Būvdarbus varēs sākt uzreiz pēc būvatļaujas saņemšanas • IR.lv

Būvdarbus varēs sākt uzreiz pēc būvatļaujas saņemšanas

32
Foto: Juris Zakrevskis, F64

Likuma grozījumi attieksies uz būvatļaujām, kas izdotas no šā gada 1.jūnija

Saeima otrajā un galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Būvniecības likumā, paredzot svītrot normu, ka būvniecības darbus faktiski var sākt tikai mēnesi pēc būvatļaujas izsniegšanas neatkarīgi no tā, vai kāds to ir vai nav apstrīdējis vai pārsūdzējis.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš (RP) iepriekš norādīja, ka grozījumi ļaus sākt būvniecības darbus jau pirmajā dienā uzreiz pēc būvatļaujas saņemšanas. Tas attieksies arī uz būvatļaujām, kas izdotas no šā gada 1.jūnija, vēsta LETA.

“Aktīvākajā būvniecības sezonā būvniecības darbi nebūs uz mēnesi apturēti, kā to paredz spēkā esošais regulējums arī gadījumos, kad strīdu par būvatļaujas tiesiskumu nav. Tāpat netiks aizkavēta Eiropas Savienības fondu līdzfinansētu projektu īstenošana, par ko bija nobažījušās pašvaldības. Likuma grozījumiem būs pozitīva ietekme uz tautsaimniecības attīstību, kā arī tas samazinās šķēršļus uzņēmējdarbības vidē,” uzsver Ozoliņš.

Komisijas priekšsēdētājs arī informē, ka šis likumprojekts paredz saglabāt pašreizējo regulējumu, ka būvatļaujas apstrīdēšanas iesniegumu iestādei jāizskata ne ilgāk kā divu mēnešu laikā. Tāpat noteikts pienākums personai savā iesniegumā par apstrīdēšanu vai pārsūdzēšanu pamatot administratīvā akta prettiesiskumu.

Pašreizējais būvniecības regulējums paredz, ka būvatļauju var sākt izmantot pēc tam, kad beidzies tās apstrīdēšanas vai pārsūdzēšanas termiņš un tā nav apstrīdēta vai pārsūdzēta.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija un ceļu būvnieki iepriekš komisijas sēdē deputātus informēja, ka pēc 1.jūnija pilsētas būvvaldes attapās situācijā, ka ir jāizsniedz būvatļauja, taču šī likuma norma būvniekiem mēnesi neļauj strādāt.

Līdztekus šiem grozījumiem parlamenta komisija trešajā lasījumā turpina skatīt apjomīgus grozījumus Būvniecības likumā, kas paredz būtiski paātrināt būvniecības procesu un mazināt administratīvo slogu būvniekiem. Izmaiņas likumā pēc būtības paredz pavisam jaunu būvniecības regulējumu.

 

Komentāri (32)

kristrun 13.06.2013. 14.03

Kui žeļezo, ņeothoģja ot kassi, kak govorit naš dorogoi šef.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu