Nacionālajā bibliotēkā atklās izstādi "Bail no eiro?" • IR.lv

Nacionālajā bibliotēkā atklās izstādi “Bail no eiro?”

24
NULL

12 mākslinieki iedvesmojušies no Latvijas laikrakstu virsrakstiem

Šodien, 13.novembrī plkst.17 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiks atklāta izstāde “Bail no eiro?”, kas veltīta eiro ieviešanai, raksta aģentūra LETA. 

Izstāde tapusi, iedvesmojoties no Latvijas laikrakstu virsrakstiem. “Eiro debesmannu nenesīs”, “Mirāža”, “Caurumainais arguments”, “Pilnai laimei pietrūkst tikai eiro” ir tikai daļa no virsrakstiem, kurus vizuāli komentējuši 12 mākslinieki. Īpaši šai izstādei veltītus darbus sagatavojuši mākslinieki Kristians Brekte, Daiga Krūze, Sabīne Moore, Mārtiņš Ābols, Gatis Kurzemnieks, Maija Līduma, Aivars Baranovs, Māra Viška, Anete Matvejeva, Gundega Evelone, Kristaps Auzenbergs un Gatis Šļūka. 

Nozīmīgu izstādes ekspozīcijas daļu veido grāmatas un rakstu izlases no LNB krājuma par tādām ar eiro saistītām tēmām kā ekonomika, identitāte, vēsture, nauda, psiholoģija, filozofija u.c. Izstāde, no vienas puses, prezentē atlasītu informācijas korpusu no nesenās preses vēstures un, no otras puses, piedāvā starpdisciplināru un analītisku atkāpi tam redzējumam, kāds atklājas laikrakstu virsrakstos. Izstādes mērķis ir rosināt apmeklētājus pētīt, analizēt un noformulēt savu viedokli vai bailes par to, kāpēc pretojamies vai atbalstām jaunas naudas ieviešanu. 

Izstāde būs apskatāma līdz 7.decembrim. Bibliotēkas darba laikos: otrdienās, ceturtdienās no plkst.12 līdz 20, trešdienās, piektdienās no plkst.11 līdz 19 un sestdienās, svētdienās no plkst.10 līdz 17.

Vairāk informācijas LNB mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu