Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc 33 gadiem Ventspilij ir jauns pilsētas galva — pirmdien dome amatā ievēlēja ilggadējā pilsētas mēra Aivara Lemberga partijas Latvijai un Ventspilij biedru Jāni Vītoliņu. Par viņu bija septiņi domnieki — seši no LunV, kā arī deputāts no Nacionālās apvienības Kārlis Vočtavs. Par otru kandidātu Bruno Jurševicu (JKP) balsoja pieci deputāti. Tā kā Lembergu neatbalstošie deputāti bija vienojušies balsot vienoti, NA deputāta rīcība bijusi pārsteigums. Lembergs atrodas ieslodzījumā, no kurienes nevar piedalīties domes darbā.

Valsts operatīvā medicīniskā komisija no 1. jūlija atcēla pērn decembrī izsludināto ārkārtējo stāvokli medicīnā, jo uzlabojusies epidemioloģiskā situācija un mazinājusies saslimšana ar Covid-19. 

No septembra vispārējās izglītības pedagogu zemākās mēneša darba algas likme tiks paaugstināta līdz 830 eiro, bet pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem zemākās darba algas likme pieaugs līdz 872 eiro, otrdien lēma valdība.

Šogad skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātu vislielākie uzlabojumi ir Latvijas un pasaules vēsturē un fizikā, bet zināšanu lielākais kritums bijis ķīmijā un angļu valodā, liecina Valsts izglītības satura centra dati.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu