Durvis atkal vērs Okupācijas muzeja pastāvīgā ekspozīcija • IR.lv

Durvis atkal vērs Okupācijas muzeja pastāvīgā ekspozīcija

35
Ekspozīciju līdz šim redzējuši vairāk nekā miljons muzeja apmeklētāju

Šovasar būs pēdējā iespēja redzēt 20 gadus veco muzeja ekspozīciju 

No trešdienas, 15.maija līdz rudenim apmeklētājiem durvis Latviešu strēlnieku laukumā 1 atkal vērs Latvijas Okupācijas muzeja pastāvīgā ekspozīcija, raksta aģentūra LETA . Šovasar būs pēdējā iespēja redzēt šo muzeja ekspozīciju, kas 20 gadus ir rādījusi un iepazīstinājusi ar Latvijas valsts, zemes un tautas vēsturi no 1940.gada līdz 1991.gadam. 

Šā gada rudenī pastāvīgo ekspozīciju slēgs un demontēs, lai ēkā varētu sākties pēc Gunāra Birkerta idejas projektētā pārbūve. 

Muzeja vēsturnieki un mākslinieki pastāvīgo ekspozīciju sāka veidot 1993.gadā un pabeidza 1998.gadā. Izstādi līdz šim redzējuši vairāk nekā miljons muzeja apmeklētāju. Starp viņiem ir bijuši daudzu pasaules valstu vadītāji, karaļnamu pārstāvji, parlamentārieši un diplomāti. 

Pastāvīgā ekspozīcija būs atvērta katru dienu no plkst.11 līdz 18, un ieeja muzejā būs par ziedojumiem. Muzejs tāpat kā līdz šim piedāvās gidu vadītas ekskursijas latviešu, krievu, angļu un vācu valodā. 

Pēc celtniecības darbu beigšanas muzeja ēkā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, tiks izveidota jauna pastāvīga ekspozīcija. Pārbūves laikā pagaidu ekspozīcija būs redzama Okupācijas muzeja pagaidu uzturēšanās vietā Raiņa bulvārī 7.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu