Dziesmusvētkos šodien divi nozīmīgi koncerti un dažādi pasāķumi • IR.lv

Dziesmusvētkos šodien divi nozīmīgi koncerti un dažādi pasāķumi

28
Foto - Ieva Lūka, LETA

LU Jāzepa Vītola 150.dzimšanas dienai veltīts koncerts, bet Ķīpsalā – tautas mūzikas koncerts “Raksti”

Šodien bez dažādiem Dziesmu un deju svētku koncertu mēģinājumiem interesentiem Rīgā būs iespēja apmeklēt divus nozīmīgus koncertus – Jāzepa Vītola 150.dzimšanas dienai veltītu koncertu un tautas mūzikas koncertu “Raksti”, raksta aģentūra LETA. 

Vītola 150.dzimšanas dienai veltītais koncerts izskanēs plkst.19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, savukārt plkst.20 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā sāksies tautas mūzikas koncerts “Raksti”. Komponista Vītola 150.dzimšanas dienas koncertā pieci jauniešu kori un Latvijas kordiriģentu apvienotais koris piedāvā populāru un maz zināmu Vītola kordziesmu izlasi, savukārt, diriģentu godā būs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāji un Dziesmu svētku virsdiriģenti. Koncerta radošo komandu veido mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns, scenārija autors Orests Silabriedis, režisors un videostāstu meistars Roberts Rubīns, māksliniece un videostāstu meistare Elīna Elere. 

Savukārt tautas mūzikas koncertā “Raksti” piedalās Ivars Hermanis, apvienotais kokļu ansamblis Ievas Mežgailes vadībā, Laima Jansone, Artis Orups, Andris Grunte, tautas mūzikas ansambļi “Abulmalas burlakas”, “Auļi”, “Bumburneicys”, “Labi, ka tā”, Liepupes vīru ansamblis, “Leimaņi”, Medņevas etnogrāfiskais ansamblis, “Raksti”, “Rikši”, “Suitu sievas”, “Kokle”, jauniešu koris “Kamēr…”, mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, Kristīne Kārkle-Puriņa un Raimonds Tiguls ar grupu. Koncerta vadītāji būs Laima Jansone, Līga Reitere un Ilga Reizniece, bet koncertu veido tā mākslinieciskais vadītājs Raimonds Tiguls, režisors un scenogrāfs Kārlis Krūmiņš un scenārija autore Nora Ikstena. 

Šodien no plkst.8 Daugavas stadionā sāksies pirmais deju lieluzveduma “Tēvu laipas” mēģinājums. Tāpat dienas laikā notiks bērnu vokālo ansambļu koncerta “Jūriņā” mēģinājums, Vokāli simfoniskās mūzikas koncerta mēģinājums un Kokļu mūzikas koncerta mēģinājums. 

Plkst.12 Vērmanes dārzā tiks atklāts amata meistaru darinājumu gadatirgus. Dziesmu un deju svētku gadatirgus ir vieta, kur tiekas amatnieki, tirgotāji un pircēji. Sudraba rotas, zāļu tējas, linu galdauti, svaigs medus un Latgales podi būs tikai dažas no gadatirgū atrodamajām lietām. 

Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 22, bet Dailes teātrī un VEF Kultūras pilī no plkst.14 līdz 22 varēs baudīt Latvijas amatierteātru izrādes. Vērmanes dārzā tiks izrādīti Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumi, atceroties izcilo latviešu dramaturgu viņa 150.dzimšanās dienā, bet Dailes teātrī un VEF Kultūras pilī skatītāji tiks iepazīstināti ar labākajiem latviešu autoru darbu iestudējumiem amatierteātros laika posmā no 2008.gada līdz šim gadam. 

No plkst.14 līdz 17 Berga Bazārā notiks bērnu vokālo ansambļu koncerts, bet Esplanādē no plkst.17 līdz 18 un Vērmanes dārzā no plkst.19 līdz 20 notiks svētku viesu kolektīvu koncerti. Šajos koncertos piedalīsies Batumi pilsētas sieviešu kamerkoris, jodelētāju koris “Jodlerclub Teufen” un deju grupa “Gaia Dancers” no Šveices, kā arī Uļjanovskas Valsts universitātes koris no Krievijas.

Vairāk informācijas www.dziesmusvetki.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu