Eštone Ēģiptē aicina atbrīvot Mursi • IR.lv

Eštone Ēģiptē aicina atbrīvot Mursi

3
Gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītāji aizlūdz. Foto: EPA/LETA

Viņa nožēloja, ka nav tikusi dota iespēja tikties ar pašu ieslodzīto bijušo prezidentu

Eiropas Savienības (ES) augstākā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrina Eštone, kas ieradusies vizītē Ēģiptē, trešdien aicināja valsts pagaidu līderus atbrīvot gāzto prezidentu Muhamedu Mursi, kura atbalstītāji tikmēr turpināja protestus pret militāro apvērsumu, ziņo LETA/AFP.

Aštone tikās gan ar Ēģiptes pašreizējās vadības pārstāvjiem, gan ar pilsoniskās sabiedrības organizācijas “Tamarod” (“Dumpis”) līderiem, kuru organizētie masu protesti noveda pie Mursi gāšanas. ES ārlietu dienesta vadītāja tikās arī ar Mursi pārstāvētās Musulmaņu brālības politiskā spārna – Brīvības un taisnīguma partijas (BTP) – biedriem.

Eštone pauda nožēlu, ka viņai netika dota iespēja tikties ar pašu Mursi, kas kopš 3.jūlija apvērsuma atrodas ieslodzījumā. “Uzskatu, ka viņš ir jāatbrīvo,” sacīja Eštone. “Man apliecināja, ka ar viņu viss ir kārtībā. Es vēlētos viņu satikt.”

Tikmēr BTP pārstāvis Amrs Darags aģentūrai MENA sacīja, ka Musulmaņu brālība no ES ārlietu dienesta vadītājas neko nav vēlējusies un ka tikšanās notikusi pēc pašas Eštones lūguma.

Sarunā ar Ēģiptes pagaidu vadības pārstāvjiem Eštone izteica ES vēlmi, lai notiktu “ātra atgriešanās pie demokrātiskā procesa”, kā arī uzsvēra “nepieciešamību, cik ātri vien iespējams” panākt, lai ekonomika sāktu darboties”.

Tajā pašā laikā tūkstošiem islāmistu pulcējās netālu no valdības kompleksa Kairā, skandējot pret pagaidu administrāciju vērstus saukļus. Pēc tam demonstranti devās Kairas universitātes virzienā.

Saņemtas arī ziņas par kārtējiem uzbrukumiem, kurus islāmisti veikuši Sīnaja pussalā. Otrdienas vakarā uzbrukumā armijas kontrolpostenim Rafahā ievainoti seši karavīri un divas civilpersonas, bet Arīšā Sīnaja ziemeļos trešdien nošauts kāds policists.

 

Komentāri (3)

inta_s 18.07.2013. 09.08

Atbrauca pakaļ savai marionetei?
Nekas, nākošā jau top. Un tā vienmēr būs kamēr “pāreju” kontrolēs armija.

http://youtu.be/qtImFA3hso8

0
-1
Atbildēt

0

jmaklakovs 18.07.2013. 08.34

Vai nu šī nebija tā reize, kad jāizmanto jebkura iespēja paklusēt? Vai arī Eiropa tolerances vārdā gatava līst uz vēdera islama fundamentālistu priekšā?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu