsk
    Pietiek sešus gadus pēc tautas partijas nobeigšanās ar viņiem vien attaisnoties!

    Puķinam un viņa pakalpiņiem arī par korupciju, kas izaugusi par kārtu, močītāja atejās valdīšanas laikā, vainojami “лихие” deviņdesmitie. Var jau visā vainot TP un nemanīt, ka V premjera amatam virza šķēlistu, Pabriku.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > kkristaps 15.12.2013. 00.12

    Atklātais konkurss uz slimnīcas vadītāja un valdes locekļa amatiem netika rīkots, jo “situācija prasījusi neatliekamu rīcību”, apgalvoja premjera Valda Dombrovska partijas “Vienotība” parvaldītās Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > kkristaps 14.12.2013. 18.11

    Taukmūļu Partijas kadri, kuriem apzagt slimniekus, ieskaitot slimus bērnus, ir kā divus pirkstus aplaizīt. Atcerēsimies
    ————————-
    Atcerēsimies gan, kurš veidoja Stradiņu valdi, kas iecēla Rūtu utt. Pietiek sešus gadus pēc tautas partijas nobeigšanās ar viņiem vien attaisnoties! TP.2 arī sava atbildība jāsāk uzņemties!
    http://www.vm.gov.lv/lv/aktualitates/preses_relizes/3324_paula_stradina_kliniskas_universitates_slimnicas_valde_iecel_rutu_valteri/

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Inese 14.12.2013. 13.46

http://www.focus.lv/sites/default/files/styles/image_530x367/public/valtere.jpg
Stradiņa slimnīcu vada Rūta Valtere, kura slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā tika apstiprināta pagājušā gada 28.aprīlī.
================================

Atklātais konkurss uz slimnīcas vadītāja un valdes locekļa amatiem netika rīkots, jo “situācija prasījusi neatliekamu rīcību”, apgalvoja premjera Valda Dombrovska partijas “Vienotība” parvaldītās Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

+1
-4
Atbildēt

2

Dina 14.12.2013. 13.45

Circene, cik atceros, savu meitiņu bija iekārtojuse Stradiņos … kura tika no turienes palūgta … Zinot, kas ir Knab – vemjotības ķēdes suns un pasūtījumu izpildītājs – visticamāk tagad nāk „atmaksa” … Strīķe muti ar melnu lupatu pārsējuse un Mauzeri rokā … :)

+2
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu