Pašvaldību budžetu sola palielināt proporcionāli valsts ieņēmumiem • IR.lv

Pašvaldību budžetu sola palielināt proporcionāli valsts ieņēmumiem

21
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Vienošanās panākta valdības vadītāja un Lielo pilsētu asociācijas tikšanās reizē

Pašvaldību budžeta pieaugums nākamgad būs proporcionāls valsts budžeta pamatfunkciju ieņēmumiem. Šāda vienošanās panākta, premjerministram Valdim Dombrovskim tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju (LLPA), vēsta aģentūra LETA.

Premjers pēc tikšanās žurnālistus informēja, ka pagaidām vēl nav zināms, kā tehniski to panāks, tas būšot turpmāko nedēļu jautājums. Taču galvenais, ka starp pusēm ir panākta šāda vienošanās. “Es vēlreiz apstiprināju principu, par ko pašvaldības esmu informējis pirms vairākiem mēnešiem, ka ir jānodrošina pašvaldību budžeta ienākumu pieaugums, kas ir līdzvērtīgs valsts pamatbudžeta pamatfunkciju pieaugumam,” sacīja valdības vadītājs. Tas novērsīšot pašvaldību pārmetumus, ka to budžets aug lēnāk un valsts cenšas risināt savas problēmas uz pašvaldību rēķina.

Liepājas mēra vietnieks Gunārs Ansiņš atzina, ka paredzamais 5,5% pieaugums nākamajā gadā ir pašvaldībām pieņemams. Tomēr vēl būšot vajadzīgas papildu diskusijas. Ansiņš uzsvēra, ka saruna bijusi konstruktīva un ir panākta vienošanās, ka valsts budžeta plānošana ir sasaistīta ar pašvaldību budžeta plānošanu. “Esam izrēķinājuši mūsu piedāvāto papildus nepieciešamo finansējumu – tas ir 5,5% pieaugums nākamajā gadā un nedaudz mazāks pieaugums 2015.gadā,” informēja LLPA pārstāvis.

Tikšanās laikā pārrunāta pašvaldību finanšu izlīdzināšana un panākta vienošanās, ka darba grupās, kas gatavo likumus par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu, piedalīsies arī LLPA. “Centīsimies ieviest iedzīvotājiem pēc iespējas ātrāk skaidrību par to, kāda būs pašvaldību finanšu izlīdzināšana,” solīja Ansiņš.

Premjers LLPA informējis par FM sagatavotajiem nodokļu politikas priekšlikumiem (http://www.slideshare.net/FinMin/20130806-prezentacija-nodoklusamazinasana). Jau vēstīts, ka FM piedāvā sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes samazināšanu par vienu procentpunktu, neapliekamā minimuma diferenciāciju no 65 līdz 140 eiro un atvieglojuma par apgādībā esošu personu palielināšanu līdz 140 eiro. Tas palīdzēs risināt problēmas gan ar ienākumu nevienlīdzību, gan pašvaldību budžetu, uzsvēra Dombrovskis.

Komentāri (21)

ligakalnina 07.08.2013. 16.28

Pašvaldību funkcionāri varētu mazāk tērēt sev, mīļajiem, un saīsināt to pašvaldību darboņu skaitu, kas turpina augt un briest, tad uzreiz varētu palielināt budžetu nevis par 5, bet, par 10%.

+3
-2
Atbildēt

0

piziks 07.08.2013. 16.44

Solīšana turpinās. Vēl premjeram Valdiņam atliek publiski piesolīt Sandru Bukani Ventspils ostā nomainīt ar citu valsts interešu pārstāvi, jo, kā premjers vakar teica pēc Zaķa rūpēm par Pulku un Škaparu, viss esot kārtībā.

Pat Vienotības pašu mazajiem faniem kam ikdienā teikšanas nekādas, nu arī Valdiņa, premjera un “veiksmes” stāsta literāta, kārtība … vairs… nez, kāpēc… negaršo.

VVF savulaik netieši aicināja balsot par mazāko ļaunumu, un (pārāk daudzi) vēlētāji bez precizēšanas saprata, ka jābalso par Vienotību. Vajadzētu VVF pajautāt, vai vēlreiz viņa piešķirtu tik dāsnu avansu Vienotībai, kas šo avansu nespēj attaisnot un līdz MAZĀKĀ ļaunuma godam vairs nedavelk.

Pašvaldību vēlēšanās Rīgas vēlētāji jau pierādīja, ka atraduši vēl mazāku ļaunumu… tad nu laikam tiesiskuma koalīcijas valdošais politinterešu pulciņš metīs kauna pārpalikumus pie malas un grābs LV publikai jau pazīstamā stilā un grābs līdz nākamā gada vēlēšanām. Pēc vēlēšanām nekāda grābšana… ja neskaita rudens labu grābšanu… vairs nesanāks.

Dzeri, un Vienotībai gan vajadzētu piešķirt ekskluzīvas tiesības… staidzamības kārtā… kā ārkārtēju pasākjumu… ļaut palīdzēt saviem mīļajiem un mīļošanu arī turpmāk uzticēt dzintarzaķītim?! :)Un ar to dižvaldībai no pašvaldībām vajadzētu atšķirties, vai ne…

0
-1
Atbildēt

6

    andris902 > piziks 07.08.2013. 17.37

    …pag, pag!…nebrauc tik dikti!….-“protams, ja neskaita tiesu izpildītājus kā vienotības gadījumā”….
    —————–
    ….varbūt no karstuma kaut ko īsti vairs neuztveru – kas ar šo bija domāts?….

    P.S. …”nav vairs par ko balsot!”…nesaki viss!…drīz varēsim piedalīties ASV vēlēšanās, savu tieslietu sistēmu esam tiem atdevuši – kāpēc ne balsis?….:))

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 07.08.2013. 17.49

    ZanE, karstum, jā — protams, NA. Vienotība jau stipra ar basketbolistiem un viņu atbalstīšanu, — kopš vakardienas modē Dzintara Zaķa piespēles it īpaši (Pulka un Škaparam).

    Tikmēr premjers…: http://financenet.tvnet.lv/viedokli/474069-premjers_saeimas_lemumu_par_iin_mazinasanu_uzskata_par_kludu

    Nākamruden vēlētāji pateiks, ko viņi uzskata par kļūdu. Valdi, protams, tā teikšana neuztrauks.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > piziks 07.08.2013. 19.22

    Pareizi ir šofera dēlus biezā slānī dzemdināt…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 07.08.2013. 17.09

    ….Optiskais Tēmekli….nu jau esi ieskrējies atkal….pacieties nedaudz, pretenzijas uz visiem posteņiem pieteicis Iesalnieks…
    …Vienotība nomirs mokpilnā nāvē, RP agonē, paliks VL – pie kuriem ļaudis plūdīs bariem, ZZS ar lauksaimnieciski zaļo vērienu un Baibas Brokas atzītais un augstu novērtētais Ušakovs ar Iesalnieka cieņas pilno Saskaņas centru….
    …domā, būs sliktāk kā šodien?…ja mums skaisto rītdienu garantē nacionāli noskaņoti patrioti – mēs beidzot dzīvosim cilvēka cienīgu dzīvi!…tik tāds sīkums – jāatrod Vienotības noslēptais naudas pods….

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 07.08.2013. 17.14

    ZanE, Tev vēl arvien mēle griežas viņus — V — aizstāvēt: naudas podiņus vienotībnieki paši … vismaz priekš sevis atrast māk nepārtraukti, vienīgi liela daļa Vienotības fanu visulaik par visu vari atteicās redzēt visas attiecīgās pazīmes.

    Vēlēšanās balsot> Par ko? Nav taču vairs neviena, uz ko cerēt reāli. NA labi plivina karodziņus, bet arī viņiem taču nav saimnieciski spējīgu kadru… protams, ja neskaita tiesu izpildītājus kā vienotības gadījumā — tikpat abi — visādu zortu banksterus.

    Dabiski, ka naudas podu Latvijas, latviešu un latvijiešu — pilsoņu! — vajadzībām nav… Kur nauda? Maisos. Kur maisi? Zem acīm.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 07.08.2013. 18.01

    ….Optiskais Tēmekli….ja būtu izlasījis rakstu zem kura komentē un iepazinies ar piedāvātā scenārija variantiem, tad premjera teikto atzītu par pareizu…
    ….norakstīsim Tavu pārsteidzību uz pārāk neraksturīgajiem Latvijas laikapstākļiem…. :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu