FOTO: Filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” iznākusi DVD • IR.lv

FOTO: Filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” iznākusi DVD

15
Filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" režisors Jānis Streičs. Publicitātes foto

Izveidota īpaša dokumentālā filma par “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” tapšanu

Iemīļotā latviešu filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” pēc vairāk nekā 30 vasaras saulgriežiem iznākusi DVD formātā un tuvākajā laikā būs pieejama mūzikas ierakstu un grāmatu veikalos, kā arī Baltijas filmu interneta veikalā bestbaltic.lv, informē Kinokluba pārstāve Ginta Bormane.

Filma ir digitāli restaurēta, un DVD izdevums papildināts ar papildu materiāliem – aizraujošu dokumentālo filmu par “Limuzīna” tapšanu „Filma kā dziesma”, aizkadra bildēm no uzņemšanas laukuma, kā arī ar dokumentālo filmu par Lilitu Bērziņu, kura atveido Mirtantes lomu.

Mākslas filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” skatītāju aptaujās vairākkārt atzīta par visu laiku labāko latviešu filmu un ir iekļauta Latvijas Kultūras kanonā. Pateicoties režisora Jāņa Streiča smalkajam humoram tā iemantojusi īpašu tautas komēdijas statusu un filmas dialogu fragmenti ir folklorizējušies, lai atkal un atkal tiktu citēti cilvēku sarunās.

Filma „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” uzņemta 1981.gadā.

 

Komentāri (15)

ineta_rr 13.06.2013. 21.52

Jau pēc gada pasaulē sāksies UHVDT apraide. DVD uz tā fona teicami pasvītro Latvijas attīstības līmeni, un ar zaļo dzīvi neiet labāk kā ar būšanu par IT pirmrindnieci.
Interesentiem skatīt Rec. 2020, kas apraksta UHVDT: http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._2020
Beidzot arī datoriem būs labi ekrāni. Vēl tikai kāds gadiņš jāpagaida, līdz būs ne tikai izšķirtspēja, bet arī krāsu dziļums.

+3
0
Atbildēt

1

    ineta_rr > ineta_rr 13.06.2013. 23.37

    Atvainojos par kļūdu, pareizā burtu secība ir UHDTV. Jācer, ka nākamo TV standartu nosauks īsāk nevis piekabinās vēl vienu vārdu priekšā, pieņemot, ka TV pārdzīvos UHDTV.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

vegan 13.06.2013. 21.10

DVD jau sen kaa ir novecojis formaats — kaa ar Bluray? Turklaat, cik tad var cilaat vienas un taas pashas filmas, tepat kaut kur ir zinja par vairaak nekaa 900 no kinostudijas arhiiviem..

+1
0
Atbildēt

2

    vegan > vegan 14.06.2013. 13.45

    Bluray nav tikai disks ar lielaaku ietilpiibu, tas ir arii informaacijas kompresijas standarts, datu ieraksta formaats utt — turklaat tas ir radiits primaari video. Izteicos vispaariigi, tachu saprotami.

    Savukaart to, ka Tev nav sajeegas, par ko runaa, Tu spozhi paraadiiji apgalvojot, ka vecas filmas nav jeegas likt uz Bluray, jo taas neesot uznjemtas ar jaunajaam tehnologjijaam..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vegan > vegan 13.06.2013. 22.14

    S&M, vecaas filmas nav obligaati jaafrishina, piemeeram uz 35mm filmas uznjemtaas ir ekvivalentas 4k digitaalajam video, kas ir 2x augstaaka izshkjirtspeeja nekaa Bluray.. DVD ir zemas izshkjirtspeejas, TV kvalitaates formaats — Bluray jau ir tuvaaks kinoteaatros demonstreetajai kvalitaatei.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dace_roze_lmt_lv 14.06.2013. 11.47

Против фактов не попрёшь, факты – вещь упрямая.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu