VID par PVN izkrāpšanu apcietina deviņas personas • IR.lv

VID par PVN izkrāpšanu apcietina deviņas personas

14
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Vēl meklēšanā ir trīs cilvēki; izkrāpts pusmiljons latu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde Kurzemes reģionā ir apturējusi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpēju grupējumu, apcietinātas ir deviņas personas, trīs vēl ir meklēšanā, ziņo LETA.

Veicot kratīšanas Rīgā un Liepājā, VID ir izdevies apturēt noziedzīga grupējuma darbību, kas nodarbojies ar PVN izkrāpšanu pusmiljona latu apmērā, un trīs no grupējumā iesaistītajām personām jau figurē Finanšu policijas pārvaldes lietvedībā jau esošajos piecos kriminālprocesos par PVN izkrāpšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Savukārt trīs no aizdomās turētajām personām – Andrejs Podrjadčikovs (dzimis 1974.gadā), Vjačeslavs Popkovs (dzimis 1975.gadā) un Andrejs Ņikerins (dzimis 1962.gadā) – ir izsludināti meklēšanā.

Noskaidrojies, ka grupējumu veidojuši četri organizatori un 15 atbalstītāji – kopumā noziedzīgajā shēmā bija iesaistītas 23 juridiskas personas un 19 fiziskas personas no Latvijas un kaimiņvalstīm – Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Daļa no uzņēmumiem bija ar fiktīvas uzņēmējdarbības pazīmēm. Gan grupējuma organizatori, gan atbalstītāji bija Latvijas pilsoņi. Shēmā iesaistītie uzņēmumi darbojās tādās jomās kā automašīnu, tekstilizstrādājumu un minerālmēslu tirdzniecība.

Kriminālprocesa laikā ir notikušas 24 kratīšanas iesaistīto uzņēmumu birojos, dzīvesvietās un automašīnās un to laikā ir izņemti dažādi lietiskie pierādījumi – preču pavadzīmes, uzņēmumu banku kodu kalkulatori, datori, kas liecina, ka laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 24.janvārim organizēta personu grupa ir veikusi noziedzīgas darbības autotransporta tirdzniecības, tekstilizstrādājumu tirdzniecības un minerālmēslu tirdzniecības jomās, sagatavojot grāmatvedības dokumentus par faktiski nenotikušiem darījumiem un tādējādi izkrāpjot no valsts budžeta pievienotās vērtības nodokli 476 225 latu apmērā.

Janvāra beigās VID Finanšu policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu no valsts budžeta vismaz pusmiljona latu apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko veikusi organizēta personu grupa.

Plašāku informāciju VID izmeklēšanas interesēs nesniedz.

 

Komentāri (14)

Edzs 21.02.2013. 13.37

PVN krāpēji esot SC ziedotāji, tātad ņemts ir “не корести ради” bet lai savu partiju uzturētu –

DELFI:
Gan jau atradīs tos mērgļus
21.02.2013 01:58
Tas vidējais Andrejs Podrjadčikovs ir SC ziedotājs (2500Ls). Tagad skaidrs kas atbalsta šo Maskavas izveidotu partiju, vieni zagļi un korumpanti.
http://www.knab.lv/lv//finances/db/donations/?searchpartyid=&searchdonationtypeid=&searchdonatortype=%20&searchdonator=Andrejs+Podrjad%C4%%208Dikovs+&searchdatefrom=&sear%20chdateto=&searchamountfrom=&%20;searchamountto=&search=Mekl%C4%9%203t

+4
0
Atbildēt

0

dzintarz 21.02.2013. 10.08

Gan grupējuma organizatori, gan atbalstītāji bija Latvijas pilsoņi.

Andrejs Podrjadčikovs, Vjačeslavs Popkovs, Andrejs Ņikerins.

Kā mums visiem zināms (ar uščemļonuto nodokļu maksātāju gaudām, pievaimanāts viss unternets) – uščemļonutie esot teju vienīgie nodokļu maksātāji Latvijā, bet valsts par viņu vajadzībām neliekoties ne zinis.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu