Latvijas dizaineri līdzdalīgi jaunas dizaina platformas FROONT radīšanā • IR.lv

Latvijas dizaineri līdzdalīgi jaunas dizaina platformas FROONT radīšanā

29

Jaunā platforma kļuvusi publiski pieejama un ļaus veidot dizainu bez īpašām programmēšanas iemaņām

FROONT, kas ir interneta dizaina rīks un darbojas kā interneta pārlūkprogramma, 6.maijā kļuvusi pieejama publiskai lietošanai, informē viena no platformas veidotājiem Anna Andersone. Šis rīks ir iezīmīgs arī ar to, ka tas web dizaina procesu padara pieejamu visiem vizuālajiem dizaineriem, kam nav nekādu programmēšanas iemaņu.

Platformu ir izveidojuši trīs līdzdibinātāji: dizaineris Sandijs Ruļuks, kurš ir arī uzņēmuma vadītājs, programmētājs Andris Sīlis un mārketinga speciāliste Anna Andersone. Iepriekš viņi kopā strādāja reklāmā, nodibināja paši savu dizaina studiju “HungryLab” un kā brīvā laika projektu izveidoja ļoti vienkāršu satura vadības sistēmu www.berta.me. Šī sistēma ir pelnoša, tai ir 10 000 lietotāju visā pasaulē.

Ruļuks stāsta: “FROONT izveidojām, jo mājaslapu dizaina process ir ievērojami mainījies un iespējām jāatbilst dizaineru vajadzībām. Šobrīd mēs esam septiņu cilvēku komanda, kas strādā dažādās pasaules malās: Sanfrancisko, Helsinkos un Rīgā.”

FROONT ir Somijas biznesa akseleratora “Startup Sauna” absolventi (2012.gada rudens izlaidums) un pirmā “Saunas” absolventu komanda, ko atbalsta Somijas VC fonds “Inventure”.

Izmantot FROONT būs iespējams, ja saņemsiet “ielūgumu no drauga”, kas jau ir šīs platformas lietotājs. Taču, svinot publiskās versijas atklāšanu, uz ierobežotu laiku platforma ir atvērta ikvienam, informē Andersone.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu