Operā šovakar koncertēs vijolnieks Cukermans un kamerorķestris "Camerata Salzburg" • IR.lv

Operā šovakar koncertēs vijolnieks Cukermans un kamerorķestris “Camerata Salzburg”

30
Vijolnieks Pinkass Cukermans. Publicitātes foto

Pinkass Cukermans ir viens no izcilākajiem mūdienu vijolniekiem, divu “Grammy” balvu ieguvējs 

Ziemas mūzikas festivāla “Winterfest” programmā šovakar, 9.decembrī Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies divu “Grammy” balvu ieguvējs vijolnieks Pinkass Cukermans un kamerorķestris “Camerata Salzburg” no Austrijas, raksta aģentūra LETA. 

Koncertā skanēs Igora Stravinska Svīta no baleta “Pulčinella”, Volfganga Amadeja Mocarta “Hafnera serenāde” un 39.simfonija, kā arī Ludviga van Bēthovena Romance Sol mažorā.

Cukermans un “Camerata Salzburg” ir fenomenāli mūziķi, kuri klasiskās mūzikas interpretu vidū ir pasaules mēroga etalons. Cukermans ir slavens kā vijolnieks, altists, diriģents, kamermūziķis un pedagogs. Pēdējo desmit gadu laikā viņš ir izpelnījies atzinību kā diriģents, sadarbodamies ar pasaules labākajiem orķestriem. Jau 14 gadus viņš vada Nacionālā mākslas centra orķestri Otavā un četrus gadus ir Londonas Karaliskās filharmonijas orķestra galvenais viesdiriģents. Lielu uzmanību viņš velta arī jauno mūziķu apmācībai. Cukermans ir dzimis 1948.gadā Telavivā. 1962.gadā viņš pārcēlās uz dzīvi ASV un iestājās Džuljarda Mūzikas skolā, kur mācījās Ivana Galamjana klasē. Viņš ir apbalvots ar Mākslas medaļu un ar Izāka Sterna balvu. Cukermana plašajā diskogrāfijā ir vairāk nekā 100 skaņu ierakstu, par kuriem viņš divas reizes saņēmis “Grammy” balvu, kā arī 21 reizi ticis nominēts šai balvai. 

Savukārt orķestri “Camerata Salzburg” 1952.gadā ir izveidojis Bernhards Paumgartners, kurš Austrijas mūzikas vēsturē ir atstājis dziļas pēdas, būdams slavens arī ar to, ka kopš 1917.gada vadījis Zalcburgas ”Mozarteum” un bijis viens no Zalcburgas mūzikas festivāla pamatlicējiem. Patlaban orķestra galvenais diriģents ir Luī Langrē. Savas pastāvēšanas laikā orķestris “Camerata Salzburg” ir apbraukājis visu pasauli. Katru gadu orķestris sniedz vairāk nekā 80 koncertu, un tie visi tiek sponsorēti privāti, kas Eiropā ir retums.

Vairāk informācijas koncerta organizētāju, Hermaņa Brauna fonda mājas lapā

Pieejamo biļešu cena Ls 25 -100. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu