Meksikā notverts narkokarteļa "Zetas" līderis • IR.lv

Meksikā notverts narkokarteļa “Zetas” līderis

36
Migels Angels Trevino. Foto: AFP/LETA

“Zetas” tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Meksikas organizētās noziedzības grupējumiem

Meksikas jūras kājnieki ASV pierobežā pirmdien notvēruši vardarbīgā narkotiku tirgotāju karteļa “Zetas” līderi Migelu Angelu Trevino, ziņo amatpersonas.

Trevino, kas pazīstams arī kā “Z-40”, aizturēts Nuevolaredo pilsētā Tamaulipasas štatā, kas robežojas ar ASV Teksasas pavalsti, raksta LETA/AFP.

“Pirmdien agrā rīta stundā viņi veikuši svarīgo Migela Angela Trevino arestu,” aģentūrai AFP pavēstīja kāds anonīms federālā ģenerālprokurora biroja pārstāvis. Arī Iekšlietu ministrija apstiprinājusi natkokarteļa līdera aizturēšanu.

“Zetas” tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem Meksikas organizētās noziedzības grupējumiem. To dibinājuši bijušies karavīri, kas pazīstami ar savu brutalitāti.

Sākotnēji “Zetas” kalpoja Līča kartelim kā tā bruņotā vienība, taču pēdējo gadu laikā grupējums sācis patstāvīgu darbību, izraisot Meksikas ziemeļos nežēlīgu karu starp narkomafijas grupējumiem.

Pirms astoņiem mēnešiem Meksikas armija nogalināja Trevino priekšteci Eriberto Laskano.

Trevino ir visaugstākā ranga organizētās noziedzības vadonis, kuru varasiestādēm izdevies notvert kopš pagājušā gada decembra, kad amatā stājās jaunievēlētais prezidents Enrike Pena Njeto.

Iepriekšējā prezidenta Felipes Kalderona sešus gadus ilgā pilnvaru termiņa laikā no 37 visvairāk meklētajiem narkobaroniem tika sagūstīti vai nogalināti 24. Tomēr vienlaikus vardarbība, kas saistīta ar narkotiku tirdzniecību, viņa prezidentūras laikā prasīja vairāk nekā 70 000 dzīvību.

 

Komentāri (36)

Inese 16.07.2013. 08.41

Nu un?

0
0
Atbildēt

0

janis17 16.07.2013. 11.47

vienam no tavējiem puķina drauģeļiem kirdik…

+1
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu