Darbu sākusi Latvijas radošo industriju komunikācijas platforma "Fold" • IR.lv

Darbu sākusi Latvijas radošo industriju komunikācijas platforma “Fold”

36

Jaunā platforma radīta nevis no jauna, bet gan apvienojoties trim ilgstoši pastāvējušiem pašiniciatīvas projektiem – “DesignBlog”, “Plikums” un “Fine Young Urbanists”

Sākoties Radošās darbības nedēļai, darbu sākusi arī Latvijas radošo industriju komunikācijas platformas “Fold” interneta vietne “fold.lv”, raksta aģentūra LETA.

Jaunās radošo industriju komunikācijas platformas “Fold” mērķis ir atbalstīt radošās uzņēmējdarbības attīstību, uzturēt aktīvu dialogu starp radošo industriju nozares profesionāļiem, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par radošo industriju darbību un potenciālu.

Komunikācijas platformas izveidi un uzturēšanu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija.

Jau ziņots, ka pagājušā gada izskaņā ministrija izsludināja konkursu par atbalstu radošo industriju komunikācijas platformas izveidei un uzturēšanai. Konkursā pieteicas četri pretendenti, no kuriem finansiālu atbalstu ieguva biedrība “Forum of Latvian Design”. Ministrijas piešķirtais finansējums komunikācijas platformas izveidei un uzturēšanai 2013.gadam ir 20 233 lati.

“Fold” izceļ labāko Latvijas un ārvalstu radošajās industrijās, lai palīdzētu uzzināt, saprast, iemācīties un sadarboties. “Fold” fokuss ir dizains un dizaina domāšana, jo tieši tajos platformas autoru komanda saskata radošuma un racionalitātes apvienošanos, kas vērsta gan uz kultūras vērtību pārmantojamību, gan ekonomiskā potenciāla pilnvērtīgu izmantošanu.

Patlaban jaunajā interneta vietnē lasītājiem jau pieejami pirmie raksti un informācija par aktuāliem pasākumiem. “Fold” saturs tiks veidots latviešu un angļu valodā un regulāri papildināts. Ar laiku “Fold” tiks pievienotas jaunas sadaļas, kas palīdzēs labāk orientēties Latvijas radošo industriju uzņēmumu vidē, piedāvāt un atrast darbu un sadarbības partnerus.

“Fold” redaktore ir arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, bet komandu veido dizaina studijas “Asketic” vadītājs Miķelis Baštiks, biroja “Arhiidea” vadošais arhitekts un urbānists Toms Kokins, dizaina studijas “Associates, Partners et Sons” vadītājs Edgars Zvirgzdiņš, juriste un Ekonomikas ministrijas vecākā referente Ilze Peipiņa, grafikas dizaineris, aplikāciju “Berta” un “Froont” autors ir Sandijs Ruļuks.

“Fold” izveidošana iezīmē jaunu pieeju Kultūras ministrijas projektu īstenošanā. Jaunā platforma radīta nevis pilnīgi no jauna, bet gan apvienojoties trim ilgstoši pastāvējušiem pašiniciatīvas projektiem – “DesignBlog”, “Plikums” un “Fine Young Urbanists”. Šāds process nodrošina pēctecību un kompetenci interneta vietnes izveidē un ilgtspējā, kā arī to, ka radošo industriju pārstāvju vidū jaunā platforma ir patiesi gaidīta.

Platformas veidotāji uzskata, ka ne mazāk svarīga par komunikāciju interneta vidē ir tikšanās klātienē, tādēļ jau martā ir sākta izglītojošu pasākumu sērija “Unfolded”, kurā radošo nozaru profesionāļi atklāj savas darba metodes un filozofiju. Ieskatu savā darba procesā līdz šim snieguši Sandijs Ruļuks un ilustrators Reinis Pētersons.

Vairāk informācijas fold.lv

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu