Attaisno Diānas Kozlovskas slepkavībā apsūdzētos vecākus • IR.lv

Attaisno Diānas Kozlovskas slepkavībā apsūdzētos vecākus

16
Attēls no diena.lv.

Dobelē bojāgājušās meitenes māte un viņas dzīvesbiedrs attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ

Zemgales apgabaltiesa šodien nolasījusi saīsināto spriedumu desmit gadus vecās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lietā, vēsta aģentūra LETA. Tajā teikts, ka tiek attaisnota meitenes slepkavībā apsūdzētā māte Baiba Kozlovska un viņas dzīvesbiedrs Andrejs Kuļijevs.

Spriedumā teikts, ka apsūdzētie tiek attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ, un lietas materiāli nododami atpakaļ prokuratūrai. Pilns tiesas lēmums būs pieejams 3.aprīlī, un desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt.

Prokurors Pāvels Sondors uzskata, ka pierādījumi bijuši pietiekami, lai abus apsūdzētos notiesātu. Par protesta iesniegšanu prokurors izlems pēc iepazīšanās ar motivētu sprieduma tekstu, teic prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga. Tā kā tiesas process notika aiz slēgtām durvīm, prokuratūra neatklāj, kādu sodu Sondors lūdza apsūdzētajiem piespriest.

Jau ziņots, ka 2007.gada 14.augustā Diāna, kura dzimusi 1997.gadā, izgāja no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, bet 8.septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas. Sākumā Diāna tika izsludināta meklēšanā kā pazudusi, taču vēlāk aizdomas par viņas iespējamu nogalināšanu radās pret māti un viņas dzīvesbiedru.

Lietas izmeklēšana ievilkās četru gadu garumā atkārtotu sarežģītu ekspertīžu dēļ. Lieta par desmit gadus vecās dobelnieces slepkavību tiesai tika nodota pagājušā gada janvārī.

Lietā apsūdzības bija uzrādītas divām personām – noslepkavotās meitenes mātei Kozlovskai un viņas civilvīram Kuļijevam, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne. Meitenes māte apsūdzēta pēc Krimināllikuma (KL) 117.panta 12.punkta – par slepkavību, ja noslepkavots nepilngadīgais. Savukārt sievietes draugs apsūdzēts pēc KL 162.panta 2.daļas – par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo, kā arī pēc KL 313.panta 2.daļas – par noziedznieka, nozieguma izdarīšanas rīku un līdzekļu, nozieguma pēdu slēpšanu, ja noziegums ir sevišķi smags. Kuļijevs apsūdzēts arī pēc KL 228.panta 1.daļas – par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu.

Komentāri (16)

Elīna Barkovska 15.03.2013. 11.21

Apsūdzētie nopirka spriedumu:)))(joks) Laiks atvērt kādam acis un sākt pētīt KAS NOTIEK LR PROKURATŪRĀ!!!

+2
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > Elīna Barkovska 15.03.2013. 12.42

    …diez vai šiem pietiktu naudas lai nopirktu tik daargu mantu ,prokuratuuras nolaidiiba driizaak.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Uldis Babris 15.03.2013. 20.05

kāpēc neseko tieslietu ministra komentārs?

+2
-1
Atbildēt

0

Kristīne 15.03.2013. 15.59

“lietas materiāli nododami atpakaļ prokuratūrai”
==
šamie kopā ar izziņas iestādēm var mēģināt papildināt pierādījumu klāstu vai meklēt citus vainīgos, varbūt var arī pārsūdzēt

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu