Ilggadējais "Forum Cinemas" vadītājs Amoliņš atstāj amatu • IR.lv

Ilggadējais “Forum Cinemas” vadītājs Amoliņš atstāj amatu

32
Atis Amoliņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņa vietā par kino rādīšanu rūpēsies Normunds Labrencis

Ilggadējais SIA “Forum Cinemas” vadītājs Atis Amoliņš nolēmis pārtraukt darba gaitas un doties pensijā, tādēļ no šodienas par uzņēmuma jauno rīkotājdirektoru kļuvis Normunds Labrencis, aģentūru LETA informēja “Forum Cinemas” pārstāvji.

Labrencim ir plaša pieredze uzņēmumu vadītāja amatā – viņš vairāk nekā septiņus gadus bija “Ingman saldējuma” rīkotājdirektors, vienlaikus pildot arī uzņēmuma Baltijas komercdirektora pienākumus, kā arī darbojoties UAB “Ingman Ledai” un “Ingman Baltic” valdēs. Savas karjeras laikā viņš ir strādājis arī “Electrolux Latvia” un “Procter&Gamble Marketing Latvia”.

Žurnālam “Ir” Amoliņš stāsta, ka atvadīšanās no komandas bijusi aizkustinoša, un viņu pārsteidzis kolēģu veiktais aprēķins, ka 21 gada laikā viņš ir bijis izplatītājs 1100 filmām, kuras noskatījušies 20 miljoni skatītāju, un ienākumi no biļetēm sasnieguši 44 miljonus latu. Pats Amoliņš lēš, ka tajā laikā redzējis vismaz divtik filmu, lai izvērtētu, kuras laist uz ekrāna.

Amoliņš bijis saistīts ar kino kopš pirmā “Arsenāla” festivāla 1988.gadā. Kā “Baltic Cinemas” vadītājs viņš kļuva par legālās filmu izplatīšanas un rādīšanas celmlauzi Latvijā, pēc tam pārraudzīja Rīgas galvenā kinoteātra “Forum Cinemas” atklāšanu 2003.gadā un tā darbību nākamos desmit gadus. Kopš šā multipleksa atvēršanas kinoskatītāju skaits Latvijā ir dubultojies.

SIA “Forum Cinemas” ir lielākais filmu izplatītājs un izrādītājs Latvijā. Uzņēmums pārstāv četras vadošās filmu izplatīšanas kompānijas un ir daudzzāļu kinoteātra “Kino Citadele” operators. SIA “Forum Cinemas” dibināta 1993.gadā un patlaban ir Somijas uzņēmuma “Finnkino Oy” meitasuzņēmums Latvijā.

Uzņēmums sāka ar kinoteātra “Pionieris”, vēlāk “Oskars”, modernizāciju attēla un skaņas kvalitātē, vēlāk kinoteātris “Daile” tika pārveidots par pirmo dupleksu Latvijā. Līdz 2006.gada 21.martam “Forum Cinemas” bija pazīstama kā SIA “Baltic Cinema”. Uzņēmuma direktors kopš “Baltic Cinema” laikiem bija Amoliņš.

 

Komentāri (32)

Inese 01.08.2013. 12.22

Labrencim ir plaša pieredze uzņēmumu vadītāja amatā – viņš vairāk nekā septiņus gadus bija “Ingman saldējuma” rīkotājdirektors
=======================

Īsts kinojomas spečuks.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu