DP sāk kriminālprocesu par vēlēšanu pārkāpumiem Salaspilī • IR.lv

DP sāk kriminālprocesu par vēlēšanu pārkāpumiem Salaspilī

33
Vēlēšanu aploksne balsošanas kastē. Foto: Ieva Lūka, LETA

Salaspilī balsošanas kastē bija atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes

Drošības policija (DP) ceturtdien sākusi kriminālprocesu saistībā ar konstatētajiem vēlēšanu pārkāpumiem Salaspilī, aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa. Kriminālprocess pagaidām sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret valsti. Plašāka informācija par sākto kriminālprocesu pagaidām netiek sniegta.

DP atgādina, ka tā 1.jūnijā sāka kriminālprocesu par iespējamiem balsu pirkšanas mēģinājumiem Vidzemē. Kriminālprocess sākts pēc panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, lietojot uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā.

Lai arī kļuvis zināms, ka vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē ir atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, vietējā vēlēšanu komisija vēlēšanu rezultātus plānojusi apstiprināt. Pēc šī gadījuma CVK pieņēma lēmumu vēlēšanu materiālus saglabāt iesaiņotā veidā un lietu par neapzīmogotajām aploksnēm nodeva izskatīšanai Drošības policijai.

Gadījums, kad vēlēšanu iecirknī Salaspilī balsošanas kastē bija atrastas 50 neapzīmogotas aploksnes, liek domāt, ka ir noticis balsu pirkšanas gadījums, nevis huligānisms, vai arī vēlēšanu komisijas darbinieku nolaidība, intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Tā kā lietas materiāli ir nodoti izmeklēšanai Drošības policijā, tad Cimdars nevēlējas sīkāk analizēt, kāds varētu būt šīs nepatīkamās lietas iznākums, kā arī nevarēja pateikt par kādu partiju šajās neapzīmogotajās aploksnēs tika balsots.

Ziņots arī, ka “Reģionu alianses” pārstāvis bija informējis CVK, ka šāda situācija konstatēta 766.vēlēšanu iecirknī Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī. Vēlēšanu komisija rīkojās atbilstoši noteikumiem un šo aplokšņu saturu neizmantoja vēlēšanu rezultātu noteikšanai.

 

Komentāri (33)

Kârlis Kleins 06.06.2013. 16.50

Čiks vien būs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu