Ušakova izraidītais Jerošenko sācis darbu pie jauna politiska projekta • IR.lv

Ušakova izraidītais Jerošenko sācis darbu pie jauna politiska projekta

13
Vadims Jerošenko. Foto: Evija Trifanova, LETA

SC idejas viņam tuvas, bet partijas izaugsmi kavē pašreizējais Nila Ušakova vadības stils, kas pakārtots viņa interesēm

No “Saskaņas centra” (SC) Rīgas domes frakcijas izraidītais deputāts Vadims Jerošenko turpina strādāt pašvaldībā kā neatkarīgais deputāts, taču paralēli sācis darbu pie jauna politiska projekta, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja domnieks.

Pagaidām sīkāk savus plānus par jauniem politiskiem projektiem Jerošenko neatklāj, taču norāda – SC pamatideja viņam joprojām ir tuva, taču partijas izaugsmi kavē pašreizējais vadības stils, kas cieši pakārtots “projekta “Nils Ušakovs” veidošanai”. Līdz ar to virkne jaunu, daudzsološu profesionāļu netiekot laista pie vārda, raisot partijas biedru neapmierinātību.

“Es domāju, ka vairāki SC biedri ir neapmierināti ar pašreizējo vadības stilu, bet baidās to skaļi teikt. Partijā eksistē tikai viens izveidotais projekts, “Nils Ušakovs”, bet, kā zināms, projekts pats sevi neveido – tam ir savi veidotāji un jebkuram projektam ir noteikts termiņš. Ja neparādīsies citas spilgtas personas, kādas SC ir, bet kurām nedod iespēju sevi parādīt un izteikties, tad partijai, kas jau tagad stagnē, pēc dažiem gadiem būs grūti kaut ko saviem vēlētājiem piedāvāt,” intervijā teica Jerošenko.

Domnieks uzskata, ka pārējo biedru uzklausīšana un celšana gaismā SC nākotnei var būt izšķiroša, jo, tuvojoties 12.Saeimas vēlēšanām, partijai nav ne komandas, ne “rezervistu soliņa”. “Ar vienu Nilu Ušakovu ir par maz. Jānis Urbanovičs ir labs Saeimas frakcijas vadītājs, bet es domāju, ka viņš nevēlas iet strādāt par premjeru,” norāda Jerošenko un piebilst, ka daudz kas atkarīgs no tā, vai SC patiesi ies uz Saeimas vēlēšanām, nevis vienkārši koķetēs ar vēlētājiem: “Mēs it kā piedalāmies, bet īstenībā mums tas nav vajadzīgs.”

Domnieks arī norāda, ka SC starp Rīgas domes un Saeimas deputātiem pastāv plaisa un sadarbības starp pašvaldību un valdību nav arī pašas partijas līmenī.

Jerošenko teic, ka daudz kontaktējas ar SC biedriem, kas palikuši Ušakova ēnā un kuriem netiek dots vārds. Jautāts, vai apsver iespēju ar šiem cilvēkiem veidot ciešāku sadarbību vai ar daļu esošo deputātu veidot savu neatkarīgo frakciju, Jerošenko atbildēja, ka “viss ir iespējams. Es tagad strādāju pie jauna projekta, kas saistīts ar politiku. Kad tiks pieņemti gala lēmumi, noteikti par to informēšu”.

Kaut arī Jerošenko ir izslēgts no SC Rīgas domes deputātu frakcijas un nav ticis pielaists pie koalīcijas līguma ar partiju “Gods kalpot Rīgai” parakstīšanas, viņš joprojām ir SC biedrs.

Kā ziņots, SC un “Gods kalpot Rīgai” 20.jūnijā izveidoja koalīciju bez Jerošenko klātbūtnes. Deputāts izslēgts no SC frakcijas un zaudējis gan Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amatu, gan labi atalgoto amatu Rīgas brīvostas valdē. Apmaiņā pret deputāta mandāta nolikšanu domniekam piedāvāts saglabāt amatu Rīgas brīvostā un solīta labi apmaksātā valdes locekļa vieta pašvaldības uzņēmumā “Rīgas satiksme”, taču Jerošenko no tā atteicies.

SC frakcijā Jerošenko izslēgšanu skaidroja ar “augstām prasībām pret komandas biedriem”, kurām Jerošenko neatbilst, kā arī minēja sliktas attiecības ar partijas biedriem un pārāk lielas ambīcijas.

Jerošenko nav pirmais, kas Rīgas domē kritis pēkšņā SC nežēlastībā, – 2011.gadā par “viedokļu nesaderību” no partijas izslēdza divus biedrus pēc kārtas – Natāliju Mirsku un Viktoru Nikolajevu.

 

Komentāri (13)

buchamona 23.07.2013. 10.55

…SC pamatideja viņam joprojām ir tuva, taču partijas izaugsmi kavē pašreizējais vadības stils…+++ tūlīt pēc noslēgtā līguma starp kremlinu Vienoto Krieviju un SC Rīgā ieradās Lužkovs un skaidrā tekstā paziņoja, ka krievu valodai ir jākļūst par valsts valodu Latvijā, saskaņieši metās šo uzdevumu pildīt, bet, kā zinām, piedzīvoja sakāvi. Latvieši spēja tomēr mobilizēties un atvairīt šo triecienu SC izprovocētā referenduma laikā.

SC ir saslēgusi pēc satura līdzīgus politiskus līgumus gan ar Ukrainas, gan ar Baltkrievijas domu biedriem, tā kā man nav skaidrs kādēļ augsti godātais Jerošenko kungs runā par SC pastāvēšanas jēgu un idejām daudzskaitlī? Mērķis taču saskaņiešiem ir tikai viens – iznīcināt 18. novembra Latvijas Republiku un tās vietā uzbūvēt kaut ko līdzīgu tādām valstīm kā Janukoviča Ukraina, vai Lukašenko Baltkrievija.

+9
0
Atbildēt

0

dro 23.07.2013. 09.20

Zanei un Dzerim būs atkal ko piedāvāt koalīcijai:):):)

+9
-2
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 23.07.2013. 11.03

Puisītis Ušakovs kopē Puķinu un padomus prasa Maskavai, vai tad tāds nebija plāns? Par ko cepiens? Vairāk gan izskatās, ka Ģima/Nils nevar kādus naudas ceļus sadalīt.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu