No Austrumu slimnīcas izrakstīts pirmais Zolitūdē cietušais • IR.lv

No Austrumu slimnīcas izrakstīts pirmais Zolitūdē cietušais

12
Foto: Edijs Pālens, LETA

Pirmdien slimnīcās turpina ārstēties 18 Zolitūdes lielveikala sabrukšanā cietušie

Pirmdien no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izrakstīts pirmais pacients, kurš pagājušās ceturtdienas vakarā, sagrūstot lielveikalam Zolitūdē, bija guvis vairākas traumas, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Pacients ārstējās Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, liecina informācija Austrumu slimnīcas mājas lapā. Šopēcpusdien mediķi viņa veselības stāvokli novērtējuši kā apmierinošu un, ņemot vērā pacienta vēlmi turmāko ārstēšanos veikt ambulatori, pacients no klīnikas izrakstīts.

Pēc Bukšas stāstītā Ir.lv, līdz pirmdienas rītam Rīgas slimnīcās ārstējās 19 Zolitūdes veikala sabrukšanā cietušie. No tiem četri pacienti ir smagā stāvoklī, tai skaitā divi glābēji, informē Bukša.

Taču pamazām cietušo stāvoklis uzlabojas, sagaidāms, ka drīzumā vēl kādu izrakstīs no slimnīcas.

Rīgas Austrumu slimnīcā, kur 21.novembra vakarā no Zolitūdes ieveda kopā 11 smagi cietušus pacientus, patlaban turpina ārstēties vēl astoņi, jo bez šodien izrakstītā divus pārveda uz Traumatoloģijas slimnīcu. 

Četri pacienti atrodas Intensīvās terapijas klīnikā. Diviem no viņiem veselības stāvoklis ir ļoti smags. Abi pacienti ir guvuši nopietnas traumas – ekstremitāšu lūzumus, multiplus sasitumus, smagu audu saspieduma sindromu. Konstatēta arī iekšējo orgānu, tai skaitā nieru un aknu nepietiekamība, koagulācijas traucējumi u.c.

Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi pacientiem ir veikuši vairākas operācijas un tagad tiek piemēroti nepieciešamie intensīvās terapijas pasākumi.

Vēl diviem pacientiem, kuri atrodas Intensīvās terapijas klīnikā, veselības traucējumi ir nopietni, bet stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. Mediķi, izvērtējot pacientu veselības stāvokli, tuvākajā laikā varētu lemt par šo pacientu pārvietošanu uz ķirurģiskā profila nodaļām ārstēšanās turpināšanai.

Šiem pacientiem konstatēti ribu, mugurkaula un iegurņa kaula lūzumi, plaušu un sirds kontūzija. Ārsti plāno, ka būs nepieciešama arī atkārtota operatīva palīdzība.

Pārējie četri pacienti ārstējas dažādās ķirurģiskā profila nodaļās. Viņiem ir konstatēti ribu lūzumi un plaušu traumas, mīksto audu un pēdu saspiedumi. Ārsti pacientu veselības stāvokli ārsti vērtē kā stabilu. Iespējams, ka viens no pacientiem tuvāko dienu laikā varētu tikt izrakstīts no slimnīcas, liecina Austrumu slimnīcas informācija pirmdien.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties trīs pacienti, viens no tiem ir glābējs, informē Bukša.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā ārstējas viens bērns. Viņam ir smadzeņu satricinājums un dažādi sasitumi, bet pacients patlaban jūtas apmierinoši.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā turpina ārstēties divi pacienti, bet Rīgas 2.slimnīcā – četri pacienti. Šie pacienti pamatā ir ar dažāda veida roku un kāju lūzumiem un saspiedumiem, viņu stāvoklis ir stabils.

Kopumā slimnīcās palīdzība sniegta 39 cilvēkiem, no kuriem 29 nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pirmdien slimnīcās turpina ārstēties 18 pacienti.

 

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu