Piebaldzēni ar kampaņu cer panākt autoceļa Cēsis-Madona atjaunošanu • IR.lv

Piebaldzēni ar kampaņu cer panākt autoceļa Cēsis-Madona atjaunošanu

15
Viens no bedrainajiem Piebalgas ceļiem.

 

Vecpiebalgā dzīvojošā Ločmeļu ģimene sākusi kampaņu “Vecpiebalgas ceļam būt!”, lai panāktu reģionālās nozīmes autoceļa P30 Cēsis-Madona kritiskāko posmu atjaunošanu.

Lai piesaistītu sabiedrības uzmanību pagaidām kampaņa izpaužas sociālajos tīklos, piemēram, blogā “piebalgaspuse.blogspot.com” ir publicēta autoceļa bedru fotogalerija un video, kurā parādīts kritiskais ceļa stāvoklis, aģentūrai LETA pastāstīja kampaņas rīkotājs Mārcis Ločmelis.

Ločmeļu 10 gadus vecā meita uzrakstījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība), kurā lūdz panākt autoceļa salabošanu. Skolniece aicina Dombrovski ierasties un personīgi pārliecināties par autoceļa katastrofālo stāvokli, kā arī nosūta par piemiņu vienu latu, uz kura attēlota Vecpiebalgas ūdensroze.

Dombrovskis, lūgts komentēt Ločmeļu desmit gadus vecās meitas lūgumu, trešdien žurnālistiem sacīja – ņemot vērā situāciju uz ceļiem, šogad ceļu remontiem piešķirti papildu 10,2 miljoni latu. Tāpat nākotnē ir jādomā, kā palielināt finansējumu ceļiem. Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA sacīja, ka premjers ir pieprasījis informāciju no Satiksmes ministrijas par šo ceļa posmu, tā remontu un rekonstrukcijas plāniem.

Akcijas rīkotāji ir apņēmības pilni cīnīties, jo ceļa posms no Bērzkroga līdz Vecpiebalgai knapi turas kopā un bedrainais asfalts jebkurā brīdī varot izjukt.

“Sociālajos tīklos vienu loku izgājām, un atsaucība ir milzīga. Mums ir plāns tālākām darbībām, bet šobrīd mēs to negribētu atklāt. Tie ir konkrēti soļi, mēs par to informēsim, un tie visdrīzāk būs pēc Lieldienām. Tie nebūs protestveidīgi, bet precīzi juridiski soļi. Mēs vēlamies sagaidīt, kā rīkosies premjers un ko viņš atbildēs uz šo vēstuli. Ja premjers saka, ka drīzumā uz ceļa parādās frēze un tiek ņemts asfalts, tad ļoti labi. Ja viņš saka, ka nav naudas vai tamlīdzīgi, tad mēs attiecīgi rīkosimies tālāk,” uzsvēra Ločmelis.

Arī novada pašvaldība ir aktīvi iesaistījusies akcijā. Domes priekšsēdētāja ir nosūtījusi vēstuli satiksmes ministram Anrijam Matīsam ar aicinājumu iesaistīties problēmas risināšanā un nu gaida ministra atbildi, aģentūru LETA informēja Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde-Andersone.

Jautājums tiek risināts ilgstoši. “Jau vairākus gadus ir risinātas sarunas ar atbildīgajām instancēm, taču līdz šim rezultāts nav panākts,” stāsta Frīdvalde-Andersone.

Patlaban līdz 30.aprīlim visās Vecpiebalgas pašvaldības iestādēs un vietējos veikalos tiek vākti iedzīvotāju paraksti, kas maija sākumā tiks sūtīti ministram kā apliecinājums iedzīvotāju bažām par šo ceļa posmu, aģentūrai LETA atklāja Frīdvalde-Andersone.

(papildināta ar premjera un pašvaldības teikto)

Komentāri (15)

anninjaaaaaa 27.03.2013. 14.46

Man prieks mazo drosmīgo meiteni kas uzdrīkstējās ko tādu izdarīt, un es ar visām četrām atbalstu šo domu , jo tas ceļš bērzkrogs-madona nekad nav bijis normāls. pirms 4 vai 5 gadiem kad Šlesers lielijās,ka ir salabojis ceļu no bērzkroga līdz vecajam dzelzceļa tiltam, tas jau šobrīd ir katastrofālā stāvoklī, tad rodas jautājums, VAI mēs tiešām esam tik bagāti ka varam ik pēc pieci gadi klāt jaunus asfalta segumus

+9
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 27.03.2013. 14.05

Malači! Par problēmām ir jārunā nevis jācer un jāgaida, kad valdībai vai pašvaldībai tas ienāks prātā!

+6
0
Atbildēt

0

ievuliitis 27.03.2013. 15.28

Ločmeļu ģimene ir tie gaišie cilvēki, kuri piebaldzēniem savā sētā ierīkoja bezmaksas slidotavu. Varbūt esat pamanījuši TV raidījumu ciklā ar savdabīgu nosaukumu TE!?

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu