LU Botāniskajā dārzā krāšņi zied rozes • IR.lv

LU Botāniskajā dārzā krāšņi zied rozes

25
Foto - Dmitrijs Suļžics, f64

Botāniskā dārza kolekcijā ir 55 dažādu šķirņu rozes

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā jūnija nogale ir krāšņākais rožu ziedēšanas laiks, turklāt šogad pirmo reizi uzziedējis arī tulpju koks, raksta aģentūra LETA. 

Botāniskā dārza kolekcijā ir 55 dažādu šķirņu rozes – tējhibrīdi, sedzējrozes, floribundrozes, krūmu rozes. Lielākā daļa selekcionētas Eiropā pēdējos 50 gados. LU Botāniskā dārza rožu kolekcijā ir atlasītas tikai Latvijas ziemās izturīgākās un bagātīgi ziedošās dažādu rožu grupu pārstāves. 

Rožu dobes grezno ceļu uz Palmu māju, kurā tropu augu baseinā var vērot kādu no Viktorijas ūdensrozes ziedēšanas stadijām. Savukārt dendrārijā pirmo reizi ir uzziedējis tulpjukoks, kas gan esot pamanāms tikai ļoti vērīgam dabas vērotājam, jo koks ir augsts, starp magnolijām ir redzama tikai tā galotne, bet ziedi saplūst ar lapu krāsu. 

Blakus tulpju kokam pilnos ziedos ir ēdamā kastaņa, kuras augļi Latvijas klimatā nobriest reti. Moderno rožu selekcija sākusies 19.gadsimta pirmajā pusē, kad krustošanā sāka izmantot no Ķīnas un Japānas Eiropā ievestās sugas. 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Kandavas ielā 2. 

Vairāk informācijas dārza mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu