Infografika: Vairāk nekā pusei mājsaimniecību Latvijā ātrs internets • IR.lv

Infografika: Vairāk nekā pusei mājsaimniecību Latvijā ātrs internets

35
NULL

Jau no oktobra optiskais internets būs pieejams ar ātrumu 1 Gbit/s

Sākot ar oktobri, vairāk nekā pusei Latvijas mājsaimniecību būs pieejams viens no ātrākajiem interneta pieslēgumiem pasaulē – optiskais internets ar ātrumu līdz pat 1 Gbit/s. To nodrošinās Latvijā vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs „Lattelecom”, informē uzņēmuma pārstāve Ērika Kirsone-Kriviņa.

Pakāpeniski tiks dubultots optiskā interneta ātrums visiem klientiem, līdz ar to tiem, kas līdz šim abonējuši 500 Mbit/s optisko internetu, ātrums tiks palielināts līdz 1 Gbit/s bez papildus samaksas.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss norāda, ka nozares attīstības griezumā šis ir vērā ņemams sasniegums, lai nodrošinātu kvalitatīvu, ērtu elektronisko sakaru pieejamību un veicinātu Digitālās programmas Eiropai mērķu sasniegšanu.

„Lattelecom” prognozē, ka ātruma pieaugums pozitīvi ietekmēs arī Latvijas pozīciju starptautiskajos interneta ātruma reitingos. 2013. gada pirmajā ceturksnī Latvija ieņēma 6. vietu pasaulē, vērtējot pēc vidējā interneta ātruma, un 5. vietu pasaulē pēc maksimālā ātruma, liecina „Akamai„ ziņojums.

Plānots, ka līdz 2013. gada beigām „Lattelecom” optikas pārklājums sasniegs 484 000 mājsaimniecības, kas ir 58% no visām mājsaimniecībām Latvijā. Kopumā tuvāko gadu laikā „Lattelecom” mērķis ir palielināt optiskā interneta pieejamību līdz pat 75% no visām Latvijas mājsaimniecībām.

Komentāri (35)

Ildziņa 03.09.2013. 19.20

Kāda ir statistika novados un ārpus pilsētām (varbūt visi ātrie savienojumi ir tikai Rīgā)?

+2
0
Atbildēt

0

oktaavs 03.09.2013. 20.53

Ātrais tikai Rīgā ? Puse no valsts.. Priekš reklāmas un atskaites labi izskatās.
Kā ar pārējo “čuhņu” ?

+1
0
Atbildēt

0

lailabidzane 03.09.2013. 15.59

.
Jautājums nav par to, vai šī ir apmaksāta reklāma.

Jautājums IR – vai šī reklāma IR apmaksāta?

Par saturu:

Kas IR “optiskais internets”?

Kas IR “iedzīvotaju attiecīgā grupa”?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu