Tiesa Krievijai liek Kasparovam par arestu izmaksāt kompensāciju • IR.lv

Tiesa Krievijai liek Kasparovam par arestu izmaksāt kompensāciju

21
Šaha čempions Garijs Kasparovs kopā ar miličiem 2007.gadā gaida tiesu. Foto: AFP/LETA

Šaha čempionam jāsaņem 10 000 eiro kompensācija par cilvēktiesību pārkāpumu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ceturtdien uzdeva Krievijai izmaksāt 10 000 eiro (7028 latu) lielu kompensāciju par bijušā pasaules šaha čempiona un Krievijas opozīcijas aktīvista Garija Kasparova arestu, kas notika 2007.gadā, ziņo LETA/AFP.

Kasparovs bija viens no vairākiem simtiem cilvēku, kuri tika aizturēti pirms 2007.gada aprīlī paredzētās demonstrācijas, kuras mērķis bija protestēt pret prezidenta Vladimira Putina politiku.

Toreizējais opozīcijas kustības “Cita Krievija” līderis Kasparovs piecas stundas tika turēts policijas iecirknī, bet vēlāk nogādāts tiesā, kur viņam tika piespriesta soda nauda par dalību nesankcionētā protesta akcijā.

Kā atzina ECT, Kasparova un vēl astoņu cilvēku aizturēšana bijusi “nesamērīga attiecībā uz mērķi uzturēt sabiedrisko kārtību”. Tiesa atzina, ka Krievija pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību konvenciju attiecībā uz tiesībām uz taisnīgu tiesu un pulcēšanās brīvību.

Krievijai uzdots izmaksāt Kasparovam 10 000 eiro lielu kompensāciju.

Kasparovs šobrīd dzīvo Ženēvā. Vēl diviem prasības iesniedzējiem piešķirta tikpat liela kompensācija, bet vēl diviem tiks izmaksāti pa 4000 eiro katram.

 

Komentāri (21)

lindukjis 04.10.2013. 10.58

Linux Mint 15-ais, Tu esi viens no tiem “kārtīgajiem” letiņiem, kuriem es negribētu nekad roku paspiest. Jā, Kasparovs ir žīds, bet, vai tad žīds, kurš cīnās ar baismu režīmu, nav, vismaz, tikpat cienījams cilvēks kā tie “latviešu patrioti”, kuri kopā ar saviem okupantiem un to atliekām, nedara neko, lai Latvijā ievestu kārtību, jeb, augstākais, ko dara – sūkstās par nācijas apdraudējumu no ķīniešu puses, aizmirstot par citiem, daudz lielākiem un reālākiem draudiem.

+4
0
Atbildēt

1

Andris 03.10.2013. 20.01

“Tiesa Krievijai liek Kasparovam par arestu izmaksāt kompensāciju”
Vai to rakstīja inspector Tiger?
http://youtu.be/d0BuKYiwhVQ

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 05.10.2013. 16.21

bej zidof spasaj Rasiju.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu