Lielajā Ģildē uzstāsies pianiste Plamena Mangova • IR.lv

Lielajā Ģildē uzstāsies pianiste Plamena Mangova

29
Pianiste Plamena Mangova. Publicitātes foto

2007.gadā bulgāru pianiste ieguva otro vietu prestižajā karalienes Elizabetes konkursā Briselē

Šovakar, 28.novembrī Lielajā ģildē koncertēs bulgāru pianiste Plamena Mangova, raksta aģentūra LETA. 

Mangovas uzstāšanās Lielajā ģildē ir fHermaņa Brauna rīkotā festivāla “Winterfest” turpinājums. Koncertā būs dzirdama Bēthovena, Brāmsa, Šopēna, Lista un Albenisa mūzika. Krievijas mūzikas kritiķis Mihails Fihtenholcs savos vērtējumos izcēlis pianistes tiešumu un dabiskumu, savukārt kritiķi Francijā novērtē Mangovas tehniku un līdzsvaru. 

Mangova studējusi mūziku Sofijā un Madridē pie Dmitrija Baškirova. Viņa piedalījusies vairākos starptautiskos konkursos. 2007.gadā viņa ieguva otro vietu karalienes Elizabetes konkursā Briselē, pēc šī notikuma viņas karjera veidojās ļoti strauji. Mangova uzstājusies Berlīnes filharmonijā, Tokijas “Suntory Hall”, Vašingtonas “Kennedy Center” un Amsterdamas “Concertgebouw”. Pianiste koncertējusi Londonā, Sanktpēterburgā, Milānā, Jeruzalemē, Maskavā un Parīzē. Viņa ir muzicējusi kopā ar tādiem simfoniskajiem orķestriem kā “BBC Philharmonic”, “English Chamber Orchestra”, “Sinfonia Varsovia”, Beļģijas Nacionālais orķestris, Čaikovska Lielais simfoniskais orķestris, Luksemburgas, Drēzdenes, Ljēžas, Tokijas un Sanktpēterburgas filharmoniskie orķestri. Pianistes skatuves partneru vidū ir Boriss Berezovskis, Ogistēns Dimē, Aleksejs Ogrinčuks, Aleksandrs Kņazevs un “Ysay String Quartet”. Viņas pirmais albums, kurā iekļauti Šostakoviča skaņdarbi, tūliņ pēc klajā nākšanas saņēma “Diapason d’Or de l’Année 2007”. Nākamie albumi, kurus Mangova ieskaņoja kopā ar dažādiem mūziķiem, ir novērtēti ar “Superfonic Prize” žurnālā “Pizzicato” un ar četrām zvaigznēm žurnālā “Le Monde de la Musique”. 

Jau ziņots, ka 14.ziemas mūzikas festivāls “Winterfest” uz Rīgu atvedīs gan jau tradicionālus priekšnesumus, gan vēl Latvijā nedzirdētus mūziķus. Mangovas debiju Lielajā ģildē festivāla organizatori pieteica kā jaunu atklājumu. 

Vairāk informācijas Hermaņa Brauna fonda mājas lapā

Biļetes cena Ls 4 -25. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu