Solās nepieļaut politiķu spiedienu uz LTV • IR.lv

Solās nepieļaut politiķu spiedienu uz LTV

22
Ivars Belte. Foto: Rūta Kalmuka, F64.

Belte uzsver profesionālu TV seju nozīmi sabiedriskā medija darbā

Zvans no drauga vai lūgums palīdzēt ir pastāvējis visos laikosar šīm lietām ļoti uzmanīgi jāstrādā, un mans kā vadītāja pienākums ir nodrošināt, lai nebūtu šāda spiediena, lai nebūtu šādu aicinājumu palīdzēt. Tā, vaicāts par iespējamo televīzijas ietekmējamību politiķu interesēs, intervijā Latvijas Radio atzina jaunais Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāja Ivars Belte.

“Tiekoties sapulcēs ar LTV darbiniekiem, mani nepameta sajūta, ka tur ir kāds aizvainojums par lietām šajā uzņēmumā, ka pastāv demotivācija. Un tādi jautājumi jebkurā uzņēmumā nonāk priekšplānā, ja ir jāsāk strādāt,” jaunā sabiedriskās TV vadītāja teikto citē nozare.lv.

Amatpersona teic, ka tas būtu viens no pirmajiem darbiem, jo no demotivētiem darbiniekiem “nevar sagaidīt labu darba rezultātu vai spīdošas acis un jaunas idejas”. “Gaisotne LTV nav tā labākā, cilvēki pamet šo uzņēmumu ne tikai darbinieku, bet arī kanāla seju līmenī,” secināja Belte.

Ir jānoskaidro iemesli, kāpēc izveidojusies šāda situācija, un jāatrisina šī problēma, skaidroja Belte, norādot, ka LTV seju jautājums ir ļoti aktuāls. Vai izdosies runāt ar bijušajām LTV sejām Arni Krauzi, Jāni Domburu, vai tie būs kādi jauni, talantīgi cilvēki, to rādīšot laiks, sacīja jaunais LTV vadītājs. “Man patīk cilvēki, kuri ir pilni ideju, kuriem patīk savs darbs, kuri labprāt to dara – tās ir vērtības, kuras augstu vērtēju,” uzsvēra vadītājs.

Ir.lv jau rakstīja par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu iecelt LTV valdes priekšsēdētāja amatā Ivaru Belti, par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos – Māri Skujiņu, par valdes locekli programmas attīstības jautājumos – Sergeju Ņesterovu.

Belti izbrīnījusi NEPLP priekšsēdētāja vietnieces Aijas Dulevskas rīcība sēdē, kurā notika balsojums par jauno valdi, nepiedaloties, atsaucoties uz bažām par Beltes pagātni firmas “Baltijas mediju alianse” (BMA) vadītāja amatā, kad, viņasprāt, notikuši darījumi ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un kompānijas filiāli Lielbritānijā. Šorīt LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” Belte norādīja, ka “vajadzētu uzmanīties no šādiem izteikumiem cilvēkiem, kas ir ar zināmu sabiedrisku funkciju”. Pēc Beltes domām, notikušais gan viņa darbam grūtības neradīs, jo atbalsts no pārējiem NEPLP locekļiem bija pietiekami skaidrs.

K svarīgus darbus Belte minēja arī tehniskos jautājumus – pašreklāmu, ko varētu uzlabot, un grafisko dizainu. “Varētu padomāt arī par satura elementiem, kas vairāk varētu uzrunāt ekonomiski aktīvo auditoriju,” Latvijas Radio teica Belte.

Komentāri (22)

dro 08.03.2013. 15.37

… atsaucoties uz bažām par Beltes pagātni firmas “Baltijas mediju alianse” (BMA) vadītāja amatā, kad, viņasprāt, notikuši darījumi ar nezināmas izcelsmes naudu starp BMA Latvijā un kompānijas filiāli Lielbritānijā. Šorīt LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” Belte norādīja, ka “vajadzētu uzmanīties no šādiem izteikumiem cilvēkiem, kas ir ar zināmu sabiedrisku funkc
____________________________
Belte iesaka Dulevskai nepildīt savu pienākumu:)

+9
-1
Atbildēt

6

    ievuliitis > dro 09.03.2013. 16.31

    klejotājs, jaunieguvumu izstāde par godu Konstantīna Pēkšēna dzimšanas dienai bija, kā vienmēr – gan smalka, gan ģimeniski-sirsnīga, ja to var tā apzīmēt.:) Arī sabiedrība – “izmeklēta”, patika arī ciemiņi no Pēterburgas Cietokšņa muzeja:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 09.03.2013. 10.33

    betija===== kā izstāde? :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 10.03.2013. 19.36

    betijacelmale

    Ar izmeklēto sabiedrību ir tā, ka to vairs nebūs tik viegli sameklēt. Tev necerēti paveicies :))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 09.03.2013. 21.25

    P.S. Ar izmeklēto sabiedrību es domāju faktu, ka nevienam no klātesošiem neienāca pat prātā pacelt glāzi vai kā savādāk atzīmēt Starptautisko Sieviešu dienu. Par laimi…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > dro 09.03.2013. 10.32

    lno====tam Beltem spriežot pēc sejas piestāvētu melnas ādas mētelis un mauzeris, bet ja tanki no austrumiem iebrauktu tad viņš bez šaubām būtu pirmajā ” brīvās Latvijas ” delegācijā, kura brauktu uz Maskavu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dro 08.03.2013. 15.50

    Forši! Nevis Beltem jācenšas pierādīt, ka nekas tāds nav noticis, un tā nauda, par piemēru, nav nākusi no Kremļa, bet Duļevskai jāpiesargās, minot šādus faktus. Kur nu vēl tālāk?
    Atvados:) Izstādes atklāšana:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 08.03.2013. 14.58

“Solās nepieļaut politiķu spiedienu uz LTV”

Ja pareizi saprotu, Pirmajam Bandītu Anālam ir apsolīts “mazais brālītis”
http://ipvnews.org/3rd_column/images/552.jpg

+5
-1
Atbildēt

0

Ieva Daugule 08.03.2013. 13.42

Nekas cits neatliek, kā cilvēkam vēlēt visu iespējamo veiksmi izlietā ūdens sasmelšanā LTV. Drīz jau būs redzams, ko viņš ir paredzējis mainīt vai ieviest. Katrā gadījumā viens ir pietiekami skaidrs: Latvijas televīzijā strādā ļoti daudz ļoti, ļoti profesionālu cilvēku producentu u.c. amatos, un viņi ir pelnījuši pēdējo gadu bardaka pārtraukšanu. Lai veicas!

+5
-4
Atbildēt

6

    Sandris Maziks > Ieva Daugule 08.03.2013. 16.18

    lno
    Brīnišķīgi. Daži videoklipa laikā varēja ieraudzīt savus draugus, homo darvinus(homo simius, homo sovieticus)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Ieva Daugule 08.03.2013. 15.32

    aivarsk
    Paziņoja, ka čekas sarīkotais uzbrukums Jekabsonam ir policijas kompetence. Ja es Kažoku pareizi sapratu, dienests valsts policijā, vai, pasargs dievs, DP, jau ir garantija, ka cilvēks nav ienaidnieks.
    Ar DP darboņiem atjaunotai Latvijas politpārvaldei kā reiz būs jāsāk.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Ieva Daugule 08.03.2013. 16.01

    Streips ir nepārspējams optimists. Cilvēks nevar izmainīties vienas nakts laikā: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9i_oJn-9d_0 Process ilgst miljoniem gadu:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Pēterītis > Ieva Daugule 08.03.2013. 14.32

    Austrumu kaimiņa dienestos arī strādā ļoti daudz ļoti profesionāli cilvēki. Ne jau tāpat vien tik bieži nezinām ne par kuriem vēlēt, ne kāpēc NATO, ES un eiro mums vajadzīgi.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Ieva Daugule 08.03.2013. 15.08

    nesaprotot to politisko padomju zemtekstu
    ———-
    ar mērķi postpadomju telpā nostiprināt “krievu pasauli”.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Ieva Daugule 08.03.2013. 14.57

    Latvijas Radio bija ļoti interesanta intervija ar Kažociņu,tādu vajadzēja pārraidīt jau vairākus gadu atpakaļ un aicināt viņu regulāri.
    Cerams, ka Maizītim būs iekšā izdarīt tās lietas, kuras no viņa tiek sagaidītas.
    Ļoti daudz atkarīgs no pašas sabiedrības, ja visi metās pēkšņi svinēt kaut kādus klāras cetkinas svētkus, nesaprotot to politisko padomju zemtekstu, tad sabiedriskajai televīzijai jau nekas cits neatliks, ka to atspoguļot, bet vai tāds ņesķerovs, kas blakus kozlovskim skolas solā sēdēja, gribēs/varēs/sapratīs/jutīs, ko un kā vajag darīt, kā audzināt un veidot sabiedrību?

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu