Dailes teātrī jauna izrāde - austrumnieciska drāma "M.Butterfly" • IR.lv

Dailes teātrī jauna izrāde – austrumnieciska drāma “M.Butterfly”

29

Izrāde par franču diplomātu, kura mīļotā izrādās Ķīnas spiegs un vīrietis. Galvenajās lomās Juris Žagars un Dainis Grūbe

Piektdien, 8.oktobrī Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvoja režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskā drāma “M.Butterfly”, raksta aģentūra LETA. 

“M.Butterfly” 1988.gadā saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga. 1993.gadā režisors Deivids Kronenbergs pēc šī darba uzņēmis filmu ar Džeremiju Aironsu galvenajā lomā. Franču diplomāts Renē Galimārs cietuma kamerā atceras savas dzīves laimīgo laiku, kad viņš dzīvoja kopā ar Ķīnas operas dīvu Song Lilingu. Viņš nevarēja zināt, ka viņa izsapņotā, ideālā sieviete patiesībā ir Ķīnas valdības spiegs un vīrietis, kurš pārģērbies par sievieti. Atmiņu uzplaiksnījumos diplomāts izdzīvo stāstu 20 gadu garumā. Jautājums ir, vai šī kaislība bija tikai viņa paša fantāzija vai realitāte, bet tas ir viņa dzīves visnozīmīgākais notikums. Šis ir mūžsenais konflikts starp vīrieti un sievieti, starp Rietumiem un Austrumiem, starp rasu stereotipiem un fantāziju. Stāsts par slepenu mīlestību un sajauktām seksuālām identitātēm, kas balstīts uz patiesiem notikumiem, kas šokēja pasauli 1986.gadā. 

Jauniestudējumā lomas atveidos Juris Žagars, Dainis Grūbe, Ģirts Ķesteris, Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa, Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Juris Bartkevičs un Pēteris Gaudiņš. Izrādē piedalīsies arī kontrtenors Sergejs Jēgers. Līdzās režisorei Grozai-Ķiberei radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists un aranžējumu autors Kārlis Auzāns, kā arī gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs no Krievijas.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Nākamās izrādes 9.,10.,15. un 26.novembrī, 7. un 8.decembrī. Biļetes cena Ls 4-15. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu