Putins amatpersonām aizliedz turēt ārvalstu kontus • IR.lv

Putins amatpersonām aizliedz turēt ārvalstu kontus

37
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Amatpersonām trīs mēnešu laikā pēc nonākšanas amatā ir jāslēdz ārvalstu konti

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis likumu, ar kuru valsts augstākajām amatpersonām un to ģimenes locekļiem aizliegts turēt kontus un vērtspapīrus ārvalstu bankās. Atbilstošs dokuments otrdien publicēts normatīvo aktu bāzē, ziņo LETA/AFP.

Jauno likuma labojumu mērķis ir korupcijas apkarošana, kā valdības tēla uzlabošana apstākļos, kad tautsaimniecības izaugsmes tempi strauji kļūst lēnāki.

Tiesa gan, jaunie pasākumi ir maigāka versija sākotnējam likumprojektam, par kuru bija vienojies parlaments un kurā bija noteikts, ka augstākajām amatpersonām nedrīkst būt īpašumi ārzemēs. Putins tā arī netika paskaidrojis, kāpēc viņš nolēmis iesniegt pats savu likuma grozījumu versiju, ar kuru tika aizstāts sākotnējais variants.

Abas parlamenta palātas Kremļa likumprojektu pieņēma pagājušajā mēnesī. Tostarp kritiķi un opozicionāri pārmet Putinam un citām Kremļa amatpersonām, ka viņiem ir plaši īpašumi ārvalstu kūrortos un ka likumprojekts pieņemts maigākā versijā, lai aizsargātu viņu īpašumus.

Otrdien publicētajā likumā noteikts, ka valsts amatpersonām, to sievām un vīriem, kā arī bērniem ārvalstu bankās nedrīkst būt konti, akcijas un parādzīmes.

Likuma nosacījumi attieksies uz valdības locekļiem, tiesībsargājošo struktūru amatpersonām, centrālajiem baņķieriem, tiesnešiem, likumdevējiem un karavīriem.

Amatpersonām trīs mēnešu laikā pēc nonākšanas amatā ir jāslēdz ārvalstu konti. Ja noteikumu prasības netiks īstenotas, amatpersona tiks atbrīvota no darba.

 

Komentāri (37)

dace_ampermane 07.05.2013. 20.15

Putins amatpersonām aizliedz turēt ārvalstu kontus ….. khe, khe, un kā ar Krievijas prezidentiem?

+2
0
Atbildēt

2

janis17 07.05.2013. 23.17

Kāpēc gan kontam būtu jābūt uz amatpersonas vārda?
Lai gan smieklīgi – čukotkas gubernators pirms brīža bija Chelsea FC kluba īpašnieks – nedrīkstētu turēt naudu ārvalstu kontos?

+2
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 07.05.2013. 23.40

Astoņdesmit krievijas zagļu, žuliku un pedofīlu(slepkavu arī) parķijas ģeputatu izsķīrās, tā kā uz viņu ģimenes locekļu vārda kontu vairs nav. Daži ļauni žurnālisti gan jokoja, ka ģeputatu otrās pusītes par to var apvainoties un uzskatīt laulības šķiršanu par notikušu faktu.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu