Opolais protestē pret situāciju Operā – atceļ uzstāšanos • IR.lv

Opolais protestē pret situāciju Operā – atceļ uzstāšanos

22
Dziedātāja Kristīne Opolais. Foto: ITAR-TASS/LETA

Biļetes uz LNO jubilejas koncertiem skatītāji var nodot kasēs

Ar nepatīkamu incidentu sākusies Latvijas Nacionālās operas (LNO) 150 gadu jubilejas atzīmēšana – dziedātāja Kristīne Opolais atcēlusi, kā to solīja jau iepriekš, savu uzstāšanos LNO jubilejas koncertos, tādējādi protestējot pret kultūras ministres lēmumu Operas valdē neapstiprināt līdzšinējo baltā nama vadītāju Andreju Žagaru.

Opolais neuzstāsies jubilejas koncertos, kas notiks 5. un 6. Septembrī, skatītāji biļetes var nodot atpakaļ kasē, informē LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Opolais norāda: „Ziņas par jauno valdi ir graujošas. Atceļu savu piedalīšanos Operas ēkas jubilejas koncertos. Nevēlos vairs iet uz Operu, kas, pateicoties Andrejam Žagaram, man bija kā mīļas mājas un visīstākā ģimene. Ja ir kaut mazākās aizdomas, ka jaunās valdes sastāva izveides procesā vērojamas nelikumības, to nedrīkst ignorēt.”

Latvijas Nacionālā opera respektē dziedātājas lēmumu un dara zināmu, ka skatītāji, kuri nevēlas apmeklēt LNO ēkas jubilejas koncertus bez Opolais piedalīšanās, iegādātās biļetes var nodot atpakaļ LNO kasē vai „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā. Uz koncertu 5. septembrī – līdz 5. septembra koncerta sākumam, savukārt uz koncertu 6. septembrī – līdz 6. septembra koncerta sākumam.

Jau ziņots, ka komponists un Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora padomnieks muzikālajos jautājumos Arturs Maskats, kuram ir piedāvāts kļūt par operas valdes priekšsēdētāju, ir publiski paziņojis par atteikšanos no šā amata, jo neredz iespēju strādāt valdē bez Žagara. Savukārt valdē Žagaram vietu kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA) nav saskatījusi, bet „novērtējot Žagara ieguldījumu operā, tika pieņemts lēmums piedāvāt viņam padomnieka vietu, ko iespējams apvienot ar radošo darbu, ne vien operā, bet arī ārpus tās”. Žagars no padomnieka amata ir atteicies. Kultūras ministrija tagad apsver iespēju sludināt jaunu konkursu uz operas mākslinieciskā vadītāja amatu.

 

Komentāri (22)

peerku 05.09.2013. 09.20

Don’t take it personal. :)

+1
0
Atbildēt

0

Žuka 10.09.2013. 00.34

Opolais kundze. Tas nu galīgi nav smuki. Personīgajā protestā nevar iesaistīt sktītāju, kas ir Jūsu patiesais barotājs. Ja uzstāšanās ir nozīmēta un apsolīta, tad tās atcelšana ir ļoti egositisks paņēmiens kā pieverst sev un arī (neapšaubāmi) problēmai uzmanību. Varbūt vecāki jau pašā bērnība aizmirsa uzsvert, ka lai kāda būtu darbība, mērķi, ideja, nedrīkst tajā iesaistīt cilvēkus bez viņu piekrišanas un vēl sliktāk – sagādat tiem neērtības. Jūs kā ļoti aizņemts mākslinieks gan jau varetu saprast un izteloties daudzos, kas ieplānojuši BAUDIT konkretā datumā un vietā Jūsu uzstāšanos. iespējams, atceļot un atvirzot citas svarīgas lietas savās dzīvēs. Jūs to nenovērtejāt un liekat cilvēkiem tā vnk. atdot atpakaļ biļetes. Cēluma te nav. Es neatbalstu šādu rīcību. Varējāt izdomāt ko citu. Un vēl – nejauciet darbu ar “ģimeni”.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu