Rīgā spēlēs viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem • IR.lv

Rīgā spēlēs viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem

25

Takāča stīgu kvartetu britu žurnāls “Gramophone” minējis 50 izcilāko 20.gadsimta mūziķu vidū

Sestdien, 8. decembrī pl. 19 Lielajā ģildē  uzstāsies “Grammy”, “Chamber Music of America”, “Japanese Record Academy” un citu balvu ieguvējs, pazīstamais Takāča stīgu kvartets no ASV (Takács Quartet).

Neraugoties uz to, ka 37 gadu pastāvēšanas laikā no Takāča kvarteta dibinātājiem ansamblī ir palikuši tikai divi, bet pirmo vijoli un altu spēlē citi mūziķi, kā arī mainījusies rezidences valsts un kontinents, ansamblis joprojām ir monolīts un nemainīgi izcila ir tā spēles kvalitāte.

Takāča kvartets par saviem ieskaņojumiem ir saņēmis dažādas prestižas balvas. 2005.gadā veiktais Bēthovena vēlīno kvartetu ieraksts saņēma Gada diska nosaukumu, bet mūziķi – “Japanese Record Academy” un žurnāla “BBC Music Magazine” balvu. Savukārt par Bēthovena agrīnā un vidējā daiļrades perioda kvartetu ieskaņojumu Takāča kvartets ieguva “Grammy” un žurnāla “Gramophone” balvas, kā arī divas “Japanese Record Academy” balvas. Citu ievērības vērtu kvarteta ierakstu vidū ir Haidna, Šūberta, Brāmsa un Dvoržāka skaņdarbi

2012.gada sākumā britu žurnāls “Gramophone”  izveidoja Slavas zāli (Hall of Fame) 50 izcilākajiem 20.gadsimta mūziķiem, kuru vidū ir Vilhelms Furtvenglers, Herberts fon Karajans, Leonards Bernsteins, Klaudio Abado, Marija Kallasa… Vienīgais stīgu kvartets, kas minēts šo 50 mūzikas izcilnieku vidū,  ir Takāča kvartets.

Koncertā Lielajā Ģildē skanēs Šūberta kvartets “Rosamunde”, Britena Trešais kvartets, Dvoržāka „Amerikāņu” kvartet.

Vairāk informācijas www.hbf.lv

Biļetes cena Ls5-30. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu